24.1.2014

Sinä olet SOOL

SOOL on toimijoidensa näköinen järjestö ja tarvitsee jäseniään toimiakseen näiden hyväksi. SOOLin hallitus ja me SOOLin toimistolla teemme päivittäin töitä sen eteen, että sinä saisit parempaa opettajankoulutusta nyt ja tulevat opeopiskelijat tulevaisuudessa. SOOLissa tehtävä työ on mahdollista, koska sinä olet SOOLin jäsen.

MARKUS ROPPONEN
Soolibooli 1/14

Jotta SOOL voisi palvella sinua entistä paremmin, se tarvitsee motivoituneita toimijoita toteuttamaan kaiken sen toiminnan, mistä liittokokous toimintasuunnitelmassa vuosittain päättää. Haluamme kuulla sinulta, mitä SOOLilta toivot ja mihin sitä tarvitaan. Haluamme kuulla sen myös opiskelukaveriltasi – oli hän jäsen tai ei.

Parhaiten voit vaikuttaa toimintaan sanomalla suoraan mitä ajattelet – juuri silloin kun asia on ajankohtainen ja mielen päällä. Se onnistuu palautelomakkeella netissä 24/7 tai ottamalla yhteyttä suoraan SOOLin toimistolle tai hallituksen jäseniin. Myös SOOLin teemaseminaareissa ja muissa tapahtumissa toivomme saavamme sinulta palautetta ja koulutusyksikössäsi säännöllisesti vieraileva SOOLin kenttäasiamies välittää mahdolliset terveisesi aina suoraan liiton toimistolle.

Ainejärjestösi kautta voit konkreettisimmin vaikuttaa siihen minkälaista toimintaa SOOL toteuttaa. Liittokokouksessa käsiteltävät toimintasuunnitelmaluonnokset lähetetään ennakolta jäsenyhdistyksille kommentoitavaksi, jotta myös sinä voisit vaikuttaa niihin. Ainejärjestösi – tai ehkä juuri sinä ainejärjestösi edustajana pääset sitten kertomaan liittokokouksessa sen, mitä oman koulutusalasi ja koulutusyksikkösi opiskelijat haluavat.

Parhaassa tapauksessa lähdet itse toteuttamaan tehtyjä päätök­siä ja suunnittelemaan tulevia asettumalla ehdolle SOOLin hallitukseen. Hallitus toimii aktiivisesti opettajankoulutuksen kehittämisen, valtakunnallisen edunvalvonnan ja yhteistyötahojen kanssa tehtävän pitkäjänteisen vaikuttamistyön parissa. Opintojen ohella se vaatii aikaa ja vaivaa, mutta hallituksessa toimiminen tarjoaa sinulle myös verkostoitumismahdollisuuksia ja unohtumattoman näköalapaikan suomalaisen opettajankoulutuksen koko kenttään.

Vuoden mittaisen hallituskauden aikana tapaat opiskelijoita eri koulutusyksiköistä ja pääset suunnittelemaan heille koulutustilaisuuksia ja seminaareja, koska opettajankoulutuksessa ei kerrota kaikkea. Se vaatii ennakkoluulottomuutta, intoa ja paneutumista monenlaisiin asiakokonaisuuksiin. Sinä olet opettajankoulutuksen asiantuntija, jolla on varmasti sanottavaa ja kehittämisideoita, jotta koulutuksestamme saataisiin entistä parempaa ja sitä kautta lapsille ja nuorille entistä laadukkaampaa opetusta.

SOOL tarvitsee jatkuvasti toimintaan mukaan uusia ihmisiä ja raikkaita uusia ajatuksia.

Tämän lisäksi SOOL tarjoaa sinulle joka tapauksessa runsaat OAJ:n jäsenedut ja palvelut, jotka saat tuntuvasti halvemmalla, kuin työssä käyvät OAJ:n jäsenet. Jo pelkät jäsenetuvakuutukset tai Opettaja-lehti maksaisivat moninkertaisesti erikseen hankittuina. Kaikki tiedämme, ettei opiskelijalla ole koskaan liikaa rahaa, joten kannattaa tutustua myös kaikkiin muihin jäsenetuihin! Kun sinä tai opiskelukaverisi haluatte rahanarvoisia etuja, SOOLin jäsenyys on järkevä sijoitus.

Haluan toivottaa sinulle oikein mukavaa kevätlukukautta opintojen parissa! Toivottavasti näemme kevätkauden aikana Talvipäivillä, teemaseminaareissa sekä muissa tapahtumissa ja koulutuksissa. Ne on järjestetty sinua varten, joten käytä ne hyödyksi. Toivon näkeväni sinut huhtikuussa myös liittokokouk­sessa vastaamassa haasteeseen paremmasta SOOLista.


Lisää aiheesta

9.5.2019

Uskottavampaa edunvalvontaa

Vuoden opeopiskelijaksi 2019 valittu Wilson Nuckols opiskelee luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa ja hänen valintaansa oli esittänyt kasvatustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Peduca ry. Tänä vuonna valinnassa painotettiin ansioituneisuutta opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä.

9.5.2019

Kaikki poistuvat palautetuokiosta voittajina

Vuoden harjoittelunohjaajaksi valittu Kai Bruun ohjaa luokanopettajien opetusharjoittelua Viikin normaalikoulussa Helsingissä. Valintaperusteluissa korostui Bruunin taito antaa palautetta ja kuunnella opiskelijoita.

9.5.2019

SOOLin 70-luku: Miten luokan- ja aineenopettaja­opiskelijat löysivät toisensa ja OAJ:n

Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä SOOL on toiminut nykyisessä muodossaan vuodesta 1995, jolloin Suomen Lastentarhanopettajaksi Opiskelevien Liitto (SLOL) ja SOOL yhdistyivät. Aineenopettajaksi opiskelevien Suomen Auskultantit ry (SA) ja alun perin vain kansakoulun- ja luokanopettajaopiskelijoita edustanut SOOL yhdistivät voimansa jo vuonna 1981. Tässä historiapläjäyksessä kurkistetaan SOOLin 70-lukuun, jolloin yhteiskuntatietoisuuden heräämisen ja toiminnan uudelleenarvioinnin seurauksena luokan- ja aineenopettajaopiskelijat löysivät toisensa ja OAJ:n.

9.5.2019

Mitä kuuluu 70-vuotias SOOL?

Rakas SOOL saavuttaa tänä vuonna 2019 kunnioitettavan 60 vuoden iän. Kymmenen vuotta sitten liiton aktiivit pohtivat kirjeen muodossa, mitä SOOLille kuuluu 60 vuoden iässä. Iloksemme voimme heille todeta, että hyvää kuuluu. Monet tänä päivänä SOOLin arkeen kuuluvat asiat olivat vielä vuonna 2009 vain ”villejä visioita”.

9.5.2019

Maailman merkityksellisin työ

Panostamalla opettajien työelämään saadaan myös motivoituneimmat ja kyvykkäimmät opiskelijat hakeutumaan ja sitoutumaan opetusalalle.

Jaa sivu somessa

Tweet