8.8.2022

Riku Oras SOOLin toiminnanjohtajaksi

Opettajaksi opiskelevien liiton uutena toiminnanjohtajana ja OAJ:n opiskelijatoiminnan asiantuntijana on aloittanut kasvatustieteen maisteri Riku Oras. Samalla koordinaattoriksi SOOLin toimistolle palaa tehtävää aiemminkin hoitanut Saara Vuorinen.


Riku Oras toivoo, että tästä syksystä lähtien opeopiskelijat saavat taas elää opiskelijaelämää täysin rinnoin ja opiskella rauhassa maailman parhaaseen ammattiin.

Riku Oras on toiminut SOOLissa viimeiset kaksi vuotta aluetoiminnan koordinaattorina ja vastannut muun muassa SOOLin webinaarien ja podcastien toteutuksesta. Hän on valmistunut luokanopettajaksi Tampereen yliopistosta. 

SOOLin toiminnanjohtaja vastaa liiton toiminnan ja talouden suunnittelusta yhdessä hallituksen kanssa. OAJ:n työntekijänä hänen työnkuvaansa kuuluu myös osallistuminen akavalaiseen opiskelijatoimintaan ja OAJ:n järjestötehtäviin. 

– On hienoa päästä aloittamaan työt uudessa roolissa toiminnanjohtajana ja olla mukana vahvistamassa SOOLin roolia opettajaksi opiskelevien edunvalvojana sekä opettajankoulutuksen asiantuntijana, Riku sanoo.

Hän toivoo, että tulevan syksyn aikana kaikki opeopiskelijat pääsevät kampuksille opiskelemaan ilman pelkoa jatkuvasti muuttuvista rajoituksista tai etäopetusjärjestelyistä.

– Tavoitteena on, että syksyllä SOOL on näkyvämpi kuin koskaan kampuksilla ja pystymme olemaan jäsenistön ja jäsenyhdistysten tukena entistäkin paremmin. Samalla pyrimme siihen, että mahdollisimman moni opeopiskelija liittyy osaksi SOOLin yhteisöä ja voimme tarjota heille hyödyllisiä jäsenetuja, tärkeää tietoa, unohtumattomia tapahtumia sekä ainutlaatuista yhteisöllisyyttä.

Jatkossa SOOLin aluetoiminnasta ja webinaareista vastaa aineenopettajaksi valmistuva Saara Vuorinen, joka palasi elokuun alussa perhevapaalta SOOLin toimistolle koordinaattorin tehtäviin.


Lisää aiheesta

19.9.2022

Laadukas opettajankoulutus vaatii kohdennettua rahoitusta

Laadukasta opettajankoulutusta ei ole ilman riittäviä ja kohdennettuja resursseja. Opettajankoulutukseen panostaminen on SOOLin mukaan yksi olennaisimmista ratkaisuista opettajapulaan.

30.8.2022

Turvaa etusi, muista jäsenmaksu!

Lukuvuoden 2022-2023 jäsenmaksulaskut on lähetetty SOOLin vanhoille jäsenille sähköpostitse. Maksamalla nyt jäsenmaksun eräpäivään mennessä varmistat jäsenetujesi jatkumisen katkoksitta!

19.8.2022

Varhaiskasvatuksen opettajien kelpoisuusvaatimuksia ei pidä väljentää

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on esittänyt varhaiskasvatuslain muuttamista niin, että päiväkoteihin ja esiopetukseen voisi helpommin palkata ammattikorkeakoulutuksen saanutta henkilökuntaa. SOOLin mukaan varhaiskasvatuksessa opetuksen pedagoginen vastuu tulee olla jatkossakin yliopistokoulutuksen saaneilla varhaiskasvatuksen opettajilla.

31.5.2022

Jäsenen kesämuistio – muista etusi!

SOOLin lukuisat jäsenedut kannattaa hyödyntää kesällä ja lomaillessa. Ensi lukuvuoden jäsenmaksulasku lähetetään sähköpostitse, joten muistathan kesän aikana myös päivittää yhteystietosi Omat tiedot -sivuilla.

19.5.2022

Olli Luukkaisesta SOOLin kunniajäsen

OAJ:n puheenjohtajan tehtävät tänä keväänä jättänyt Olli Luukkainen on SOOLin ensimmäinen kunniajäsen. Nykyisten sääntöjen perusteella liiton kunniajäseneksi voidaan kutsua henkilö, joka on erityisellä tavalla toiminut SOOLin ja opettajaksi opiskelevien hyväksi.

Jaa sivu somessa

Tweet