7.4.2020

Lisätietoa liittokokouksen järjestämisestä

Kuten aiemmin on tiedotettu, SOOLin hallitus on peruuttanut liiton sääntömääräisen liittokokouksen koronavirusepidemiasta johtuvien poikkeustilamääräysten sekä annettujen suositusten perusteella. Liittokokous kutsutaan koolle heti kun se on mahdollista.

EDIT: Liittari on kutsuttu uudelle koolle ja pidetään etäyhteydellä lauantaina 13.6.2020

Lainsäädäntö ja SOOLin säännöt eivät nykyisellään mahdollista liittokokouksen ja vaalien järjestämistä pelkästään etäyhteyksillä, joten ainoaksi vaihtoehdoksi on jäänyt koko kokouksen siirtäminen siihen asti, kunnes se on sallittua ja turvallista.

SOOLin nykyisen hallituksen toimikausi päättyy 30.4., jonka jälkeen se vastaa liittokokoukseen asti liiton toiminnan ja palveluiden ylläpidosta, mutta ei enää ota uusia järjestöllisiä tai koulutuspoliittisia linjauksia ja projekteja käsiteltäväkseen.

Milloin liittokokous pidetään?

Maan hallituksen ja viranomaisten antamat poikkeustilamääräykset ovat voimassa näillä näkymin ainakin 13.5. asti. SOOLissa tilannetta seurataan jatkuvasti ja kokous kutsutaan koolle heti kun mahdollista. Kutsu liittokokoukseen lähetetään jäsenyhdistyksille sääntöjen mukaisesti vähintään neljä viikkoa ennen kokousta ja esityslista sekä muu kokousmateriaali vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta.

Oikeusministeriö valmistelee parhaillaan yhteisölainsäädäntöön muutosta, jolla esimerkiksi yhdistysten sääntömääräiset kokoukset voidaan järjestää, vaikka hallitus on rajoittanut kokoontumisia. Lakimuutoksella sallittaisiin yksiselitteisesti kokouksien lykkääminen määräajan yli ja toisaalta kokousten järjestämistä helpotettaisiin muun muassa etäosallistumisen ja valtuutusten avulla. Mikäli tällaisia muutoksia tulee voimaan, niihin reagoidaan SOOLissakin heti.

Ehdokasesittelyjä voi taas lähettää

SOOLin sivuilla on julkaistu liiton puheenjohtajistoon ja hallitukseen ehdokkaaksi aikovien esittelyjä ja linjauksia. Niitä otetaan taas vastaan ja julkaistaan sivuilla saapumisjärjestyksessä! Virallinen ehdokasasettelu tapahtuu liittokokouksessa sitten, kun se järjestetään. 


Liittokokous-info


Kaikkiin liittokokousta koskeviin tiedusteluihin vastaa pääsihteeri Kalle Liuski:


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet