Työelämään

Teetkö opettajan sijaisuuksia tai muita töitä opiskelun ohella? Oletko valmistumassa ja siirtymässä työelämään? Näiltä sivuilta löydät hyödyllistä tietoa niin sijaisuuksista kuin työsuhdeasioista yleisesti.

Opettajuuteen kasvaminen – käytännön tietoa opettajan ammatista jo opiskeluaikana

SOOL edustaa kattavasti kaikkia opettajaksi opiskelevia ja luo mahdollisuuksia ymmärtää opetusalaa ja opettajuutta laajemmin kuin vain oman koulutuksen pohjalta. SOOLin aluetoimijat järjestävät opekampuksilla, yhdessä paikallisten opiskelijayhdistysten kanssa, opeopiskelijoiden toiveita ja tarpeita mukailevia keskustelu- ja infotilaisuuksia liittyen opettajan työhön ja opettajuuteen.

Valmistunutta ei jätetä!

Opettajankoulutusyksiköissä järjestettävien valmistuvien infojen tarkoituksena on antaa työelämään siirtyville opettajille ajankohtaista tietoa työnhausta, palkkauksesta, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:hin liittymisestä ja sen jäseneduista sekä paikallisyhdistysten toiminnasta. Infojen järjestämisestä vastaavat OAJ:n paikallisyhdistykset yhteistyössä SOOLin aluetoimijoiden ja jäsenyhdistysten kanssa. Tiedustele infon ajankohtaa omasta jäsenyhdistyksestäsi.

Uuden opettajan opas

SOOLin ja OAJ:n julkaisemassa oppaassa käsitellään mm. opettajan työn hakemiseen, virka-/työsuhteen solmimiseen, opettajan oikeuksiin, vastuisiin ja velvollisuuksiin sekä työttömyysturvaan liittyviä asioita. Tilaa SOOLin toimistolta tai lue pdf-versiona.

 

Jaa sivu somessa

Tweet