17.11.2023

Opeopiskelijat mukaan Valot päälle! -mielenilmaukseen

Tule mukaan torstaina 23.11. klo 16 alkaen Helsingin Narinkkatorilta starttaavaan OAJ:n lailliseen mielenilmaukseen. 

Maan hallitus esittää monia heikennyksiä työntekijöiden asemaan ja haluaa sanellen tuoda Suomeen työmarkkinamallin, jossa vientialat määrittelisivät esimerkiksi opettajien palkkatason. Vientivetoinen palkkamalli pysäyttäisi käytännössä opetusalan palkkakehityksen ja lukitsisi opettajat pysyvään palkkakuoppaan.

Tämä koskee myös kaikkia opetusalan opiskelijoita ja tulevia työntekijöitä! Valaistaan yhdessä työelämässä olevien opettajien kanssa Helsingin keskustaa ja vaaditaan parempaa työmarkkinapolitiikkaa. Kerrotaan kuuluvasti: Ei näin hallitus – nyt valot päälle! 

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ kutsuu opiskelijat mukaan noin tunnin kestävälle marssille. Lähdemme Narinkkatorilta klo 17 ja tilaisuus päättyy klo 19. Näytetään yhdessä koko maan kollegojen puolesta, että olemme tosissamme. 

Ennakkoon 23.11. klo 15 mennessä mukaan ilmoittautuneet saavat muun muassa heijastinliivin, kotimaisen pipon ja valon sekä halutessaan kyltin kannettavaksi. Voit tuoda mukanasi myös omia kylttejä ja valoja!

#valotpäälle


Lue lisää mielenilmauksesta OAJ:n sivuilta ja ilmoittaudu mukaan!



Lisää aiheesta

29.4.2024

Toinen lakkovaroitus yksityiselle opetusalalle – SOOL mukana

Uudet lakot koskevat jo aiemmin ilmoitettujen oppilaitosten lisäksi myös uusia toimijoita ja lakot laajenevat musiikin alan oppilaitoksiin. Mikäli yksityisen opetusalan työehtoneuvotteluissa ei päästä sopuun, lakko järjestetään 13.–16.5. Työnantaja pidättää palkan lakon ajalta, mutta OAJ:ltä voi hakea lakkoavustusta.

21.4.2024

Kannattaako opettajaksi opiskella tulevaisuudessa?

Opettajaopiskelijoiden toimeentulo on aina ollut niukkaa ja tulevaisuudessa tilanne tulee vielä heikkenemään entisestään. SOOLin liittokokous vaatii, että päättäjät arvostavat Suomen tulevien opettajien työpanosta ja huomioivat heikennysten yhteisvaikutukset opettajaopiskelijoihin.

21.4.2024

Mira Laurinantti SOOLin puheenjohtajaksi

Viikonloppuna 20.–21. huhtikuuta pidetty Opettajaksi Opiskelevien Liiton liittokokous päätti muun muassa liiton koulutuspoliittisista linjauksista ja jäsenmaksun korotuksesta. Lisäksi valittiin uusi puheenjohtajisto ja hallitus vuoden mittaiselle toimikaudelle.

18.4.2024

”Aina voi kouluttautua uudelleen” - Jatkossa et voi

SOOL ei hyväksy ammatilliseen aikuiskoulutukseen kohdistuvia leikkauspäätöksiä. Ristiriita hallituksen tavoitteiden ja toimien välillä on ilmeinen.

12.4.2024

Lakkovaroitus yksityiselle opetusalalle – koskee myös SOOLin jäseniä

Mikäli yksityisen opetusalan työehtoneuvotteluissa ei päästä sopuun, seurauksena on kahden vuorokauden mittainen lakko 23.–24. huhtikuuta. Työnantaja pidättää palkan lakon ajalta, mutta OAJ:ltä voi hakea lakkoavustusta.

Jaa sivu somessa

Tweet