1.9.2023

Kutsu OAJ:n ja SOOLin järjestökurssille Jyväskylään 14.-15.10.

Lämpimästi tervetuloa järjestökurssille kouluttautumaan, verkostoitumaan ja oppimaan lisää järjestötoiminnasta. SOOLin ja OAJ:n järjestökurssilla käsitellään muun muassa edunvalvontaan, korkeakouluvaikuttamiseen, perehdyttämiseen, toiminnantarkastukseen ja opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä teemoja.

14.–15.10.2023
Sokos Hotel Alexandra, Jyväskylä

» kartta

Kutsumme yhdistyksenne hallituksesta edustajia Jyväskylään kouluttautumaan, työskentelemään ja etsimään vastauksia muun muassa siihen, miten vahvistetaan yhteisöllisyyttä opiskelijoiden keskuudessa, aktivoidaan jäseniä toimintaan ja vaikutetaan korkeakouluihin. Lisäksi kurssin työpajoissa käsitellään perehdyttämistä, toiminnantarkastusta sekä jaksamiseen liittyviä teemoja.

Jokainen jäsenyhdistys saa lähettää kurssille jäsenmäärän mukaan 2–3 osallistujaa. Oman yhdistyksenne osallistujamäärän voi tarkistaa tästä. Omia paikkoja ei voi luovuttaa toiselle yhdistykselle. SOOLin hallituksen jäsenet ja aluetoimijat osallistuvat kurssille omana kiintiönään, joten he eivät vie yhdistyksenne edustajapaikkoja.

Järjestökurssi on maksuton SOOLin ja OAJ:n jäsenille. Osallistuminen sisältää ohjelman, matkat, majoituksen ja ruokailut. Maksuton osallistuminen edellyttää läsnäoloa koko koulutuksen ajan.

Järjestökurssin ohjelmassa on kevyt ulkoilu, joten varatkaa mukaan siihen sopiva vaatetus. Lisäksi lauantai-iltana nautitaan illallinen, jolle kannattaa varata siistimpi asu.

Kurssi järjestetään yhdessä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n ja TJS Opintokeskuksen kanssa.


Ilmoittautumiset kurssille tulee tehdä henkilökohtaisesti sunnuntaihin 24.9.2023 mennessä! Myöhässä saapuneita ilmoittautumisia ei voida hyväksyä. Ohjeistakaa yhdistyksenne edustajia lukemaan tämä kutsu ja koko ohjeistus huolellisesti läpi.


Ilmoittautuminen tapahtuu henkilökohtaisesti SOOL/OAJ-jäsennumeron perusteella. Löydät sen sähköisestä jäsenkortistasi tai Omat tiedot -sivuilta.


Vahvistus ilmoittautumisesta lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen päätyttyä. Ilmoittautumiseen, matkoihin ja majoitukseen liittyvissä kysymyksissä tulee olla yhteydessä OAJ:n koulutusassistentti Lilli Heiniöön: lilli.heinio@oaj.fi


Kurssin ohjelma

Aikataulu ja sisällöt saattavat muuttua.

LAUANTAI 14.10.2023

9.00

Ilmoittautuminen ja tulokahvit

10.00

Tervetuloa järjestökurssille
Kurssin aloitus ja tutustuminen.

11.00

Opeopiskelijoiden yksinäisyystyö – tukea opeopiskelijoiden parissa toimiville
Maria Lähteenmäki, Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke, Nyyti ry & HelsinkiMissio

Mitä voin tehdä ainejärjestöaktiivina opiskelijoiden yksinäisyyden vähentämiseksi ja miten ainejärjestöt voivat toimia opiskelijoiden yksinäisyyden vähentämiseksi?

12.00

Lounas

13.00

Työpajatyöskentely neljässä pienryhmässä

 1. Korkeakouluvaikuttamisen väylät
  Työpajassa käsitellään pitkäaikaisen edunvalvonnan ja vaikuttamisen haasteita. Kuinka edistää asioita, joiden hedelmistä et itse pääse nauttimaan.
 2. Jäsenistön aktivointi ja toiminnan jatkuvuus
  Työpajassa keskitytään ainejärjestön toiminnan jatkuvuuteen eli siihen, miten rekrytoida ja innostaa uusia toimijoita järjestötoimintaan.
 3. Toiminnantarkastus osana yhdistyksen jatkumoa
  Työpajassa keskitytään toiminnantarkastukseen ja käsitellään myös muita toiminnassa huomioitavia lakisääteisiä asioita vallan vaihtuessa järjestössä.
 4. Miten mä jaksan? Järjestötoimijan hyvinvointi, ajankäyttö ja voimavarat
  Vaikka ainejärjestötoiminnasta on kivaa, on tärkeää muistaa pitää huolta omasta hyvinvoinnista. Tässä työpajassa ollaan hyvinvoinnin teemojen äärellä. 

14.15

Kahvi ja ulkoilu

15.30

Työpajatyöskentely neljässä pienryhmässä
ks. edellinen

16.45

Omaa aikaa virkistäytymiselle:
Mahdollisuus saunaan ja kuntosaliin hotellilla

19.30

Illallinen ravintola Franseskassa (Sokos Hotel Alexandra) 

SUNNUNTAI 15.10.2023

8.00–

Aamiainen hotellilla

9.00

Koulutus jatkuu
Matkalaskujen ohjeistus

9.15

Työpajatyöskentely neljässä pienryhmässä
ks. edellinen 

10.30

Oman osaamisen tunnistaminen - järjestötoiminnan konkreettiset hyödyt työelämässä
Petro Pitkänen, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

11.30

Lounas

12.30

Talvipäiväyhdistyksen ajankohtaiset

13.00

SOOLin edunvalvonnan ja opettajankoulutuksen ajankohtaiset 

13.30–14.00

Järjestökurssin yhteenveto ja lähtökahvit


Ohjeet

KOULUTUSPAIKKA JA MAJOITUS

Original Sokos Hotel Alexandra, Hannikaisenkatu 35, 40100 Jyväskylä

Hotelli sijaitsee Jyväskylän ydinkeskustassa, lähes Matkakeskusta vastapäätä.

Majoitukset tehdään keskitetysti osallistujan antamien tietojen mukaisesti. Majoitus on kahden hengen huoneessa. Majoittuminen yhden hengen huoneessa on mahdollista maksamalla itse lisämaksu 62 euroa suoraan hotellille koulutuksen yhteydessä. Edellisen illan majoituksesta on sovittava etukäteen koulutusassistentin kanssa. Edellisen illan majoitus on mahdollista vain, jos saapuminen koulutuspaikalle ajoissa ei ole mahdollista, yhteydet ovat hankalat tai aikataulut kohtuuttomia (lähtö kotoa ennen klo 6.00).

MATKALIPUT

Lippujen tilaamiseen tarvittava tunnus on 7294. Voit tilata matkaliput suoraan OAJ:n laskuun. Mikäli joudut perumaan osallistumisesi, muista perua myös tilaamasi matkaliput. 

Lentoliput

 • GBT Online -varauslinkki https://selfreg.amexgbt.com
 • Jos olet jo rekisteröitynyt, muistathan kirjautua varausportaaliin OAJ:n asiakasnumerolle luomillasi tunnuksilla! Jokaiselle asiakasnumerolle on omat tunnuksensa, joten samaa sähköpostiosoitetta ei voi käyttää sekä OAJ:n että työnantajan asiakasnumerolle.
 • GBT sähköposti fi.travel@amexgbt.com 
 • Huom. OAJ:n laskuun hankittujen lippujen osalta ei saa kerryttää omia henkilökohtaisia lentobonuksia. Linjaus perustuu verottajan ohjeisiin.

Junaliput 

 • Liput tilataan puhelimitse ja sähköisen lipun saat sähköpostiisi tai puhelimeesi. Lipun voi myös noutaa VR:n lipunmyyntipisteestä.
 • Valtakunnallinen VR:n yritysmyynnin palvelunumero 0600 19955 maanantaista perjantaihin klo 7–20.
 • Yritysmyynnin palveluaikojen ulkopuolella apua junalippuvarauksiin saa asiakaspalvelusta numerosta 0600 41900 ma-pe klo 5–22 ja la-su klo 7–22.
 • Ilmoita lippua tilatessasi OAJ:n asiakastunniste 1097818 + OAJ:n nelinumeroinen kurssitunnus 7294.

MATKUSTAMISEN PERIAATTEET

Suunnittele matkasi etukäteen huomioiden järjestön linjaukset. OAJ:n toimisto on saanut WWF:n Green Office -merkin ja määritellyt omat ilmastoteot. OAJ suosii julkisen liikenteen käyttöä ja korvaa matkakustannukset edullisimman matkustustavan mukaan. Maata pitkin matkustaminen on aina ensisijainen tapa matkustaa.

Lentäminen on perusteltua vain silloin, kun muu julkinen kulkuväline ei mahdollista inhimillistä matkustusaikataulua. Lentäminen Helsinkiin ei ole suositeltavaa seuraavilta lentokentiltä: Turku, Tampere, Jyväskylä, Pori, Vaasa, Savonlinna ja Kuopio.

Mikäli valitset samana päivänä lentämisen sijaan maata pitkin matkustamisen, mutta junan/bussin aikataulut eivät mahdollista matkustamista koulutuspäivänä, siten että ennätät paikalle klo 10 mennessä, voit matkustaa jo edellisenä päivänä ja majoittua. Muista olla majoitustarpeesta erikseen yhteydessä koulutusassistenttiin. Mikäli matkustat yöjunalla, voit matkustaa suihkullisessa hytissä. 

MATKALASKU 

Matkalasku tehdään koulutuksen jälkeen sähköisessä M2-matkalaskujärjestelmässä, täyttöohje lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä.

PÄIVÄRAHA 

Päivärahaoikeus määräytyy Valtion matkustussäännön kulloinkin voimassa olevien määräysten mukaisesti.

OSALLISTUMISEN PERUUTTAMINEN

Peruuta osallistumisesi heti esteen ilmaannuttua, viimeistään 7 vrk ennen tilaisuutta. Sen jälkeen veloitamme 50 euroa peruutuskustannuksia, ellei poissaolosta ole lääkärintodistusta tai muuta pätevää selvitystä. Peruuttamattomasta poisjäännistä kurssilta veloitetaan todelliset kustannukset (noin 250 euroa majoituksella tai noin 100 euroa ilman majoitusta).

YHTEYSHENKILÖT

 • Kurssin vastuuhenkilö on opiskelijatoiminnan asiantuntija Riku Oras, riku.oras@oaj.fi, 020 748 9752
 • Käytännön järjestelyt hoitaa koulutusassistentti Lilli Heiniö, lilli.heinio@oaj.fi, 020 748 9622
 • SOOL-jäsenyysasioissa ota yhteys SOOL:n toimistoon: www.sool.fi/yhteystiedot

Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet