Työttömyysturva

Opettajan uran alussa työsuhteet ovat usein lyhyitä, ja välissä on työttömyysjaksoja. Liittymällä työttömyyskassan jäseneksi voit jo opiskeluaikaisilla työsuhteilla kartuttaa tulevaa työttömyysturvaasi.

SOOLin jäsenet eivät ole ammattijärjestön jäseniä eivätkä automaattisesti kuulu työttömyyskassaan. Opettajien Työttömyyskassaan liittyminen SOOLin kautta on kuitenkin mahdollista lyhyenkin omaan opiskelualaan liittyvän palkallisen työsuhteen, esimerkiksi sijaisuuden, perusteella.

Vain kassan jäsenyysaikana tehty työ kartuttaa ansioon suhteutettua työttömyysturvaa. Liittymisen perusteena tulee olla voimassa oleva, palkallinen työsuhde. Kassan jäseneksi ei voi liittyä takautuvasti.

Opettajien Työttömyyskassa on päivittänyt jäsenyysehtojaan aiempaa avoimemmiksi 13.6.2022 alkaen. Jäseneksi voi nyt liittyä, kun on palkkatyöntekijänä koulutuksen, opetuksen, sivistyksen, psykologian tai tutkimuksen alalla tai kun suorittaa korkeakoulututkintoa ja on samanaikaisesti opiskelualaansa liittyvässä palkkatyössä.

Valmistumisen jälkeen kassajäsenyys jatkuu Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n kautta, kun heti ensimmäisen, lyhyenkin opetusalan työsuhteen aikana liittyy ammattijärjestön jäseneksi. 

Opettajien Työttömyyskassan jäsenmaksu vuonna vuonna 2022 ja 2023 on 5,oo € kuukaudessa (vuonna 2021 kuukausimaksu oli 4,50 €). Kassamaksu maksetaan SOOLin vuosijäsenmaksun lisäksi kuukausittain – sekä työ- että opiskeluajalta.

Maksuohjeet vuoden 2022 työttömyyskassamaksuja varten on lähetetty tammikuussa sähköpostitse kaikille SOOLin kautta kassaan kuuluville. Oman maksutilanteen voi tarkistaa Omat tiedot -sivuilla. Jos maksuohje ei tullut perille, löydät sen valitsemalla Omat tiedot -sivuilla valikosta "Viestit".

 

Jaa sivu somessa

Tweet