Jäseneksi

Tuleva opettaja, tunnetko etusi ja oikeutesi? SOOLin jäsenenä saat ensiarvoisen tärkeää tietoa ja koulutusta opettajuudesta sekä työelämään siirtymisestä. SOOL ja sen jäsenyhdistykset valvovat etujasi opettajaksi opiskelevana ja toimivat koulutuksesi kehittämiseksi. Jäsenyyteen kuuluu lisäksi monipuolinen jäsenetupaketti, josta on opeopiskelijalle todellista etua monissa tilanteissa.

SOOLiin kuulutaan yleensä jäsenyhdistysten eli opettajaksi opiskelevien ainejärjestöjen tai opiskelijayhdistysten kautta. Jäsenyhdistyksen jäsenenä saat SOOLin jäsenedut liittymällä SOOLiin ja maksamalla lukuvuosittain SOOLin jäsenmaksun.

Ammattikorkeakouluopiskelijat ja muut sellaiset opettajaksi opiskelevat, jotka eivät voi kuulua mihinkään jäsenyhdistykseen, liittyvät SOOLiin suoraan ns. henkilöjäseninä.

1. Tarkista oma jäsenyhdistyksesi

2. Siirry liittymislomakkeelle

Hyödynnä nyt kevään ja kesän jäsenkanpanja:
Kun liityt jäseneksi 1.4. – 31.8.2017 välisenä aikana, jäsenyytesi on yhdellä jäsenmaksulla voimassa aina 31.8.2018 saakka. Siis ensi lukuvuoden jäsenmaksulla kuluva kevät ja kesä kaupan päälle! Kampanja koskee uusia jäseniä.

SOOLin jäsenmaksu on 24 € lukuvuodessa. Jäsenmaksutilisiirto lähetetään postitse.

Jäsenmaksu ja SOOL/OAJ-jäsenkortti

Lähetettyäsi liittymislomakkeen onnistuneesti jäsenyytesi ja jäsenetusi astuvat voimaan, ja sinulle postitetaan jäsenmaksutilisiirto sekä SOOL/OAJ-jäsenkortti. Jäsenkortista näet jäsennumerosi ja se toimii samalla vakuutusyhtiö Turvan matkavakuutuskorttina. Kortilla saat myös kaikki muut OAJ:n tarjoamat edut sekä alennukset, ja jäsennumerolla pääset kirjautumaan OAJ:n jäsensivuille.

SOOLin jäsenyys ja jäsenetusi ovat voimassa liittymispäivästä aina lukuvuoden kerrallaan, elokuun loppuun asti. Uuden lukuvuoden alkaessa saat postitse jäsenmaksukirjeen jäsenyyden jatkamiseksi. Jäsenedut ja jäsenkortti ovat voimassa vain, mikäli jäsenmaksu on maksettu.

Jäsenyys Opettajien Työttömyyskassassa ei automaattisesti kuulu SOOLin jäsenyyteen. Työttömyyskassaan voit liittyä SOOLin kautta erillisellä hakemuksella voimassaolevan, lyhyenkin opetusalan työsuhteen perusteella.

Valmistumisen jälkeen ammattijärjestöön

Valmistumisen jälkeen voit liittyä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n varsinaiseksi jäseneksi, kun saat lyhyenkin opetusalan työ- tai virkasuhteen. OAJ:n jäseneksi liittyminen käy vaivattomasti järjestön verkkosivuilla ja lisätietoja antaa tarvittaessa työpaikkasi OAJ-yhteysopettaja. Siirtyessäsi OAJ:n jäseneksi päättyy jäsenyytesi SOOLissa automaattisesti. Jäsenetusi säilyvät ennallaan.

Jos haluat muusta syystä erota SOOLin jäsenyydestä, lähetä eroilmoitus postitse tai sähköisesti SOOLin toimistolle.

SOOLin jäsenenä voi valmistumisen jälkeen jatkaa siinä tapauksessa, että työelämään siirtyminen viivästyy tilapäisesti esimerkiksi jatko-opintojen, työttömyyden tai lapsen syntymän vuoksi.

Jaa sivu somessa

Tweet