23.3.2018

Kiitos Tampere! SOOLin 72. Talvipäiville osallistui ennätykselliset yli 2 700 opeopiskelijaa.

Talvipäiväraportti 2018.

TOMMI MÄKI
Soolibooli 2/18

Maisteri Frangén ja maskotti Talvi-Päivi SOOLin Talvipäivien 2018 avajaisissa Sorin aukiolla. (Kuva Nina Riski)

TA-TA-TA-TALVII PÄ-PÄ-PÄ-PÄIVÄT siellä aina kunnon... Ja nyt oli talvipäiväyhdistys Rattoisat Talvipäivät Tampereella (RatTaTa) ry järjestänyt upean kattauksen soolilaisille vanhojen kunnon leirikoulujen hengessä. Etukäteispolemiikkiakin aiheuttaneet majoituskoulujen pitkät välimatkat yhdistys oli hoitanut mallikkaasti neuvottelemalla leirikoululaisille mahtavan edun, bussikortin, jolla pääsi liikkumaan talvipäiväviikonlopun ajan vuorokauden ajasta riippumatta koko Tampereen joukkoliikenteen kalustolla.

Tätä etua tuli kyllä käytettyä reippaasti.

Perjantain avajaiset olivat railakkaat! Simo Frangénin, tuon Tampereen lahjan maailmalle, juontaessa tapahtumaa oli talvipäiväkansalla mahdollisuus tutustua ihanaan Talvi-Päivi Manselaiseen ihan livenä. Talvi-Päiviä sai käydä rutistamassa ja yhteiskuvia otettiin aika lailla.

Leirikoululaisten keskuudesta nousi raikuvat aplodit, kun sydämet sulattavat RatTaTa ry:n aktiivit esittäytyivät lavalla. Kaikki taisivat käsittää, ainakin osittain, minkälaisen mahtavan ponnistuksen tämä talvipäiväyhdistys oli lyhyessä ajassa tehnyt.

Perjantaina Tullikamarin Klubilla esiintyi Kalevauva. (Kuva Nina Riski)

VIIKONLOPUN ILTABILEET oli perjantaina jaettu keskustan baareihin ja avajaisista lähtikin joukko iloisia leirikoululaisia kiinnostuksensa mukaan hieman eri esiintyjäkattauksilla profiloituneisiin bilepaikkoihin. Jonoilta ei vältytty, mutta Talvipäiviin myös ehdottomasti kuuluu uusien ihmisten tapaaminen ja heidän kanssaan bondailu juuri iltabilejonossa!

Perinteisistä lauantain talvipäivälajeista hankinorsufutiksesta, silitysrautacurlingista saatiin nauttia talviriehassa, jonne oli myös tuotu uutta sisältöä ja mahdollisia uusia perinteitä, esimerkiksi rastikierros. SOOLin hallitus oli omalla pisteellään paistamassa makkaraa ja keskustelemassa talvipäiväväen kanssa muun muassa tulevasta liittokokouksesta ja mahdollisista ehdokkuuksista SOOLin hallitukseen (wink wink).

Talviriehasta oli lyhyt matka leirikoulun must-tapahtumaan, ala-astediskoon, jossa saattoi lämmitellä jäsenensä valmiiksi illan megabileitä varten.

Tähtiareena avautui megabileille hieman ala-astediskon jälkeen, ja tätä olikin odotettu. Talvipäiväyhdistyksen strategiset artistipaljastukset olivat selkeästi leirikoululaisten mieleen ja talvipäiväkansa oli saapunut paikalle sankoin joukoin. Narikka tuotti taas pienen jonotuksen (ja taas tutustui uusiin leirikoulukavereihin), mutta sisällä ei jonottamista ei enää juurikaan ollut. Nälkäinen ja janoinen leirikoululainen tuli ravittua niin fyysisesti kuin henkisesti ja ainakin mä olin imus!

Jos joku asia jäi hieman vaivaamaan, niin Pete Parkkosen paita pysyi päällä useista epätoivoisista Paita pois! -huudoista huolimatta...

Hankinorsufutisturnauksen voitto meni Lapikas ry:lle Rovaniemelle. Sitysrautacurlingin voitti Itu ry Tampereelta. (Kuva Joona Halinen)


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet