Työttömyysturva

Opettajan uran alussa työsuhteet ovat usein lyhyitä, ja välissä voi olla työttömyysjaksoja. Liittymällä työttömyyskassan jäseneksi voit jo opiskeluaikaisilla työsuhteilla kartuttaa tulevaa työttömyysturvaasi.

SOOLin jäsenet eivät ole ammattijärjestön jäseniä eivätkä automaattisesti kuulu työttömyyskassaan. Opettajien Työttömyyskassaan liittyminen SOOLin kautta on kuitenkin mahdollista lyhyenkin opetus- ja kasvatusalan sijaisuuden perusteella, jolloin jo opiskeluaikaiset palkalliset työsuhteet kartuttavat ansioon suhteutettua työttömyysturvaa.

Liittymisen perusteena tulee siis olla voimassaoleva opetusalan työsuhde mutta sen jälkeen työskentely myös muilla aloilla lasketaan mukaan ns. työssäoloehtoon. Kun 26 viikon työssäoloehto on kassajäsenyyden aikana täyttynyt, olet valmistuttuasi oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan.

Opettajien Työttömyyskassan jäsenmaksu vuonna 2018 on 6,20 € / kk. Vuonna 2019 maksu on 5,00 € / kk. Työttömyyskassamaksu maksetaan SOOLin jäsenmaksun lisäksi kuukausittain sekä työ- että opiskeluajalta.

Viitelistat vuoden 2019 työttömyyskassamaksuja varten postitetaan tammikuussa kaikille SOOLin kautta kassaan kuuluville.

Jaa sivu somessa

Tweet