ADHD koulussa

25.10.2023 15:00 - 25.10.2023 17:00

WEBINAARI

SOOLin webinaarissa tarjotaan opeopiskelijoille tärkeää tietoa adhd:stä ja esitellään konkreettisia keinoja adhd-oireisten lasten tukemiseen kouluissa. Lisäksi webinaarissa käsitellään kodin ja koulun välistä yhteistyötä nepsy-lapsen vanhemman näkökulmasta.

Webinaari on toteutettu yhteistyössä ADHD-liiton kanssa ja webinaarin sisällöt on suunnattu erityisesti peruskouluun. Sisällöt ovat sovellettavissa myös muille koulutusasteille.

Webinaarin alussa ADHD-liiton asiantuntija Katariina Berggren kertoo, mistä puhumme, kun puhumme adhd:stä. Osuudessa esitellään perustietoa ja paneudutaan siihen, mitä opeopiskelijoiden olisi hyvä tietää aiheesta. Kokemusasiantuntija Teija Uusitalo kertoo oman tarinansa vanhemman näkökulmasta. Uusitalo avaa kokemustaan siitä, miten kodin ja koulun yhteistyö on sujunut ennen lapsen diagnoosia ja diagnoosin jälkeen.

Webinaarissa pureudutaan siihen, millaisilla konkreettisilla keinoilla opettajat voivat tukea adhd-oireista lasta perusopetuksessa. Tämän lisäksi käsitellään kodin ja koulun välisen yhteistyön merkityksellisyyttä lasten tukemisessa ja painotetaan asioiden katsomista lapsen näkökulmasta.

Webinaarin loppuosassa keskustellaan, millaisia haasteita koulu tuo mukanaan nepsy-lapsen arkeen. Tarkoitus on avata neuropsykiatristen haasteiden vaikutusta koulunkäyntiin sekä yhteistyön merkitystä koulun ja kodin välillä. Webinaarissa käsitellään myös sitä, miten resurssien tuomat haasteet vaikuttavat diagnoosin saamiseen ja perheiden hyvinvointiin.

Ilmoittautuminen 24.10.2023 mennessä

Webinaariin voivat osallistua SOOLin ja OAJ:n jäsenet. Linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse webinaaripäivänä ennen lähetyksen alkua ja webinaarin tallenne on katsottavissa samalla linkillä kahden viikon ajan.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit lähettää ennakkokysymyksiä webinaarin asiantuntijoille ja webimaarin aikana on mahdollisuus lähettää kysymyksiä myös nimettömästi.


Ilmoittautuminen on päättynyt.

 


Tietosuojaseloste


KATARIINA BERGGREN
asiantuntija, ADHD-liitto


TEIJA UUSITALO
kokemusasiantuntija, ADHD-liitto

Jaa sivu somessa

Tweet