Työttömyysturva

Opettajan uran alussa työsuhteet ovat usein lyhyitä, ja välissä on työttömyysjaksoja. Liittymällä työttömyyskassan jäseneksi voit jo opiskeluaikaisilla työsuhteilla kartuttaa tulevaa työttömyysturvaasi.

SOOLin jäsenet eivät ole ammattijärjestön jäseniä eivätkä automaattisesti kuulu työttömyyskassaan. Opettajien Työttömyyskassaan liittyminen SOOLin kautta on kuitenkin mahdollista lyhyenkin opetus- ja kasvatusalan sijaisuuden perusteella, jolloin jo opiskeluaikaiset palkalliset työsuhteet kartuttavat ansioon suhteutettua työttömyysturvaa.

Liittymisen perusteena tulee siis olla voimassaoleva opetusalan työsuhde mutta sen jälkeen työskentely myös muilla aloilla lasketaan mukaan ns. työssäoloehtoon. Kun 26 viikon työssäoloehto on kassajäsenyyden aikana täyttynyt, olet valmistuttuasi oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan.

Valmistumisen jälkeen kassajäsenyys jatkuu Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n kautta, kun heti ensimmäisen, lyhyenkin opetusalan tylösuhteen aikana liittyy ammattijärjestön jäseneksi. Liittyminen tapahtuu Omat tiedot -sivuilla.

Opettajien Työttömyyskassan jäsenmaksu vuonna 2021 on 4,50 € kuukaudessa ja vuonna 2022 5,oo € kuukaudessa. Kassamaksu maksetaan SOOLin vuosijäsenmaksun lisäksi kuukausittain – sekä työ- että opiskeluajalta.

Maksuohjeet loppuvuoden 2021 työttömyyskassamaksuja varten on lähetetty elokuussa sähköpostitse kaikille SOOLin kautta kassaan kuuluville. Oman maksutilanteen voi tarkistaa ja maksuja maksaa myös Omat tiedot -sivuilla.

 

Jaa sivu somessa

Tweet