Jäseneksi

Tuleva opettaja, tunnetko etusi ja oikeutesi? SOOLin jäsenenä saat ensiarvoisen tärkeää tietoa ja koulutusta opettajuudesta sekä työelämään siirtymisestä. SOOL ja sen jäsenyhdistykset valvovat etujasi opettajaksi opiskelevana ja toimivat koulutuksesi kehittämiseksi. Jäsenyyteen kuuluu lisäksi monipuolinen jäsenetupaketti, josta on opeopiskelijalle todellista etua monissa tilanteissa.

HYÖDYNNÄ KEVÄÄN JA KESÄN JÄSENKAMPANJA! NENÄPÄIVÄKAMPANJA "SE TEKEE HYVÄÄ"
Kun liityt jäseneksi 1.4. – 31.8.2018 välisenä aikana, jäsenyytesi on yhdellä jäsenmaksulla voimassa aina 31.8.2019 saakka. Siis ensi lukuvuoden jäsenmaksulla kuluva kevät ja kesä kaupan päälle! Kampanja koskee uusia jäseniä. OAJ ja vakuutusyhtiö Turva lahjoittavat 26.5. – 8.11.2018 jokaisesta uudesta SOOLin jäsenestä 20 euroa hyväntekeväisyyteen. Summalla kaksi lasta saa lukutaidon. Lue lisää tästä.
1. Tarkista oma jäsenyhdistyksesi
2. Siirry liittymislomakkeelle

SOOLiin voivat kuulua kaikki opettajaksi opiskelevat, yleensä jäsenyhdistysten eli opettajaksi opiskelevien ainejärjestöjen tai opiskelijayhdistysten kautta. Jäsenyhdistyksen jäsenenä saat SOOLin jäsenedut liittymällä SOOLiin ja maksamalla lukuvuosittain SOOLin jäsenmaksun. Jäsenyhdistyksen jäseneksi tulee liittyä erikseen.

Osa ammattikorkeakouluopiskelijoista sekä kaikki muut sellaiset opettajaksi opiskelevat, jotka eivät voi kuulua mihinkään jäsenyhdistykseen, liittyvät SOOLiin suoraan ns. henkilöjäseninä.

SOOLin jäsenmaksu on 24 € ja se maksetaan lukuvuosittain. Sähköisellä lomakkeella liittyneille lähetetään jäsenmaksutilisiirto postitse (tai Netpostiin) yleensä noin viikon kuluessa liittymisestä.

Jäsenmaksu ja SOOL/OAJ-jäsenkortti

Lähetettyäsi liittymislomakkeen onnistuneesti jäsenyytesi ja jäsenetusi astuvat voimaan, ja sinulle postitetaan jäsenmaksutilisiirto sekä SOOL/OAJ-jäsenkortti. Jäsenkortista näet jäsennumerosi ja se toimii samalla vakuutusyhtiö Turvan matkavakuutuskorttina. Kortilla saat myös muut OAJ:n tarjoamat edut sekä alennukset, ja jäsennumerolla pääset kirjautumaan OAJ:n jäsensivuille.

SOOLin jäsenyys ja jäsenetusi ovat voimassa liittymispäivästä aina lukuvuoden kerrallaan, elokuun loppuun asti. Uuden lukuvuoden alkaessa saat postitse jäsenmaksukirjeen jäsenyyden jatkamiseksi. Jäsenedut ja jäsenkortti ovat voimassa vain, mikäli jäsenmaksu on maksettu.

SOOLin jäsenet eivät ole ammattijärjestön jäseniä eikä myöskään jäsenyys työttömyyskassassa kuulu automaattisesti SOOLin jäsenyyteen. Työttömyyskassaan voit liittyä SOOLin kautta erillisellä hakemuksella voimassaolevan, lyhyenkin opetusalan työsuhteen perusteella.

Valmistumisen jälkeen ammattijärjestöön

Valmistumisen jälkeen voit liittyä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n varsinaiseksi jäseneksi, kun saat lyhyenkin opetusalan työ- tai virkasuhteen. SOOLin jäsenenä voi valmistumisen jälkeen jatkaa tilapäisesti siinä tapauksessa, että työelämään siirtyminen viivästyy esimerkiksi jatko-opintojen, työttömyyden tai lapsen syntymän vuoksi.

OAJ:n jäseneksi liittyminen käy vaivattomasti järjestön verkkosivuilla ja lisätietoja antaa tarvittaessa työpaikkasi OAJ-yhteysopettaja. Siirtyessäsi OAJ:n jäseneksi päättyy jäsenyytesi SOOLissa automaattisesti. Jäsenetusi säilyvät ennallaan.

Jos haluat muusta syystä erota SOOLin jäsenyydestä, lähetä eroilmoitus postitse tai sähköisesti SOOLin toimistolle.


» Tietosuojaseloste

Jaa sivu somessa

Tweet