Jäseneksi

Tuleva opettaja, tunnetko etusi ja oikeutesi? SOOLin jäsenenä saat ensiarvoisen tärkeää tietoa ja koulutusta opettajuudesta sekä työelämään siirtymisestä. SOOL ja sen jäsenyhdistykset valvovat etujasi opettajaksi opiskelevana ja toimivat koulutuksesi kehittämiseksi. Jäsenyyteen kuuluu lisäksi monipuolinen jäsenetupaketti, josta on opeopiskelijalle todellista etua monissa tilanteissa.

1. Tarkista oma jäsenyhdistyksesi
2. Siirry liittymislomakkeelle

SOOLiin kuulutaan yleensä jäsenyhdistysten eli opettajaksi opiskelevien ainejärjestöjen tai opiskelijayhdistysten kautta. Jäsenyhdistyksen jäsenenä saat SOOLin jäsenedut liittymällä SOOLiin ja maksamalla lukuvuosittain SOOLin jäsenmaksun.

Osa ammattikorkeakouluopiskelijoista sekä muut sellaiset opettajaksi opiskelevat, jotka eivät voi kuulua mihinkään jäsenyhdistykseen, liittyvät SOOLiin suoraan ns. henkilöjäseninä.

SOOLin jäsenmaksu lukuvuodelle 2017–2018 on 24 €. Sähköisellä lomakkeella liittyneille lähetetään jäsenmaksutilisiirto postitse yleensä noin viikon kuluessa liittymisestä.

Jäsenmaksu ja SOOL/OAJ-jäsenkortti

Lähetettyäsi liittymislomakkeen onnistuneesti jäsenyytesi ja jäsenetusi astuvat voimaan, ja sinulle postitetaan jäsenmaksutilisiirto sekä SOOL/OAJ-jäsenkortti. Jäsenkortista näet jäsennumerosi ja se toimii samalla vakuutusyhtiö Turvan matkavakuutuskorttina. Kortilla saat myös kaikki muut OAJ:n tarjoamat edut sekä alennukset, ja jäsennumerolla pääset kirjautumaan OAJ:n jäsensivuille.

SOOLin jäsenyys ja jäsenetusi ovat voimassa liittymispäivästä aina lukuvuoden kerrallaan, elokuun loppuun asti. Uuden lukuvuoden alkaessa saat postitse jäsenmaksukirjeen jäsenyyden jatkamiseksi. Jäsenedut ja jäsenkortti ovat voimassa vain, mikäli jäsenmaksu on maksettu.

Jäsenyys Opettajien Työttömyyskassassa ei automaattisesti kuulu SOOLin jäsenyyteen. Työttömyyskassaan voit liittyä SOOLin kautta erillisellä hakemuksella voimassaolevan, lyhyenkin opetusalan työsuhteen perusteella.

Valmistumisen jälkeen ammattijärjestöön

Valmistumisen jälkeen voit liittyä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n varsinaiseksi jäseneksi, kun saat lyhyenkin opetusalan työ- tai virkasuhteen. SOOLin jäsenenä voi valmistumisen jälkeen jatkaa tilapäisesti siinä tapauksessa, että työelämään siirtyminen viivästyy esimerkiksi jatko-opintojen, työttömyyden tai lapsen syntymän vuoksi.

OAJ:n jäseneksi liittyminen käy vaivattomasti järjestön verkkosivuilla ja lisätietoja antaa tarvittaessa työpaikkasi OAJ-yhteysopettaja. Siirtyessäsi OAJ:n jäseneksi päättyy jäsenyytesi SOOLissa automaattisesti. Jäsenetusi säilyvät ennallaan.

Jos haluat muusta syystä erota SOOLin jäsenyydestä, lähetä eroilmoitus postitse tai sähköisesti SOOLin toimistolle.

Jaa sivu somessa

Tweet