24.1.2014

Sinä olet SOOL

SOOL on toimijoidensa näköinen järjestö ja tarvitsee jäseniään toimiakseen näiden hyväksi. SOOLin hallitus ja me SOOLin toimistolla teemme päivittäin töitä sen eteen, että sinä saisit parempaa opettajankoulutusta nyt ja tulevat opeopiskelijat tulevaisuudessa. SOOLissa tehtävä työ on mahdollista, koska sinä olet SOOLin jäsen.

MARKUS ROPPONEN
Soolibooli 1/14

Jotta SOOL voisi palvella sinua entistä paremmin, se tarvitsee motivoituneita toimijoita toteuttamaan kaiken sen toiminnan, mistä liittokokous toimintasuunnitelmassa vuosittain päättää. Haluamme kuulla sinulta, mitä SOOLilta toivot ja mihin sitä tarvitaan. Haluamme kuulla sen myös opiskelukaveriltasi – oli hän jäsen tai ei.

Parhaiten voit vaikuttaa toimintaan sanomalla suoraan mitä ajattelet – juuri silloin kun asia on ajankohtainen ja mielen päällä. Se onnistuu palautelomakkeella netissä 24/7 tai ottamalla yhteyttä suoraan SOOLin toimistolle tai hallituksen jäseniin. Myös SOOLin teemaseminaareissa ja muissa tapahtumissa toivomme saavamme sinulta palautetta ja koulutusyksikössäsi säännöllisesti vieraileva SOOLin kenttäasiamies välittää mahdolliset terveisesi aina suoraan liiton toimistolle.

Ainejärjestösi kautta voit konkreettisimmin vaikuttaa siihen minkälaista toimintaa SOOL toteuttaa. Liittokokouksessa käsiteltävät toimintasuunnitelmaluonnokset lähetetään ennakolta jäsenyhdistyksille kommentoitavaksi, jotta myös sinä voisit vaikuttaa niihin. Ainejärjestösi – tai ehkä juuri sinä ainejärjestösi edustajana pääset sitten kertomaan liittokokouksessa sen, mitä oman koulutusalasi ja koulutusyksikkösi opiskelijat haluavat.

Parhaassa tapauksessa lähdet itse toteuttamaan tehtyjä päätök­siä ja suunnittelemaan tulevia asettumalla ehdolle SOOLin hallitukseen. Hallitus toimii aktiivisesti opettajankoulutuksen kehittämisen, valtakunnallisen edunvalvonnan ja yhteistyötahojen kanssa tehtävän pitkäjänteisen vaikuttamistyön parissa. Opintojen ohella se vaatii aikaa ja vaivaa, mutta hallituksessa toimiminen tarjoaa sinulle myös verkostoitumismahdollisuuksia ja unohtumattoman näköalapaikan suomalaisen opettajankoulutuksen koko kenttään.

Vuoden mittaisen hallituskauden aikana tapaat opiskelijoita eri koulutusyksiköistä ja pääset suunnittelemaan heille koulutustilaisuuksia ja seminaareja, koska opettajankoulutuksessa ei kerrota kaikkea. Se vaatii ennakkoluulottomuutta, intoa ja paneutumista monenlaisiin asiakokonaisuuksiin. Sinä olet opettajankoulutuksen asiantuntija, jolla on varmasti sanottavaa ja kehittämisideoita, jotta koulutuksestamme saataisiin entistä parempaa ja sitä kautta lapsille ja nuorille entistä laadukkaampaa opetusta.

SOOL tarvitsee jatkuvasti toimintaan mukaan uusia ihmisiä ja raikkaita uusia ajatuksia.

Tämän lisäksi SOOL tarjoaa sinulle joka tapauksessa runsaat OAJ:n jäsenedut ja palvelut, jotka saat tuntuvasti halvemmalla, kuin työssä käyvät OAJ:n jäsenet. Jo pelkät jäsenetuvakuutukset tai Opettaja-lehti maksaisivat moninkertaisesti erikseen hankittuina. Kaikki tiedämme, ettei opiskelijalla ole koskaan liikaa rahaa, joten kannattaa tutustua myös kaikkiin muihin jäsenetuihin! Kun sinä tai opiskelukaverisi haluatte rahanarvoisia etuja, SOOLin jäsenyys on järkevä sijoitus.

Haluan toivottaa sinulle oikein mukavaa kevätlukukautta opintojen parissa! Toivottavasti näemme kevätkauden aikana Talvipäivillä, teemaseminaareissa sekä muissa tapahtumissa ja koulutuksissa. Ne on järjestetty sinua varten, joten käytä ne hyödyksi. Toivon näkeväni sinut huhtikuussa myös liittokokouk­sessa vastaamassa haasteeseen paremmasta SOOLista.


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet