5.12.2023

Kutsu OAJ:n ja SOOLin järjestökurssille 10.–11.2.

Lämpimästi tervetuloa järjestökurssille Helsinkiin kouluttautumaan järjestötoiminnan perusteisiin! Kurssilla käsitellään edunvalvontaan, koulutuspolitiikkaan, viestintään ja talouteen liittyviä sisältöjä monipuolisesti ainejärjestöjen näkökulmasta.

10.–11.2.2024
Akavatalo, Kellosilta 7, Helsinki
» kartta

Helmikuun järjestökurssi on suunnattu erityisesti uusille ainejärjestöaktiiveille. Jokainen jäsenyhdistys saa lähettää kurssille jäsenmäärästä riippuen 2–3 osallistujaa. Oman yhdistyksenne osallistujamäärän voi tarkistaa tästä.

Omia paikkoja ei voi luovuttaa toiselle yhdistykselle. SOOLin hallituksen jäsenet ja aluetoimijat osallistuvat kurssille omana kiintiönään, joten he eivät vie yhdistyksenne osallistujapaikkoja.

Kurssi on maksuton SOOLin ja OAJ:n jäsenille. Osallistuminen sisältää ohjelman, matkat, majoituksen ja ruokailut. Maksuton osallistuminen edellyttää läsnäoloa koko koulutuksen ajan.

Lauantaina on mahdollisuus saunomiseen hotellilla ja lisäksi lauantai-iltana nautitaan ravintolassa illallinen illallinen, jolle kannattaa varata siistimpi asu.

Kurssi järjestetään yhdessä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n ja TJS Opintokeskuksen kanssa.


Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset kurssille tulee tehdä henkilökohtaisesti 17.1.2024 mennessä ja osallistujien tulee valita samalla itselleen sopivin teemakokonaisuus, joko edunvalvonta, viestintä tai talous. Saman ainejärjestön edustajien kannattaa osallistua eri teemakokonaisuuksiin.

Myöhässä saapuneita ilmoittautumisia ei voida hyväksyä. Ohjeistakaa yhdistyksenne edustajia lukemaan koko ohjeistus huolellisesti läpi

Ilmoittautuminen tapahtuu SOOL/OAJ-jäsennumeron perusteella. Löydät sen sähköisestä jäsenkortista tai Omat tiedot -sivuilta.

Vahvistus ilmoittautumisesta lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen päätyttyä. Ilmoittautumiseen, matkoihin ja majoitukseen liittyvissä kysymyksissä tulee olla yhteydessä OAJ:n koulutusassistentti Mari Yli-Olliin: mari.yli-olli@oaj.fi.

Muihin kysymyksiin vastaa OAJ:n opiskelijatoiminnan asiantuntija Riku Oras: riku.oras@oaj.fi. Olkaa rohkeasti yhteydessä!


Kurssin ohjelma

Aikataulu ja sisällöt saattavat muuttua.

LAUANTAI 10.2.

9.30

Ilmoittautuminen ja tulokahvit

10.00

Tervetuloa, ajankohtaista SOOLissa, käytännön asiat ja tutustumista

11.00

Tunne- ja vuorovaikutustaidoilla parempaa keskustelukulttuuria ja vähemmän kiusaamista
Sanni Salmenoja, järjestöasiantuntija, Suomen Lukiolaisten Liitto / (SOOLin puheenjohtaja 2019–2020)

12.00

Lounas

13.00

Koulutukset kolmessa ryhmässä:

 • Edunvalvonta
 • Viestintä
 • Talous

14.30

Kahvitauko ja ulkoilumahdollisuus

15.30

Koulutukset kolmessa ryhmässä:

 • Edunvalvonta
 • Viestintä
 • Talous

17.00

Majoittuminen ja omaa aikaa

19.00

Illallinen, ravintola Lasipalatsi

SUNNUNTAI 11.2.

8.00–

Aamupala hotellilla ja huoneiden luovutus

9.00

Järjestökurssi jatkuu, aamuherätys

9.30

Saavutettavaa ja osallistavaa järjestötoimintaa luomassa
Saana Ylikruuvi, poliittinen asiantuntija, Vihreiden eduskuntaryhmä / (SOOLin puheenjohtaja 2020–2021)

10.30

Koulutukset kolmessa ryhmässä:

 • Edunvalvonta
 • Viestintä
 • Talous

12.00

Lounas

13.00

SOOLin liittokokous 2024 lähestyy

13.30

Kurssin yhteenveto ja matkalaskujen ohjeistus ja loppusanat

14.30

Kahvit ja kotiin!


Ohjeet

KOULUTUSPAIKKA

Akavatalo, Kellosilta 7, 00520 Helsinki

MAJOITUS

Sokos Hotel Tripla, Fredikanterassi 1 B, 00520 Helsinki

Majoitukset tehdään keskitetysti osallistujan antamien tietojen mukaisesti. Majoitus on kahden hengen huoneessa. Majoittuminen yhden hengen huoneessa on mahdollista maksamalla itse lisämaksu 52,50€/yö euroa suoraan hotellille koulutuksen yhteydessä. Edellisen illan majoituksesta on sovittava etukäteen koulutuskoordinaattorin kanssa. Edellisen illan majoitus on mahdollista vain, jos lähtö on kotoa koulutuspäivän aamuna ennen klo 6.00.

MATKUSTAMINEN

OAJ suosii julkisen liikenteen käyttöä ja korvaa matkakustannukset edullisimman matkustustavan mukaan. Maata pitkin matkustaminen on aina ensisijainen tapa matkustaa.

Lentäminen on perusteltua vain silloin, kun muu julkinen kulkuväline ei mahdollista inhimillistä matkustusaikataulua. Lentäminen Helsinkiin ei ole suositeltavaa seuraavilta lentokentiltä: Turku, Tampere, Jyväskylä, Pori, Vaasa, Savonlinna ja Kuopio.

Mikäli valitset samana päivänä lentämisen sijaan maata pitkin matkustamisen, mutta junan/bussin aikataulut eivät mahdollista matkustamista koulutuspäivänä, siten että ennätät paikalle klo 10 mennessä, voit matkustaa jo edellisenä päivänä ja majoittua. Muista olla majoitustarpeesta erikseen yhteydessä koulutuskoordinaattoriin. Mikäli matkustat yöjunalla, voit matkustaa suihkullisessa hytissä.

MATKALIPUT

Lippujen tilaamiseen tarvittava tunnus on 7411. Voit tilata matkaliput suoraan OAJ:n laskuun. Mikäli joudut perumaan osallistumisesi, muista perua myös tilaamasi matkaliput.

Voit ostaa matkaliput myös itse ja laskuttaa kulut matkalaskulla. Kaikki itse maksettujen matkakulujen kuitit tulee liittää matkalaskuun.

Lentoliput

 • GBT Online -varauslinkki https://selfreg.amexgbt.com. Katso ohjeet lentolippujen tilaamiseen tästä.
 • Jos olet jo rekisteröitynyt, muistathan kirjautua varausportaaliin OAJ:n asiakasnumerolle luomillasi tunnuksilla! Jokaiselle asiakasnumerolle on omat tunnuksensa, joten samaa sähköpostiosoitetta ei voi käyttää sekä OAJ:n että työnantajan asiakasnumerolle.
 • GBT sähköposti: fi.travel@amexgbt.com
 • Huom. OAJ:n laskuun hankittujen lippujen osalta ei saa kerryttää omia henkilökohtaisia lentobonuksia. Linjaus perustuu verottajan ohjeisiin.

Junaliput

 • Liput tilataan puhelimitse ja sähköisen lipun saat sähköpostiisi tai puhelimeesi. Lipun voi myös noutaa VR:n lipunmyyntipisteestä.
 • Valtakunnallinen VR:n yritysmyynnin palvelunumero 0600 19955 maanantaista perjantaihin klo 7-20.
 • Yritysmyynnin palveluaikojen ulkopuolella apua junalippuvarauksiin saa asiakaspalvelusta numerosta 0600 41900 ma-pe klo 5-22 ja la-su klo 7-22.
 • Ilmoita lippua tilatessasi OAJ:n asiakastunniste 1097818 + OAJ:n nelinumeroinen kurssitunnus 7411 ja oma nimesi. Useammalle henkilölle lippua ostaessa, täytyy kaikkien nimet ilmoittaa VR:lle.
 • Huom! Käytämme yrityslippuja. Yrityslippu sisältää istumapaikan Ekstra-luokassa tai vaihtoehtoisesti ravintolavaunun yläkerrassa sekä peruutusturvan. Tilaaminen tapahtuu entiseen tapaan soittamalla VR:n yritysmyyntiin. Mikäli maksaa junalipun itse ja laskuttaa sen koulutuksen jälkeen matkalaskulla, voi ostaa ekstraluokan lipun peruutusturvalla.

Bussiliput ja muut liput

 • maksetaan aina itse ja lisätään M2-matkalaskulle

Oman auton käytön periaatteet ja kilometrikorvaukset

 • Oman auton käyttö on sallittua vain silloin, kun julkinen kulkuväline ei mahdollista inhimillistä matkustusaikataulua.
 • Kilometrikorvaukset korvataan vain silloin, kun oman auton käyttö on tarkoituksenmukaisin matkustustapa tai autolla matkustaa useampi samaan tilaisuuteen tulija.
 • Jos yhteen suuntaan kuljettava matka on yli 200 kilometriä, on auton käytöstä sovittava aina koulutusassistentin kanssa ennen koulutusta.
 • Kilometrikorvaus oman auton käytöstä on valtion matkustussäännön mukainen.
 • Pysäköintikulut korvataan edullisimman pysäköintivaihtoehdon mukaan (vain siinä tapauksessa, että OAJ:n linjauksen mukaiset edellytykset täyttyvät oman auton käytölle).
 • Sokos Hotel Triplassa majoittuville pysäköinti on kauppakeskuksen parkkihallissa, 25 €/vrk tai S-Cardilla 20 €/vrk. Pysäköinti maksetaan itse ja veloitetaan matkalaskulla. Suosittelemme ostamaan suoraan kaksi vuorokautta parkkiaikaa, jos arvioitu pysäköintiaika menee kuusi tuntia yli ensimmäisen vuorokauden.
 • Mikäli kuitenkin joudut käyttämään omaa autoa ilman OAJ:n linjauksen mukaisia perusteita, matkakulut korvataan julkisen kulkuneuvon mukaan M2-matkalaskulla.

MATKALASKU

Matkalasku tehdään koulutuksen jälkeen sähköisessä M2-matkalaskujärjestelmässä, täyttöohje lähetetään osallistumisvahvistuksen yhteydessä.

PÄIVÄRAHA

Päivärahaoikeus määräytyy Valtion matkustussäännön kulloinkin voimassa olevien määräysten mukaisesti.

OSALLISTUMISEN PERUUTTAMINEN

Peruuta osallistumisesi heti esteen ilmaannuttua, viimeistään 7 vrk ennen tilaisuutta. Sen jälkeen veloitamme 50 euroa peruutuskustannuksia, ellei poissaolosta ole lääkärintodistusta tai muuta pätevää selvitystä. Peruuttamattomasta poisjäännistä kurssilta veloitetaan todelliset kustannukset (noin 250 euroa majoituksella tai noin 100 euroa ilman majoitusta).


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet