15.4.2024

SOOL hakee aluetoimijoita ensi lukuvuodeksi

Haemme ensi lukuvuodeksi uusia aluetoimijoita Helsinkiin, Joensuuhun, Jyväskylään, Ouluun, Raumalle, Rovaniemelle ja Tampereelle. Aluetoimijat vastaavat SOOLin paikallisesta jäsenhankinnasta ja näkyvyyden vahvistamisesta kampuksilla. Jos etsit joustavaa ja osa-aikaista työtä opeopintojen oheen, lähetä hakemuksesi 28.4. mennessä.

Aluetoimijan tehtävänä on SOOLin paikallinen jäsenhankinta sekä jäsentyytyväisyyden kehittäminen. Aluetoimijat lisäävät SOOLin näkyvyyttä olemalla läsnä kampuksilla ja jäsenistön tavoitettavissa sekä järjestämällä monipuolista toimintaa muun muassa opiskeluun, työelämään sekä SOOLin jäsenyyteen liittyen.

Aluetoimijat tekevät yhteistyötä paikallisten opettajaksi opiskelevien ainejärjestöjen, opiskelijayhdistysten sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. Lisäksi aluetoimija vastaa SOOLin paikallisesta viestinnästä ja paikkakuntakohtaisten sosiaalisen median tilien päivittämisestä.

Aluetoimijan toimenkuva soveltuu erinomaisesti opettajaopintojen oheen ja tehtävästä maksetaan 18 €/h tehtyjen tuntien perusteella. Haettavien aluetoimijoiden tehtävät alkavat elokuussa 2024 ja toimeksiantosopimuksen kesto on yksi lukuvuosi. Sopimusta on mahdollista jatkaa molempien sopimusosapuolien yhteisellä suostumuksella.

Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto eli SOOL on valtakunnallisesti ja paikallisesti kaikki opettajaksi opiskelevat yhdistävä kattojärjestö. Olemme aktiivinen opetus- ja kasvatusalan opiskelijoiden edunvalvoja ja opettajaidentiteetin vahvistaja. Työyhteisömme koostuu kymmenestä hallituksen jäsenestä, kolmesta toimistotyöntekijästä ja kolmestatoista aluetoimijasta kahdeksassa eri kaupungissa.

Sinulta odotamme:

  • opiskelet opettajaksi tai kasvatus- ja koulutusalalla
  • läsnäoloa kampuksella ja tuntemusta paikallisesta opiskelijakentästä
  • intoa toteuttaa monipuolista toimintaa paikkakuntasi opeopiskelijoille
  • itsenäistä ja sitoutunutta työotetta
  • hyviä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja
  • sujuvaa somen käyttöä

Meiltä saat:

  • opintojen oheen sopivan ja joustavan toimenkuvan
  • korvauksen toteutuneiden tuntien mukaisesti (18 €/h)
  • kattavan perehdytyksen tehtäviin ja tukea toimintaan opiskelijatoiminnan koordinaattorilta sekä muilta aluetoimijoilta
  • mahdollisuuden kehittää SOOLin paikallista toimintaa
  • kokemusta esiintymisestä ja projektihallinnasta
  • pääset mukaan valtakunnalliseen opeopiskelijoiden yhteisöön

SOOL HAKEE ALUETOIMIJAA HELSINKIIN

  • Helsingin aluetoimijat vastaavat yhdessä paikallisen toiminnan suunnittelusta, viestinnästä ja toteutuksesta keskimäärin 8 tuntia kuukaudessa lukuvuoden (9 kk) aikana. Helsingissä on yhteensä kolme aluetoimijaa.
  • Haettavan aluetoimijan kohderyhmänä ovat Helsingin yliopiston aineenopettajaopiskelijat, Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijat, Taideyliopiston musiikkikasvatuksen opiskelijat sekä erityispedagogiikan opiskelijat.

SOOL HAKEE ALUETOIMIJAA JOENSUUHUN

  • Joensuun aluetoimijat vastaavat yhdessä paikallisen toiminnan suunnittelusta, viestinnästä ja toteutuksesta keskimäärin 10 tuntia kuukaudessa lukuvuoden (9 kk) aikana. Joensuussa on yhteensä kaksi aluetoimijaa.
  • Haettavan aluetoimijan kohderyhmänä ovat Itä-Suomen yliopiston luokanopettajaksi opiskelevat sekä varhaiskasvatuksen ja erityispedagogiikan opiskelijat.

SOOL HAKEE ALUETOIMIJAA JYVÄSKYLÄÄN

  • Jyväskylän aluetoimija vastaava yhdessä paikallisen toiminnan suunnittelusta, viestinnästä ja toteutuksesta keskimäärin 10 tuntia kuukaudessa lukuvuoden (9 kk) aikana. Jyväskylässä on yhteensä kaksi aluetoimijaa.
  • Haettavan aluetoimija kohderyhmänä ovat Jyväskylän yliopistossa aineenopettajaksi sekä musiikkipedagogeiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa opiskelevat. Lisäksi aluetoimija osallistuu sovitusti tilanteen ja tarpeen mukaan paikkakunnan AMK:ssa ammatillisessa opettajankoulutuksessa opiskelevien tilaisuuksiin.

SOOL HAKEE KAHTA ALUETOIMIJAA OULUUN

  • Oulun aluetoimijat vastaavat paikallisen toiminnan suunnittelusta, viestinnästä ja toteutuksesta yhdessä keskimäärin 10 tuntia kuukaudessa lukuvuoden (9 kk) aikana. Oulussa on kaksi aluetoimijaa.

A) Haettavana aluetoimijan kohderyhmänä Oulun yliopisto luokanopettajaopiskelijat sekä erityispedagogiikan ja musiikkikasvatuksen opiskelijat.
B) Toisen aluetoimijan kohderyhmänä Oulun yliopiston varhaiskasvatuksen opiskelijat sekä aineenopettajaksi opiskelevat.


SOOL HAKEE ALUETOIMIJAA RAUMALLE

  • Rauman aluetoimija vastaa paikallisen toiminnan suunnittelusta, viestinnästä ja toteutuksesta keskimäärin 8 tuntia kuukaudessa lukuvuoden (9 kk) aikana.
  • Haettavan aluetoimijan kohderyhmänä ovat kaikki Turun yliopiston Rauman kampuksen opettajaksi opiskelevat.

SOOL HAKEE ALUETOIMIJAA ROVANIEMELLE

  • Rovaniemen aluetoimija vastaa paikallisen toiminnan suunnittelusta, viestinnästä ja toteutuksesta keskimäärin 8 tuntia kuukaudessa lukuvuoden (9 kk) aikana.
  • Haettavan aluetoimijan kohderyhmänä ovat Lapin yliopiston luokanopettajaopiskelijat sekä erityispedagogiikan opiskelijat. Lisäksi aluetoimija tekee yhteistyötä Lapin yliopiston aineopettajaopiskelijoiden kanssa.

SOOL HAKEE ALUETOIMIJAA TAMPEREELLE

  • Tampereen aluetoimija vastaa paikallisen toiminnan suunnittelusta, viestinnästä ja toteutuksesta keskimäärin 10 tuntia kuukaudessa lukuvuoden (9 kk) aikana. Tampereella on yksi aluetoimija. 
  • Haettavan aluetoimijan kohderyhmänä ovat varhaiskasvatuksen-, luokan- aineen ja erityisopettajiksi opiskelevat Tampereen yliopistossa sekä musiikkipedagogeiksi opiskelevat Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Hakemus

Hae aluetoimijaksi lähettämällä vapaamuotoinen hakemuksesi sekä ansioluettelosi viimeistään sunnuntaina 28.4.2024. Hakemuksen voit jättää kirjallisena tai videolinkillä (max. 2 min).

 

Haku pn päättynyt.

 


Haastattelut järjestetään etäyhteydellä viikoilla 19 ja 20. Haastatteluista ollaan hakijoihin yhteydessä viimeistään tiistaina 30.4.2024. Perehdytys tehtävään järjestetään Helsingissä Akavatalolla kesäkuussa ja aluetoimijan työ alkaa elokuussa 2024.

Tiedustelut hakuajan puitteissa arkisin klo 9–16


Lisää aiheesta

27.2.2024

SOOLin Talvipäivät Helsinkiin vuonna 2025

Talvipäivät palaa ensi vuonna pääkaupunkiin 35 vuoden tauon jälkeen. Opettajaksi opiskelevien Talvipäiviä on järjestetty vuodesta 1947 alkaen ja nykyisin tapahtuma kokoaa vuosittain yhteen jopa kolme tuhatta eri alojen opeopiskelijaa ja tarjoaa monipuolista ohjelmaa ulkourheilusta livemusaan.

19.2.2024

Making of SOOLin Talvipäivät

Edessä on vuoden odotetuin viikonloppu. Talvipäivät on opeopiskelijan opintojen ehkä ikimuistoisin tapahtuma, mutta mitä kaikkea yli 3 000 osallistujan tapahtuma vaatii?

16.2.2024

NOPE-koulutuksesta apua opettajan uran alkutaipaleelle

Nuori opettaja-, eli NOPE-koulutus on OAJ:n jäsenilleen tarjoama jäsenetu. Koulutuksen sisältö on räätälöity nuorten opettajien tarpeisiin ja palautteen perusteella koulutuksessa kerrotaan tiivistetysti kaikki se, joka opettajankoulutuksen aikana on opettajan työstä jäänyt kertomatta.

13.2.2024

Kenestä Vuoden opeopiskelija ja Vuoden harjoittelunohjaaja?

Taas saa ehdottaa! Ansaitseeko harjoittelunohjaajasi kiitosta ja kunniaa tai löytyykö opiskelukavereistasi opeopiskelijoita yhdistävä huipputyyppi? Etsintä on käynnissä 10.3. asti.

5.2.2024

Työelämätietoa opettajaksi valmistuville

Oletko valmistumassa ja siirtymässä työelämään? OAJ ja SOOL järjestävät kevään aikana opekampuksilla valmistuvien infoja, joiden tarkoituksena on antaa työelämään siirtyville opettajille ajankohtaista tietoa työnhausta, työttömyysturvasta, palkkauksesta, työajoista sekä ammattijärjestön edunvalvonnasta.

Jaa sivu somessa

Tweet