23.1.2015

Valoa kohti ja tuulta päin

Opiskeluajasta voi saada niin paljon muutakin kuin pelkän oppiarvon.

MAIJU LAURILA
Soolibooli 1/15 pääkirjoitus

Päivä pitenee kevättä kohti, todennäköisesti myös työpäivä. Vuodenvaihteessa on levätty ja kerätty voimia kevätlukukautta varten. On ehditty vähän katsoa taakse ja suunnitella tulevaa. Monille keväästä on tulossa kiireinen. Toiset suunnittelevat jopa valmistuvansa, mukaan lukien allekirjoittanut sekä sivun 17 kirjoittaja. Ahkeraa työtä tehdään ympäri Suomen, muun muassa Turussa, missä talvipäiväjärjestelyt ovat kovassa vauhdissa. Talvipäivien aikaansaamiseksi tarvitaan yhteistyötä ja ahkerointia, josta hiukan infoa löytyy tästäkin lehdestä. Itse odotan innolla kevätkauden toimintaa, ja Talvipäiviä myös!

Eduskuntavaalit kuuluvat tähän kevääseen. Toivon, uskon ja oletan, että myös opeopiskelijat valmistautuvat vaaleihin nostattamalla keskustelua opetus- ja kasvatusalaa koskevasta päätöksenteosta ja pohtimalla ketä kannattaa Arkadianmäelle päästää meidän asioistamme päättämään. Eduskunta päättää myös opetusta- ja kasvatusta koskevasta lainsäädännöstä – ajankohtaisimpana varhaiskasvatus – sekä rahoituksesta, jotka vaikuttavat suoraan tulevien opettajien arkeen ja työoloihin. Tulevaisuuden aktiiviset ja yhteiskunnallisesti osallistuvat, siis äänioikeuttaan harkiten käyttävät opettajat kasvattavat tulevaisuuden aktiivia kansalaisia. Koulutuksen on oltava tärkeä puheenaihe vaalien alla.

Luvassa on siis paljon työtä. Työ on helpompaa kun siitä nauttii. Tässä lehdessä puhutaankin paljon yhteisöllisyydestä ja yhteistyötä. Juttua löytyy ainejärjestöjen välisestä yhteistyöstä, opetusharjoittelun yhteistyöstä, alakohtaisesta yhteistyöstä, koulun, kodin ja kollegoiden yhteistyöstä sekä ainejärjestön ja kuntapäättäjien välisestä yhteistyöstä.

Opiskeluaika on mahdollisuuksien aikaa. Tässä lehdessä Samuli Heino ja Joonas Molkkari viittaavat opiskeluaikana hankittuihin kokemuksiin, joita muistella eläkeiän kynnyksellä tai kiikkustuolissa. Useimmiten nämä kokemukset on koettu yhdessä tovereiden kanssa. Yhdessäolo ja yhdessä tekeminen on SE juttu! Kevään kiireissä aion antaa entistä enemmän arvoa yhdessä tekemiselle ja ihmisten aidolle kohtaamiselle, niin järjestötyössä kuin omissa vaiheissanikin. Nyt kun kevätlukukausi on aluillaan, päätän että tästä keväästä tulee aktiivinen, osallistuva ja tarmokas opiskelijakevät, joka todellakin muistetaan! Opiskeluajasta voi saada niin paljon muutakin kuin pelkän oppiarvon.


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet