Työttömyysturva

Opettajan uran alussa työsuhteet ovat usein lyhyitä, ja välissä on työttömyysjaksoja. Liittymällä työttömyyskassan jäseneksi voit jo opiskeluaikaisilla työsuhteilla kartuttaa tulevaa työttömyysturvaasi.

SOOLin jäsenet eivät ole ammattijärjestön jäseniä eivätkä automaattisesti kuulu työttömyyskassaan. Opettajien Työttömyyskassaan liittyminen SOOLin kautta on kuitenkin mahdollista lyhyenkin opetus- ja kasvatusalan sijaisuuden perusteella, jolloin jo opiskeluaikaiset palkalliset työsuhteet kartuttavat ansioon suhteutettua työttömyysturvaa.

Liittymisen perusteena tulee siis olla voimassa oleva opetusalan työsuhde mutta sen jälkeen työskentely myös muilla aloilla lasketaan mukaan ns. työssäoloehtoon. Kun 26 viikon työssäoloehto on kassajäsenyyden aikana täyttynyt, olet valmistuttuasi oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan.

Katso tarkemmat ohjeet kassaan liittymisestä tästä.

 

MUUTOKSIA TULOSSA TYÖTTÖMYYSTURVAAN
Suomen hallitus on päättänyt ansioturvan työssäoloehdon ”euroistamisesta” vuoden 2023 alusta lukien. Tämä tarkoittaa, että päivärahaoikeus määriteltäisiin jatkossa palkan perusteella, eikä enää työtuntien määrän perusteella. Päivitämme sivuillamme olevia työssäoloehdon kertymiseen liittyviä ohjeistuksia, kun muutoksen toimeenpano etenee ja myös Opettajien työttömyyskassa omasta puolestaan julkaisee uudet ohjeistukset.

 

Valmistumisen jälkeen kassajäsenyys jatkuu Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n kautta, kun heti ensimmäisen, lyhyenkin opetusalan työsuhteen aikana liittyy ammattijärjestön jäseneksi. 

Opettajien Työttömyyskassan jäsenmaksu vuonna vuonna 2022 on 5,oo € kuukaudessa (vuonna 2021 kuukausimaksu oli 4,50 €). Kassamaksu maksetaan SOOLin vuosijäsenmaksun lisäksi kuukausittain – sekä työ- että opiskeluajalta.

Maksuohjeet vuoden 2022 työttömyyskassamaksuja varten on lähetetty tammikuussa sähköpostitse kaikille SOOLin kautta kassaan kuuluville. Oman maksutilanteen voi tarkistaa Omat tiedot -sivuilla. Jos maksuohje ei tullut perille, löydät sen valitsemalla Omat tiedot -sivuilla valikosta "Viestit".

 

Jaa sivu somessa

Tweet