Jäseneksi

SOOLin jäsenenä pysyt ajan tasalla opetus- ja kasvatusalan ilmiöistä ja saat ensiarvoisen tärkeää tietoa opettajuudesta sekä työelämään siirtymisestä. SOOL ja sen jäsenyhdistykset valvovat etujasi opettajaksi opiskelevana ja toimivat koulutuksesi kehittämiseksi. Jäsenyyteen kuuluu lisäksi kattava rahanarvoinen jäsenetupaketti, josta on opeopiskelijalle todellista etua monissa tilanteissa.

SOOLiin voivat kuulua kaikki #opeopiskelijat, yleensä jäsenyhdistysten eli opettajaksi opiskelevien ainejärjestöjen tai opiskelijayhdistysten kautta. Jäsenyhdistyksen jäsenenä saat SOOLin jäsenedut liittymällä SOOLiin ja maksamalla lukuvuosittain SOOLin jäsenmaksun. Jäsenyhdistyksen jäseneksi tulee liittyä erikseen.

Osa ammattikorkeakouluopiskelijoista sekä muut sellaiset opettajaksi opiskelevat, jotka eivät voi kuulua mihinkään jäsenyhdistykseen, liittyvät SOOLiin suoraan ns. henkilöjäseninä.

1. Tarkista oma jäsenyhdistyksesi
2. Siirry liittymislomakkeelle

Lähetettyäsi liittymislomakkeen onnistuneesti jäsenyytesi ja jäsenetusi astuvat voimaan, ja sinulle postitetaan jäsenmaksukirje sekä erikseen SOOL/OAJ-jäsenkortti.

Jäsenmaksu

SOOLin jäsenmaksu on 24 € ja se maksetaan lukuvuosittain. Jäsenmaksutiedot lähetetään e-kirjeenä yleensä noin kahden viikon kuluessa liittymisestä ja vanhoille jäsenille aina lukuvuoden alkaessa. Jos käytät sähköistä OmaPostia (entinen Netposti), jäsenmaksukirje tulee ensisijaisesti sinne, muussa tapauksessa se jaetaan perille perinteisenä paperikirjeenä. E-kirje mahdollistaa pienemmät hiilidioksidipäästöt kuin vastaava paperikirje.

Jäsenmaksun maksamatta jättäminen johtaa jäsenyyden ja jäsenetujen päättymiseen.

SOOL/OAJ-jäsenkortti

Jäsenkortista näet jäsennumerosi ja se toimii samalla vakuutusyhtiö Turvan matkavakuutuskorttina. Kortilla saat myös muut OAJ:n tarjoamat edut sekä alennukset, ja jäsennumerolla pääset kirjautumaan OAJ:n sivuille.

Jäsenyys

SOOLin jäsenyys ja jäsenetusi ovat voimassa liittymispäivästä aina lukuvuoden kerrallaan, elokuun loppuun asti. Uuden lukuvuoden alkaessa saat taas jäsenmaksukirjeen jäsenyyden jatkamiseksi. Jäsenedut ja jäsenkortti ovat voimassa vain, mikäli jäsenmaksu on maksettu.

SOOLin jäsenet eivät ole ammattijärjestön jäseniä, eikä myöskään jäsenyys työttömyyskassassa kuulu automaattisesti SOOLin jäsenyyteen. Työttömyyskassaan voit liittyä SOOLin kautta erillisellä hakemuksella voimassaolevan, lyhyenkin opetusalan työsuhteen perusteella.

Valmistumisen jälkeen ammattijärjestöön

Valmistumisen jälkeen voit liittyä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n varsinaiseksi jäseneksi, kun saat lyhyenkin opetusalan työ- tai virkasuhteen. SOOLin jäsenenä voi valmistumisen jälkeen jatkaa tilapäisesti siinä tapauksessa, että työelämään siirtyminen viivästyy esimerkiksi jatko-opintojen, työttömyyden tai lapsen syntymän vuoksi.

OAJ:n jäseneksi liittyminen käy vaivattomasti järjestön verkkosivuilla ja lisätietoja antaa tarvittaessa työpaikkasi OAJ-yhteysopettaja. Siirtyessäsi OAJ:n jäseneksi päättyy jäsenyytesi SOOLissa automaattisesti. Jäsenetusi säilyvät ennallaan.

Eroaminen muusta syystä

Jos haluat muusta syystä erota SOOLin jäsenyydestä, lähetä vapaamuotoinen eroilmoitus yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse.


Tietosuojaseloste


Jaa sivu somessa

Tweet