4.5.2021

Aimo Jalla: Lähisome 2.0

Lehtori jakoi kaverikirjat kaikille oppilaille.

Opeopiskelija 2/21 pakina

Jo eläkepäivistään nauttiva, tosin sijaisuuksia edelleen tekevä, vanhempi lehtori Elias Jekoweh ihmetteli lähiruoka-aamiaista (mm. naapurista haettuja kananmunia, itse leivottuja sämpylöitä) nauttiessaan, miten sosiaalisen median voisi päivittää tähän päivään. Miten päästäisiin tilanteeseen, että kaikki ei olisi niin standardoitua. Jekoweh pyöritteli älypuhelinta kädessään…

– Aivan, aivan! Lähisome! Jekoweh riemastui.

Ja niin kävi, että seuraavan sijaisuuden alkaessa Jekoweh jakoi kaverikirjat kaikille oppilailleen. Eikä mitään digitaalista kaverikirjaa, vaan ihan paperiversion. Sinne kaikki saisivat kirjoittaa harrastuksistaan, lempimusiikistaan, lempikirjoistaan ja niin edelleen. 

– Ja jokainen kirjoittaa aivan omalla käsialallaan. Sinäkin Pentti, voit käyttää itsellesi tyypillistä, jokseenkin epäselvää, Pentin New Roman -fonttia. Se edistää sosiaalista kanssakäymistä, kun suomennat harakanvarpaitasi Leenalle, toki näinä aikoina turvavälin ja maskin muistaen. Jekoweh opasti.

Toisen oppilasryhmän tunnille Jekoweh toi vanhan valokuva-albumin, jonka poimi kotoaan lähtiessään pyökinvärisestä kirjahyllystään.

– No niin oppilaat. Tässä on todellinen, fyysinen naamakirja. Mukavasti ovat perheen lomareissut tänne tallentuneet. Nyt voidaan yhdessä peukuttaa tätä perheenisää, joka on ilmiselvästi vetänyt pienen päiväkännin Kreetalla. Tai siis, emme toki päiväkänniä peukuta, mutta perheenisän lomaa kylläkin.

Kolmannen oppilasryhmän Jekoweh opasti perinteisen kirjeenvaihdon maailmaan. Sen verran Jekoweh antoi nykyajalle periksi, että salli kirjeenvaihtoilmoituksessa perinteisen ”Foto ois kiva”-lauseen sijassa tekstin ”Profiilikuva ois nasta”.

Ja viimein, juhannusyönä, Jekoweh vei kehittämänsä Lähisomen aivan uudelle tasolle. Hän otti keittiön kaapista tyhjän Koskenkorvapullon ja lähetti sen järvenselän laajakaistaa hyväksikäyttäen tuntemattomalle vastaanottajalle. Pullopostin viestiin Jekoweh kirjoitti seuraavaa:

– Täällä ollaan. Olen Elias Jekoweh. Tämä on kaveripyyntö. Punainen mökki Isoniemessä. Oluttakin on. LOL. GN.


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet