Jäseneksi

Tuleva opettaja, tunnetko etusi ja oikeutesi? SOOLin jäsenenä saat ensiarvoisen tärkeää tietoa ja koulutusta opettajuudesta sekä työelämään siirtymisestä. SOOL ja sen jäsenyhdistykset valvovat etujasi opettajaksi opiskelevana ja toimivat koulutuksesi kehittämiseksi. Jäsenyyteen kuuluu lisäksi monipuolinen jäsenetupaketti, josta on opeopiskelijalle todellista etua monissa tilanteissa.

Hyödynnä kevään ja kesän jäsenkanpanja huhtikuusta alkaen!
Kun liityt jäseneksi 1.4. – 31.8.2019 välisenä aikana, jäsenyytesi on yhdellä jäsenmaksulla voimassa aina 31.8.2020 saakka. Siis ensi lukuvuoden jäsenmaksulla kuluva kevät ja kesä kaupan päälle!

1. Tarkista oma jäsenyhdistyksesi
2. Siirry liittymislomakkeelle

SOOLiin voivat kuulua kaikki opettajaksi opiskelevat, yleensä jäsenyhdistysten eli opettajaksi opiskelevien ainejärjestöjen tai opiskelijayhdistysten kautta. Jäsenyhdistyksen jäsenenä saat SOOLin jäsenedut liittymällä SOOLiin ja maksamalla lukuvuosittain SOOLin jäsenmaksun. Jäsenyhdistyksen jäseneksi tulee liittyä erikseen.

Osa ammattikorkeakouluopiskelijoista sekä muut sellaiset opettajaksi opiskelevat, jotka eivät voi kuulua mihinkään jäsenyhdistykseen, liittyvät SOOLiin suoraan ns. henkilöjäseninä.

SOOLin jäsenmaksu on 24 € ja se maksetaan lukuvuosittain. Jäsenmaksutiedot lähetetään e-kirjeenä yleensä noin kahden viikon kuluessa liittymisestä ja vanhoille jäsenille aina lukuvuoden alkaessa. Jos käytät Netpostia tai OmaPostia, jäsenmaksukirje tulee ensisijaisesti sinne, muussa tapauksessa se jaetaan perille perinteisenä paperikirjeenä. E-kirje mahdollistaa pienemmät hiilidioksidipäästöt kuin vastaava paperikirje.

Jäsenmaksu ja SOOL/OAJ-jäsenkortti

Lähetettyäsi liittymislomakkeen onnistuneesti jäsenyytesi ja jäsenetusi astuvat voimaan, ja sinulle postitetaan jäsenmaksukirje sekä erikseen SOOL/OAJ-jäsenkortti. Jäsenkortista näet jäsennumerosi ja se toimii samalla vakuutusyhtiö Turvan matkavakuutuskorttina. Kortilla saat myös muut OAJ:n tarjoamat edut sekä alennukset, ja jäsennumerolla pääset kirjautumaan OAJ:n sivuille.

SOOLin jäsenyys ja jäsenetusi ovat voimassa liittymispäivästä aina lukuvuoden kerrallaan, elokuun loppuun asti. Uuden lukuvuoden alkaessa saat taas jäsenmaksukirjeen jäsenyyden jatkamiseksi. Jäsenedut ja jäsenkortti ovat voimassa vain, mikäli jäsenmaksu on maksettu.

SOOLin jäsenet eivät ole ammattijärjestön jäseniä, eikä myöskään jäsenyys työttömyyskassassa kuulu automaattisesti SOOLin jäsenyyteen. Työttömyyskassaan voit liittyä SOOLin kautta erillisellä hakemuksella voimassaolevan, lyhyenkin opetusalan työsuhteen perusteella.

Valmistumisen jälkeen ammattijärjestöön

Valmistumisen jälkeen voit liittyä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n varsinaiseksi jäseneksi, kun saat lyhyenkin opetusalan työ- tai virkasuhteen. SOOLin jäsenenä voi valmistumisen jälkeen jatkaa tilapäisesti siinä tapauksessa, että työelämään siirtyminen viivästyy esimerkiksi jatko-opintojen, työttömyyden tai lapsen syntymän vuoksi.

OAJ:n jäseneksi liittyminen käy vaivattomasti järjestön verkkosivuilla ja lisätietoja antaa tarvittaessa työpaikkasi OAJ-yhteysopettaja. Siirtyessäsi OAJ:n jäseneksi päättyy jäsenyytesi SOOLissa automaattisesti. Jäsenetusi säilyvät ennallaan.

Jos haluat muusta syystä erota SOOLin jäsenyydestä, lähetä eroilmoitus postitse tai sähköisesti SOOLin toimistolle.


Tietosuojaseloste


 

Jaa sivu somessa

Tweet