27.8.2020

Aimo Jalla: Turvavälikesä

Kun kaikki festarit peruttiin.

Opeopiskelija 3/20 pakina

Kyllä oli surkea kesä. En nähnyt ketään. Kävin kerran viikossa kaupassa. Mopedilla. Pidin kypärää kaupassakin. Samoin pidin pilkkihanskoja. Vaikea oli hedelmiä keräillä tumput kourassa. Kaikenmaailman viruksia sitä on… viatonta pohjoisen asukkia tulevat kiusaamaan.

Pidin turvavälistä huolta. Saunottiinkin emännän kanssa erikseen. Emäntä kävi puolen kilometrin päässä naapurin saunassa. Minä saunoin meidän omassa saunassa. Vähän kyllä epäilyttää pitikö naapurin isäntä turvavälistä huolta…

En käynyt ulkomailla. Tai no. Kävin kyllä Keuruulla ja Multialla. Siis ulkomailla. Otin passin varoiksi mukaan. Eivät tarkastaneet kunnan rajalla kuitenkaan. Katsoivat kyllä kuin vierasta sikaa, vaikka en edes yskinyt.

Kaikki festarit peruttiin. Yksin joutui Landolalla itseään säestämään. Kommunikaatio yleisön kanssa oli olematonta. Tai no. Olihan siellä emäntä, siskonsa ja meidän kissa, Söpöliini. Emäntä ja siskonsa lupasivat grillata, jos lopettaisin. Söpöliini lähti hiirijahtiin. Se niistä festareista. Vettä vihmoi. Yksin kömmin kosteaan telttaani, emäntä oli omassaan ja siskonsa omassaan. Hyvätyöt huudeltiin.

Aamiaisella kohdattiin. Emäntä söi päärakennuksessa, siskonsa aitassa. Minä kävin aamiaisella naapurissa. Ai että. Maukasta oli. No… ei siitä sen enempää. Emäntä katsoi minua kotiin palattuani turvavälin päästä kieroon.

Kerran olin tehdä virheen. Unohdin turvavälin. Se oli yksi perjantai-ilta. Ai mitä? No, en todellakaan. En minä missään tansseissa ollut. Eihän niitä järjestetty. Yksin joskus karanteenitangon pyörähtelin. Asiaan. Siis emännän kanssa meinasin turvavälin unohtaa. Emäntä ui liiveihin. Ei siis omiinsa, vaan minun. Tai siis ei minulla liivejä ollut. Sanotaan nyt niin, että emäntä oli uida pelastusliiveihini, niin tulee asia selväksi. Onneksi huomasimme virheemme ennen kuin pahempaa tapahtui.

Näiden tapahtumien jälkeen rakensin itselleni hulahulavanteen, jonka teippasin jesarilla vyötäisilleni. Varmistin vanteen säteestä, että se vastasi turvavälisuositusta. Sittemmin olen ollut vapaasti ja huoleti. Paitsi kerran joku yritti uida vanteeseeni…


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet