23.1.2015

Näin tehtiin Talvipäivät

Talvipäivien järjestäminen on ennen kaikkea hauskaa, mutta myös raskasta, aikaa vievää ja joskus stressaavaakin. Projekti kuitenkin antaa enemmän kuin ottaa.

SAMULI HEINO
Soolibooli 1/15

Muistan kun luin ensimmäistä kertaa Talvipäivistä Opexin fuksivihkosta. Opettajaopiskelijoiden vuoden kohokohta mainoslauseenaan, oli nuori opiskelijanalku jo valmiina innoissaan näistä karkeloista, tietämättä yhtään mitä tuleman piti. Karri Koiran ja Ruudolfin, punaisten myllyjen ja niihin liittyvien sananmuunnosten jälkeen olin myyty. Tällaiset bileet pitää järjestää myös Turussa!

Millaista sitten onkaan Talvipäivien järjestäminen? Talvipäivien järjestäminen on ennen kaikkea hauskaa. Talvipäivien järjestäminen on myös raskasta, aikaa vievää ja joskus stressaavaakin, mutta enemmän se antaa kuin ottaa. Tiimimme, Opex ry:n kahdeksanhenkinen Talvipäivätoimikunta, on päässyt myös tekemään asioita, joita ei ainakaan luentosalin istuimelta tai välttämättä edes ainejärjestötyössä pääse kokemaan. Esimerkiksi tulevien Talvipäivien iltabilepaikan Caribian kanssa on päästy neuvottelupöytään ihan ison maailman malliin.

Ollessamme SOOLin järjestökurssilla esittelemässä tulevia Talvipäiviä, tuli Matias Huikari SOOLin hallituksesta meille kehumaan onnistunutta valintaamme iltabilepaikan suhteen. Hänen mukaansa tätä tulisi mainostaa vielä erikseen. Millainen paikka on siis Turun Caribia?

Caribia on Turun ylioppilaskylän välittömään läheisyyteen 1970-luvulla rakennettu nykyinen hotelli, jonka tiloissa mahtuvat kaikki talvipäiväläiset bailaamaan enemmän kuin hyvin. Normaalisti Caribiassa voidaan nähdä artisteja The Soundsista Robinin kautta Nightwishiin, mutta eivät Talvipäivien artistitkaan Teflon Brothersista kuumimpiin turkulaisiin coverbändeihin jää jälkeen itseään isommista esiintyjistä – ainakaan Turussa aina peräänkuulutetun hyvän meiningin puolesta. Puitteet järjettömän koville Talvipäiväbailuille ovat siis kunnossa, mutta te soolilaisethan sen menon lopulta teette. Toivottavasti teitä tuleekin paikalle tuhatpäin!

Viikonlopun aikana teillä on myös ainutlaatuinen tilaisuus tutustua Suomen ensimmäiseen pääkaupunkiin, jossa myös suomalainen koulutus on syntynyt. Katedraalikoulu, Turun Akatemia ja Suomen ensimmäinen lukio sekä yliopisto ovat kaikki sijainneet Turussa. Kun vuonna 1276 perustettu Katedralskolan vieläpä sijaitsee Talvipäivien avajaispaikalla Turun Vanhalla Suurtorilla, voidaan kai sanoa Talvipäivien "palaavan juurille". Mutta ollaanks me ny si täl vai tois puol jokke? Se selviää Turussa.

Lopulta, lukuisten torstai-iltojen sekä kokousten, satojen työtuntien ja tuhansien sähköpostien jälkeen vuoden 2015 SOOLin Talvipäivät järjestetäänkin sitten Suomen Turussa. Matkan varrella allekirjoittaneen parta on kasvanut, mutta hiukset eivät ole harmaantuneet. Talvipäiviä järjestettäessä koko toimikunta on päässyt kokemaan asioita, joista me kaikki tulemme varmasi kertomaan opettajanhuoneessa vielä eläkeiän kynnyksellä.

Lopuksi vielä haluan koko Talvipäivätoimikunnan puolesta toivottaa onnea matkaan juuri teille, vuoden 2016 Talvipäivien järjestäjät. Keitä sitten olettekaan niin muistakaa, että järjestelyvuosi on opeopiskelijan parasta aikaa! Teille kaikille muille lyhyesti: tervetuloa Turkuun vuoden 2015 SOOLin Talvipäiville!


Lisää aiheesta

21.4.2024

Mira Laurinantti SOOLin puheenjohtajaksi

Viikonloppuna 20.–21. huhtikuuta pidetty Opettajaksi Opiskelevien Liiton liittokokous päätti muun muassa liiton koulutuspoliittisista linjauksista ja jäsenmaksun korotuksesta. Lisäksi valittiin uusi puheenjohtajisto ja hallitus vuoden mittaiselle toimikaudelle.

15.4.2024

SOOL hakee aluetoimijoita ensi lukuvuodeksi

Haemme ensi lukuvuodeksi uusia aluetoimijoita Helsinkiin, Joensuuhun, Jyväskylään, Ouluun, Raumalle, Rovaniemelle ja Tampereelle. Aluetoimijat vastaavat SOOLin paikallisesta jäsenhankinnasta ja näkyvyyden vahvistamisesta kampuksilla. Jos etsit joustavaa ja osa-aikaista työtä opeopintojen oheen, lähetä hakemuksesi 28.4. mennessä.

5.3.2024

Liittokokouskutsu 20.-21.4.2024

Taas on aika päättää SOOLin toiminnan suuntaviivoista ja edunvalvonnan linjauksista sekä valita liiton puheenjohtajisto ja hallitus seuraavalle kaudelle. Kokouskutsu on lähetetty jäsenyhdistyksille sähköpostitse.

27.2.2024

SOOLin Talvipäivät Helsinkiin vuonna 2025

Talvipäivät palaa ensi vuonna pääkaupunkiin 35 vuoden tauon jälkeen. Opettajaksi opiskelevien Talvipäiviä on järjestetty vuodesta 1947 alkaen ja nykyisin tapahtuma kokoaa vuosittain yhteen jopa kolme tuhatta eri alojen opeopiskelijaa ja tarjoaa monipuolista ohjelmaa ulkourheilusta livemusaan.

22.2.2024

SOOLin Talvipäivät kokoaa opeopiskelijat Tampereelle

Opettajaksi opiskelevien legendaariset Talvipäivät pidetään tänä vuonna Tampereella viikonloppuna 23.–25. helmikuuta. Ohjelmassa on muun muassa Talvirieha kilpailulajeineen lauantaina sekä iltabileet, joissa pääesiintyjänä nähdään Robin Packalen.

Jaa sivu somessa

Tweet