7.12.2022

Opettajaksi opiskelevien eduskuntavaalitavoitteet: Kasvatuksen ja koulutuksen puolella

SOOLin mukaan kasvatuksesta ja koulutuksesta ei ole enää varaa leikata, vaan rahoitusta tulee nostaa. Ehdokkaat voivat allekirjoittaa eduskuntavaalitavoitteet SOOLin sivuilla ja sitoutua olemaan kasvatuksen ja koulutuksen puolella.

Koulutukseen ja kasvatukseen panostaminen maksaa itsensä moninkertaisena takaisin. Kokonaisuudessa on huomioitava opiskelijoiden hyvinvoinnin tukeminen. Lisäksi kestävän kehityksen edistäminen on välttämätöntä, jotta voimme taata tuleville sukupolville kestävän tulevaisuuden.

Vuosina 2012–2019 koulutuksesta on leikattu yli kaksi miljardia euroa. Tämä on aiheuttanut selkeän rahoitusvajeen suomalaisessa koulujärjestelmässä. Oppilaiden oikeus oppimisrauhaan ei täyty, kun koulutuksen järjestäjillä ei ole varaa taata jokaiselle lapselle tarvittavaa tukea ja omia oppimateriaaleja. Opettajat ovat uupuneita, sillä työn vaatimukset kasvavat, eikä aikaa itse opetukseen panostamiseen ja oppilaiden kohtaamiseen ole.

SOOLin tavoitteiden mukaan seuraavassa eduskunnassa kehitetään opettajankoulutusta sekä kasvatusta ja koulutusta, tuetaan opiskelijoiden hyvinvointia ja edistetään kestävää kehitystä.

Ehdokkaana olevat voivat allekirjoittaa SOOLin eduskuntavaalitavoitteet ja sitoutua olemaan kasvatuksen ja koulutuksen puolella. Tavoitteisiin sitoutuneiden nimet julkaistaan sivuillamme talven ja kevään mittaan.


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet