Työelämään

Teetkö opettajan sijaisuuksia tai muita töitä opiskelun ohella? Oletko valmistumassa ja siirtymässä työelämään? Näiltä sivuilta löydät hyödyllistä tietoa niin sijaisuuksista kuin työsuhdeasioista yleisesti.

Sijaistamalla saa arvokasta työkokemusta

Sijaisuudet auttavat ymmärtämään, että opettajuuteen kasvu on prosessi ja opettajankoulutus vasta sen ensimmäinen askel. Samalla pääsee tutustumaan erilaisiin oppilaitoksiin ja päiväkoteihin ja pystyy hyödyntämään opinnoissaan oppimaansa käytännössä.

Onko palkka maksettu oikein?

Opetus- ja kasvatusalan palkkausjärjestelmä on melko monimutkainen. Neuvoa palkkaukseen liittyvissä asioissa kannattaa kysyä aina ensisijaisesti omalta esimieheltä tai työpaikan luottamusmieheltä. SOOLin jäsenet ovat opiskeluaikanaan oikeutettuja OAJ:n asiantuntijoiden ja luottamusmiesten neuvonta- ja edunvalvontapalveluihin opetus- ja kasvatusalan sijaisuuksia tehdessään.

Valmistunutta ei jätetä!

Opettajaksi valmistuville suunnatuissa infoissa on tarjolla tietoa opettajien palkkauksesta, työajasta ja vapaista sekä työnhausta ja ammatillisesta edunvalvonnasta. Infojen tavoitteena on tukea opettajaksi valmistuneen ensimmäisiä askelia työelämässä ja ne järjestetään yhteistyössä Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n kanssa sekä webinaareina että paikallisesti kampuksilla.

Ota Uraopas ja Työelämäopas avuksesi

Kun valmistut, OAJ:n Uraopas antaa neuvoja työnhaun jokaiseen vaiheeseen ja Työelämäopas tietoa alan työehdoista ja ratkaisuja ongelmatilanteisiin.

Jaa sivu somessa

Tweet