14.6.2024

Muista jäsenetusi kesälläkin

SOOLin lukemattomista jäseneduista kannattaa ottaa kaikki hyöty irti myös kesällä. Jos yhteystietosi muuttuvat kesän aikana, muistathan päivittää ne Omat tiedot -sivuilla.

Vakuutusturva myös kotimaan reissuilla

Muun muassa tapaturmavakuutus on voimassa aina vapaa-ajalla ja matkustaja- ja matkatavaravakuutukset myös kotimaan matkoilla, kun ne suuntautuvat yli 50 kilometrin päähän omasta asuinpaikasta.

Vahingon sattuessa vakuutusyhtiö Turvan SOS-hätäpalvelu palvelee jokaisena viikonpäivänä ympäri vuorokauden puhelinnumerossa +358 1019 5111.

» Tarkista jäsenetusi

Matkailuun ja majoitukseen liittyviä jäsenetuja löydät myös rekisteröitymällä Member+-palveluun.


Jäsentietojen päivittäminen

Jos sähköpostiosoitteesi vaihtuu tai jos esimerkiksi muutat kesän aikana toiseen osoitteeseen, muistathan päivittää yhteystietosi Omat tiedot -sivuilla, jotta saat SOOLin jäsenkirjeet ja jäsenlehdet aina oikeisiin osoitteisiin!

SOOLin jäsenmaksu maksetaan lukuvuosittain ja jäsenmaksutiedot lähetetään sähköpostitse kaikille vanhoille jäsenille elokuussa. Opettaja-lehti ilmestyy vielä kesäkuussa ennen kesätaukoa ja sen jälkeen seuraavan kerran elokuussa.

» Omat tiedot -sivuille


Kesätyöt kartuttavat työttömyys­turvaa

Mikäli olet liittynyt SOOLin kautta Opetus ja tiede -työttömyyskassaan, kartuttavat minkä tahansa alan kesätyötkin tulevaa työttömyysturvaasi.

Kassaan voi liittyä omaan opiskelualaan liittyvän palkallisen työsuhteen perusteella.

» Lue lisää työttömyysturvasta


Huolia kesätöissä? Kysy neuvoa Kesäduunari-infosta

Riittääkö suullinen työsopimus? Saako kesätyöstäkin lomakorvausta? Mikä on nollatuntisopimus? Onko palkka maksettu oikein?

Palkansaajajärjestöjen yhteinen Kesäduunari-info auttaa taas kesätyöntekijöitä työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä toukokuusta elokuun loppuun. Maksuton Kesäduunari-info palvelee kaikkia kesätyöntekijöitä numerossa 0800 179 279 maanantaista perjantaihin kello 9–15. Voit ottaa yhteyttä myös nettilomakkeella tai Whatsappissa. 

» Kesäduunari-info


Valmistuitko?

Kun valmistuttuasi saat lyhyenkin opetusalan työsuhteen, pääset liittymään Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n varsinaiseksi jäseneksi. Liittyminen tapahtuu sähköisesti Omat tiedot -sivuilla.

Liityttyäsi OAJ:n jäseneksi päättyy jäsenyys SOOLissa automaattisesti. OAJ:n jäsenenä saat ansiosidonnaisen työttömyysturvan ja olet oikeutettu kaikkiin ammattijärjestön neuvonta- ja edunvalvontapalveluihin.

SOOLin jäsenenä voit valmistuttuasi jatkaa siinä tapauksessa, että työelämään siirtyminen viivästyy esimerkiksi jatko-opintojen, työttömyyden tai lapsen syntymän vuoksi.

» Omat tiedot -sivuille


SOOLin toimisto lomailee kesä-heinäkuussa, mutta OAJ:n jäsenpalveluihin voit olla yhteydessä jäsenyyteen liittyvissä asioissa läpi kesän yhteydenottolomakkeella tai nopeimmin puhelimitse ma–to klo 10–12: 


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet