Jäseneksi

SOOLin jäsenenä pysyt ajan tasalla opetus- ja kasvatusalan ilmiöistä ja saat ensiarvoisen tärkeää tietoa opettajuudesta sekä työelämään siirtymisestä. SOOL ja sen jäsenyhdistykset valvovat etujasi opettajaksi opiskelevana ja toimivat koulutuksesi kehittämiseksi. Jäsenyyteen kuuluu lisäksi kattava rahanarvoinen jäsenetupaketti, josta on opeopiskelijalle todellista etua monissa tilanteissa.

Hyödynnä kevään ja kesän jäsenkampanja!
Kun liityt jäseneksi 1.4.–31.8. välisenä aikana, jäsenyytesi on yhdellä jäsenmaksulla voimassa aina 31.8.2025 saakka. Saat siis ensi lukuvuoden lisäksi kuluvan kevään ja kesän kaupan päälle! Kampanja koskee 1.4. ja sen jälkeen SOOLin jäseneksi liittyviä, vanhoille jäsenille lähetetään ensi lukuvuoden jäsenmaksulasku normaaliin tapaan elokuussa.

SOOLiin voivat kuulua kaikki #opeopiskelijat, yleensä jäsenyhdistysten eli opettajaksi opiskelevien ainejärjestöjen tai opiskelijayhdistysten kautta. Jäsenyhdistyksen jäsenenä saat SOOLin jäsenedut liittymällä SOOLiin ja maksamalla lukuvuosittain SOOLin jäsenmaksun. Jäsenyhdistyksen jäseneksi tulee liittyä erikseen.

Ne opeopiskelijat, joilla ei ole mahdollisuutta kuulua mihinkään jäsenyhdistykseen, voivat liittyä SOOLiin suoraan ns. henkilöjäseninä.

Ruotsinkielisessä opettajankoulutuksessa opiskeleville jäsen- ja edunvalvontapalvelut tarjoaa Finlands Svenska Lärarstuderandes Förening FSLF.

Liity SOOLin jäseneksi:

1. Tarkista oma jäsenyhdistyksesi

2. Siirry liittymislomakkeelle 

Liittyminen on kaksivaiheinen. Jäsenetusi astuvat voimaan ja sinulle lähetetään jäsenmaksun maksutiedot, kun olet suorittanut liittymiseen loppuun asti. Jatkosssa voit ylläpitää omia jäsen- ja yhteystietojasi Omat tiedot -sivuilla.

Jäsenmaksu

SOOLin jäsenmaksu on 24 € (1.9.2024 alkaen 26 €) ja se maksetaan lukuvuosittain. Jäsenmaksutiedot lähetetään liittymisen yhteydessä sähköpostitse ja vanhoille jäsenille aina lukuvuoden alkaessa. Jäsenmaksun maksamatta jättäminen johtaa jäsenyyden ja jäsenetujen päättymiseen.

SOOL/OAJ-jäsenkortti

Jäsenkortti on sähköinen ja saat sen puhelimeesi asentamalla OAJ-sovelluksen alla olevilla ohjeilla. OAJ-sovellus ei ole saatavissa sovelluskaupoista.

  1. Kirjoita puhelimen selaimeen osoite https://app.oaj.fi
  2. Valitse valikosta "Lisää aloitusnäytölle" (Android) tai "Lisää kotivalikkoon" (IOS)
  3. Kirjaudu sisään pankkitunnistuksella, mobiilivarmenteella tai omilla jäsentunnuksilla.

Jäsenkortista näet jäsennumerosi ja se toimii samalla vakuutusyhtiö Turvan matkavakuutuskorttina. Jäsenkorttia esittämällä saat myös muut OAJ:n tarjoamat edut sekä alennukset. Lisätietoja ja asennusohjeet löytyvät tarvittaessa myös Omat tiedot -sivuilta.

Jäsenyys

SOOLin jäsenyys ja jäsenetusi ovat voimassa liittymispäivästä aina lukuvuoden kerrallaan, elokuun loppuun asti. Jäsenedut ja jäsenkortti ovat voimassa vain, mikäli jäsenmaksu on maksettu.

SOOLin jäsenet eivät ole ammattijärjestön jäseniä, eikä myöskään jäsenyys työttömyyskassassa kuulu automaattisesti SOOLin jäsenyyteen. SOOLin kautta voit kuitenkin liittyä Opetus ja tiede -työttömyyskassaan voimassaolevan, lyhyenkin sijaisuuden tai muun palkallisen työsuhteen perusteella.

Valmistumisen jälkeen ammattijärjestöön

Valmistumisen jälkeen voit liittyä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n varsinaiseksi jäseneksi, kun saat lyhyenkin opetusalan työ- tai virkasuhteen. SOOLin jäsenenä voi valmistumisen jälkeen jatkaa tilapäisesti siinä tapauksessa, että työelämään siirtyminen viivästyy esimerkiksi jatko-opintojen, työttömyyden tai lapsen syntymän vuoksi.

OAJ:n jäseneksi liittyminen käy helposti Omat tiedot -sivuilla ja lisätietoja jäsenyydestä antaa tarvittaessa työpaikkasi OAJ-yhteysopettaja. Siirtyessäsi OAJ:n jäseneksi päättyy jäsenyytesi SOOLissa automaattisesti. Jäsenetusi säilyvät ennallaan.

Eroaminen muusta syystä

Jos haluat muusta syystä erota SOOLin jäsenyydestä, lähetä vapaamuotoinen eroilmoitus yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse.


Tietosuojaseloste


Jaa sivu somessa

Tweet