3.9.2019

Syksyn aloituspakkaus

SOOLin toimistolta on tällä viikolla postitettu syksyn "aloituspakkaus" jäsenyhdistyksille. Kirjepostina lähetetyssä paketissa on mm. SOOLin uusia julisteita, jäsenesitteitä sekä Tavoitteet opettajankoulutukselle -julkaisuja.

SOOLin esite- ja julistemateriaalien ilme uudistui kesän­ aikana. Uusi ilme perustuu valokuvaaja Petri Anttilalta tilattuun valokuvamateriaaliin. Heitättehän kaikki vanhat esitteet ja julisteet paperinkeräykseen!

Myös SOOLin jäsenlehti on uudistunut ja ilmestyy nyt nimellä Opeopiskelija. Jäsenlehden sisällöt ovat luettavissa printtilehden lisäksi myös sähköisinä täällä. Lehden ulkoasun on suunnitellut graafikko Sanni Wessman ja päätoimittajana toimii Hanna Rahkonen.

Haalarisponsorointi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ sponsoroi SOOLin jäsenyhdistysten haalarihankintoja tänä vuonna korotetulla summalla 350 €. Sen saa mainospainatuksesta, joka sisältää OAJ:n ja SOOLin logot. Painatukselle tulee varata tila haalarin reisiosan etupuolelta. Sopimus sponsoroinnista tehdään OAJ:n kanssa ja ohjeistus löytyy täältä.

Tavoitteet kovaan käyttöön

Ottakaa SOOLin tuore tavoiteohjelma käyttöön paikallisessa vaikuttamistyössä ja edunvalvonnassa! Ohjelmaan on kirjattu opettajaksi opiskelevien näkemykset opettajankoulutuksen kehittämistarpeista. Ohjelma on luettavissa täällä ja printtijulkaisua voi tilata lisää SOOLin toimistolta.

Aluetoimijat liikkellä – nähdään kampuksilla!

SOOLin aluetoimijat toteuttavat SOOLin paikallista jäsenpalvelua opettajan­kou­lutuspaikkakunnilla. He järjestävät jäsenyyteen, järjestötoimintaan sekä työelämään liittyviä tilaisuuksia – tarpeiden ja toiveidennne mukaisesti pitkin lukuvuotta.

SOOLin aluetoimijat ovat kaikkia opeopiskelijoita varten, mutta tapahtumien onnistuminen edellyttää yleensä käytännön yhteistyötä jäsenyhdistysten ja erityisesti SOOL-vastaavien kanssa.

Kopokummilta tukea edunvalvontaan

Jokaiselle jäsenyhdistykselle on nimetty SOOLin hallituksesta kopokummi, joka toimii koulutuspoliittisena ja edunvalvonnallisena yhteyshenkilönä SOOLin hallituksen ja jäsenyhdistyksen välillä. Kummit pitävät yhteyttä jäsenyhdistyksiin ja avustavat paikallisissa ongelmatilanteissa sekä järjestötoiminnan ja paikallisen edunvalvonnan kehittämisessä.

Webinaarit on suunnattu kaikille jäsenille

SOOLin teemaseminaarit järjestetään nykyisin webinaareina, joita jäsenet voivat joko seurata live streamina tai siten, että myös etäosallistuminen on mahdollista.

Jäsenetu jäsenyhdistyksille: Kotisivut ja jäsenrekisteri

Viime keväästä alkaen SOOLin jäsenyhdistykset ovat saaneet maksutta käyttöönsä Yhdistysavain-palvelun, joka sisältää helppokäyttöiset kotisivut sekä jäsenrekisterin. Kumpaakin työkalua on mahdollista käyttää yhdessä tai erikseen.

Yhdistysavain on SOOLin yhteistyökumppanin Avoine Oy:n tarjoama kotisivu- ja jäsenrekisteripalvelu yhdistyksille. Työkalulla on todella helppo rakentaa nykyaikaiset kotisivut sekä hallita jäsenrekisteriä tietosuojavaatimukset huomioon ottaen. Lue lisää ja kokeile tästä.

Yhteystiedot ajan tasalle

Jotta sähköpostit ja SOOLin paketit päätyisivät aina oikealle henkilölle ja oikeaan osoitteeseen, muistattehan tehdä muutosilmoituksen heti puheenjohtajan tai SOOL-vastaavan vaihtuessa.

 


Lisää aiheesta

30.8.2019

Kutsu OAJ/SOOL järjestökurssille 12.-13.10.

Kutsumme yhdistyksenne hallituksesta edustajia kouluttautumaan järjestöjen syksyn merkeissä: Kuinka innostetaan uusia aktiiveja mukaan ja turvataan toiminnan jatkuvuus? Järjestökurssi on maksuton SOOLin ja OAJ:n jäsenille.

9.5.2019

Uskottavampaa edunvalvontaa

Vuoden opeopiskelijaksi 2019 valittu Wilson Nuckols opiskelee luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa ja hänen valintaansa oli esittänyt kasvatustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Peduca ry. Tänä vuonna valinnassa painotettiin ansioituneisuutta opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä.

9.5.2019

SOOLin 70-luku: Miten luokan- ja aineenopettaja­opiskelijat löysivät toisensa ja OAJ:n

Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä SOOL on toiminut nykyisessä muodossaan vuodesta 1995, jolloin Suomen Lastentarhanopettajaksi Opiskelevien Liitto (SLOL) ja SOOL yhdistyivät. Aineenopettajaksi opiskelevien Suomen Auskultantit ry (SA) ja alun perin vain kansakoulun- ja luokanopettajaopiskelijoita edustanut SOOL yhdistivät voimansa jo vuonna 1981. Tässä historiapläjäyksessä kurkistetaan SOOLin 70-lukuun, jolloin yhteiskuntatietoisuuden heräämisen ja toiminnan uudelleenarvioinnin seurauksena luokan- ja aineenopettajaopiskelijat löysivät toisensa ja OAJ:n.

26.4.2019

Esittelyssä uusi jäsenetu jäsenyhdistyksille: Kotisivut ja jäsenrekisteri

SOOLin jäsenyhdistykset saavat nyt käyttöönsä SOOLin kautta Yhdistysavain-palvelun, joka sisältää helppokäyttöiset kotisivut sekä jäsenrekisterin. Kumpikin työkalu on mahdollista ottaa käyttöön maksuttomasti ja toisistaan riippumatta, yhdessä tai erikseen. Palvelua esittelevä webinaari pidetään maanantaina 6.5.

13.4.2019

Sanni Salmenojasta SOOLin puheenjohtaja

SOOLin liittokokous päätti viikonloppuna liiton toimintasuunnitelmista ja jäsenmaksusta sekä hyväksyi uudistetun tavoiteohjelman opettajankoulutuksen kehittämiseksi. Uuden puheenjohtajiston ja hallituksen toimikausi alkaa vappuna.

Jaa sivu somessa

Tweet