3.9.2019

Syksyn aloituspakkaus

SOOLin toimistolta on tällä viikolla postitettu syksyn "aloituspakkaus" jäsenyhdistyksille. Kirjepostina lähetetyssä paketissa on mm. SOOLin uusia julisteita, jäsenesitteitä sekä Tavoitteet opettajankoulutukselle -julkaisuja.

SOOLin esite- ja julistemateriaalien ilme uudistui kesän­ aikana. Uusi ilme perustuu valokuvaaja Petri Anttilalta tilattuun valokuvamateriaaliin. Heitättehän kaikki vanhat esitteet ja julisteet paperinkeräykseen!

Myös SOOLin jäsenlehti on uudistunut ja ilmestyy nyt nimellä Opeopiskelija. Jäsenlehden sisällöt ovat luettavissa printtilehden lisäksi myös sähköisinä täällä. Lehden ulkoasun on suunnitellut graafikko Sanni Wessman ja päätoimittajana toimii Hanna Rahkonen.

Haalarisponsorointi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ sponsoroi SOOLin jäsenyhdistysten haalarihankintoja tänä vuonna korotetulla summalla 350 €. Sen saa mainospainatuksesta, joka sisältää OAJ:n ja SOOLin logot. Painatukselle tulee varata tila haalarin reisiosan etupuolelta. Sopimus sponsoroinnista tehdään OAJ:n kanssa ja ohjeistus löytyy täältä.

Tavoitteet kovaan käyttöön

Ottakaa SOOLin tuore tavoiteohjelma käyttöön paikallisessa vaikuttamistyössä ja edunvalvonnassa! Ohjelmaan on kirjattu opettajaksi opiskelevien näkemykset opettajankoulutuksen kehittämistarpeista. Ohjelma on luettavissa täällä ja printtijulkaisua voi tilata lisää SOOLin toimistolta.

Aluetoimijat liikkellä – nähdään kampuksilla!

SOOLin aluetoimijat toteuttavat SOOLin paikallista jäsenpalvelua opettajan­kou­lutuspaikkakunnilla. He järjestävät jäsenyyteen, järjestötoimintaan sekä työelämään liittyviä tilaisuuksia – tarpeiden ja toiveidennne mukaisesti pitkin lukuvuotta.

SOOLin aluetoimijat ovat kaikkia opeopiskelijoita varten, mutta tapahtumien onnistuminen edellyttää yleensä käytännön yhteistyötä jäsenyhdistysten ja erityisesti SOOL-vastaavien kanssa.

Kopokummilta tukea edunvalvontaan

Jokaiselle jäsenyhdistykselle on nimetty SOOLin hallituksesta kopokummi, joka toimii koulutuspoliittisena ja edunvalvonnallisena yhteyshenkilönä SOOLin hallituksen ja jäsenyhdistyksen välillä. Kummit pitävät yhteyttä jäsenyhdistyksiin ja avustavat paikallisissa ongelmatilanteissa sekä järjestötoiminnan ja paikallisen edunvalvonnan kehittämisessä.

Webinaarit on suunnattu kaikille jäsenille

SOOLin teemaseminaarit järjestetään nykyisin webinaareina, joita jäsenet voivat joko seurata live streamina tai siten, että myös etäosallistuminen on mahdollista.

Jäsenetu jäsenyhdistyksille: Kotisivut ja jäsenrekisteri

Viime keväästä alkaen SOOLin jäsenyhdistykset ovat saaneet maksutta käyttöönsä Yhdistysavain-palvelun, joka sisältää helppokäyttöiset kotisivut sekä jäsenrekisterin. Kumpaakin työkalua on mahdollista käyttää yhdessä tai erikseen.

Yhdistysavain on SOOLin yhteistyökumppanin Avoine Oy:n tarjoama kotisivu- ja jäsenrekisteripalvelu yhdistyksille. Työkalulla on todella helppo rakentaa nykyaikaiset kotisivut sekä hallita jäsenrekisteriä tietosuojavaatimukset huomioon ottaen. Lue lisää ja kokeile tästä.

Yhteystiedot ajan tasalle

Jotta sähköpostit ja SOOLin paketit päätyisivät aina oikealle henkilölle ja oikeaan osoitteeseen, muistattehan tehdä muutosilmoituksen heti puheenjohtajan tai SOOL-vastaavan vaihtuessa.

 


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet