26.1.2018

Aimo Jalla: Kanssabörjet

Aimolta jäi kannattajakortit keräämättä.

Soolibooli 1/18 pakina

Kun en nyt ehtinyt näihin tämänvuotisiin presidentinhiihtokilpailuihin kannattajakortteja keräämään (toisin kuin Sale ja Pave), päätin silti kirjoittaa teille uudenvuodenpuheen, te rakkaat kansalaiset, te kaikki lutuuset hyvinvointivaltion mussukat, te juonikkaat penteleet.

Kansalaiset, kanssabörjet, linttaanastujat, citizenshipit.

Niin minullakin oli Citizenin rannekello nuorena poikana. Sain sen lahjaksi, kun kirjoitin ylioppilaaksi kiitettävin arvosanoin. Kello oli ecodraiveri. Valolla kulkeva. Olin aikaani edellä. Kansalaiset, auinkoenergian hyötykäyttö on tulevaisuutta. Kauhia on ilmastonmuutos! Siellä myrskyt riehuvat ja tulvat nousevat maailmalla. Nyt saatana niitä aurinkopaneeleja katot täyteen! Kannetaan yhdessä kortemme kekoon tai tässä tapauksessa navetan katolle.

Ja maatalous. Kyllä kanssabörjet- ja börjettäret on niin, että on välttämätöntä pitää huolta siitä, että ruisleipää löytyy omasta takaa, vaikka rajat olisivat kiinni ja vihamiehet päivystäisivät rajoillamme. Mutta ei sitä ruisleipää voida pelkän maataloustuen varassa tuottaa. Turha on tukien varaan mitään rakentaa. Pientä omatoimisuutta ja riskinottoa kaipaisin. Ja mitä helvettiä ajattelee hikinen ja totinen perheenäiti, joka ostaa ulkomaista leipää. Ei ajattele mitään. Ei ainakaan valtakunnan omavaraisuutta ruokahuollon osalta. Sietäis kyllä ajatella.

Joo, ja ruåttalaaset, pojkar och flickor. Ne on todellinen turvallisuusriski. Tuossa ne on rajan ja meren takana. Niillä on sukellusveneitä, submarinet. Ja kuningas. Ja prinsessoja aivan asialle asti. Ja meillä on yksi hikinen presidentti. Vitut minä ehdi kaikkiin gepardinristiäisiin kättäni heiluttamaan ja kansaa tapaamaan. Ei nappaa kautta kiinnosta joka sunnuntai tavallisen linttaanastujan murheita kuunnella. Joskus tekee mieli vetää lauantaina sellainen tuuba, että vielä sunnuntainakin soi Maamme korvissa. On se kiva, että vahvempaakin lonkeroa saa nyt lähikaupasta. Kansalaiset, järki käteen ja ostoksille. Paremmin se vahvempi juoma on aina päähän mennyt. Minulla ainakin.

No niin. Tämä paskanjauhanta loppuu kohta. Kyllä ensi vuodestakin selvitään ja jos ei selvitä, niin sitten ei selvitä. Pirujako sitä murehditaan. Mutta toivotellaan tähän lopuksi Korkeimman, Vähän matalamman, Alhaisen, Itämaisen, Länsimaisen, Jumalan, Jumalankieltäjän, Kirkostaeronneen, Materialistin, Ukko Ylijumalan, Vihtahousun ja Kirkkaimman varjelusta ja ikuista siunausta kaiken varalta. Nuavvaan ja näillä mennään, katotaan mihin se riittää. Omaa peliä vaan.


Lisää aiheesta

9.5.2019

Kaikki poistuvat palautetuokiosta voittajina

Vuoden harjoittelunohjaajaksi valittu Kai Bruun ohjaa luokanopettajien opetusharjoittelua Viikin normaalikoulussa Helsingissä. Valintaperusteluissa korostui Bruunin taito antaa palautetta ja kuunnella opiskelijoita.

9.5.2019

SOOLin 70-luku: Miten luokan- ja aineenopettaja­opiskelijat löysivät toisensa ja OAJ:n

Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä SOOL on toiminut nykyisessä muodossaan vuodesta 1995, jolloin Suomen Lastentarhanopettajaksi Opiskelevien Liitto (SLOL) ja SOOL yhdistyivät. Aineenopettajaksi opiskelevien Suomen Auskultantit ry (SA) ja alun perin vain kansakoulun- ja luokanopettajaopiskelijoita edustanut SOOL yhdistivät voimansa jo vuonna 1981. Tässä historiapläjäyksessä kurkistetaan SOOLin 70-lukuun, jolloin yhteiskuntatietoisuuden heräämisen ja toiminnan uudelleenarvioinnin seurauksena luokan- ja aineenopettajaopiskelijat löysivät toisensa ja OAJ:n.

9.5.2019

Mitä kuuluu 70-vuotias SOOL?

Rakas SOOL saavuttaa tänä vuonna 2019 kunnioitettavan 60 vuoden iän. Kymmenen vuotta sitten liiton aktiivit pohtivat kirjeen muodossa, mitä SOOLille kuuluu 60 vuoden iässä. Iloksemme voimme heille todeta, että hyvää kuuluu. Monet tänä päivänä SOOLin arkeen kuuluvat asiat olivat vielä vuonna 2009 vain ”villejä visioita”.

9.5.2019

Maailman merkityksellisin työ

Panostamalla opettajien työelämään saadaan myös motivoituneimmat ja kyvykkäimmät opiskelijat hakeutumaan ja sitoutumaan opetusalalle.

9.5.2019

Aimo Jalla: Kieltäytymisiä

Aimo listasi kelvolliset syyt kieltäytyä.

Jaa sivu somessa

Tweet