Jäseneksi

SOOLin jäsenenä pysyt ajan tasalla opetus- ja kasvatusalan ilmiöistä ja saat ensiarvoisen tärkeää tietoa opettajuudesta sekä työelämään siirtymisestä. SOOL ja sen jäsenyhdistykset valvovat etujasi opettajaksi opiskelevana ja toimivat koulutuksesi kehittämiseksi. Jäsenyyteen kuuluu lisäksi kattava rahanarvoinen jäsenetupaketti, josta on opeopiskelijalle todellista etua monissa tilanteissa.

JÄSENMAKSU LUKUVUODELLE 2021–2022

SOOLin vuosijäsenmaksun maksutiedot on lähetetty kaikille vanhoille jäsenille sähköpostitse lokakuussa. Jos jäsenmaksulasku ei tullut perille, kannattaa heti päivittää omat yhteystiedot Omat tiedot -sivuilla ja odottaa myöhemmin lähetettävää muistutuskirjettä. Maksumuistutukseen ei lisätä viivästyskorkoa tai muita lisämaksuja.

SOOLiin voivat kuulua kaikki #opeopiskelijat, yleensä jäsenyhdistysten eli opettajaksi opiskelevien ainejärjestöjen tai opiskelijayhdistysten kautta. Jäsenyhdistyksen jäsenenä saat SOOLin jäsenedut liittymällä SOOLiin ja maksamalla lukuvuosittain SOOLin jäsenmaksun. Jäsenyhdistyksen jäseneksi tulee liittyä erikseen.

Osa ammattikorkeakouluopiskelijoista sekä muut sellaiset opettajaksi opiskelevat, jotka eivät voi kuulua mihinkään jäsenyhdistykseen, liittyvät SOOLiin suoraan ns. henkilöjäseninä.

Ruotsinkielisessä opettajankoulutuksessa opiskeleville jäsen- ja edunvalvontapalvelut tarjoaa Finlands Svenska Lärarstuderandes Förening FSLF.

Liity SOOLin jäseneksi:

1. Tarkista oma jäsenyhdistyksesi

2. Siirry liittymislomakkeelle 

Liittyminen on kaksivaiheinen. Jäsenetusi astuvat voimaan ja sinulle lähetetään jäsenmaksun maksutiedot, kun olet suorittanut liittymiseen loppuun asti. SOOL/OAJ-jäsenkortti postitetaan sinulle noin kolmen viikon kuluessa. Jatkosssa voit päivittää omia jäsentietojasi Omat tiedot -sivuilla.

Jäsenmaksu

SOOLin jäsenmaksu on 24 € ja se maksetaan lukuvuosittain. Jäsenmaksutiedot lähetetään liittymisen yhteydessä sähköpostitse ja vanhoille jäsenille aina lukuvuoden alkaessa. Jäsenmaksun maksamatta jättäminen johtaa jäsenyyden ja jäsenetujen päättymiseen.

SOOL/OAJ-jäsenkortti

Jäsenkortista näet jäsennumerosi ja se toimii samalla vakuutusyhtiö Turvan matkavakuutuskorttina. Kortilla saat myös muut OAJ:n tarjoamat edut sekä alennukset.

Jäsenyys

SOOLin jäsenyys ja jäsenetusi ovat voimassa liittymispäivästä aina lukuvuoden kerrallaan, elokuun loppuun asti. Jäsenedut ja jäsenkortti ovat voimassa vain, mikäli jäsenmaksu on maksettu.

SOOLin jäsenet eivät ole ammattijärjestön jäseniä, eikä myöskään jäsenyys työttömyyskassassa kuulu automaattisesti SOOLin jäsenyyteen. Opettajien työttömyyskassaan voit liittyä SOOLin kautta erikseen voimassaolevan, lyhyenkin opetusalan työsuhteen perusteella.

Valmistumisen jälkeen ammattijärjestöön

Valmistumisen jälkeen voit liittyä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n varsinaiseksi jäseneksi, kun saat lyhyenkin opetusalan työ- tai virkasuhteen. SOOLin jäsenenä voi valmistumisen jälkeen jatkaa tilapäisesti siinä tapauksessa, että työelämään siirtyminen viivästyy esimerkiksi jatko-opintojen, työttömyyden tai lapsen syntymän vuoksi.

OAJ:n jäseneksi liittyminen käy helposti Omat tiedot -sivuilla ja lisätietoja jäsenyydestä antaa tarvittaessa työpaikkasi OAJ-yhteysopettaja. Siirtyessäsi OAJ:n jäseneksi päättyy jäsenyytesi SOOLissa automaattisesti. Jäsenetusi säilyvät ennallaan.

Eroaminen muusta syystä

Jos haluat muusta syystä erota SOOLin jäsenyydestä, lähetä vapaamuotoinen eroilmoitus yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse.


Tietosuojaseloste


Jaa sivu somessa

Tweet