8.1.2019

Kutsu OAJ/SOOL järjestökurssille 9.-10.2.

Kevään kurssin teemana on järjestötoiminnan perusteet. Kutsumme yhdistyksenne hallituksesta edunvalvontavastaavat, SOOL-vastaavat sekä taloudenhoitajat heille räätälöidylle kurssille. Luvassa on kattava kahden päivän peruskoulutus jokaiseen näistä kolmesta tehtävästä.

Original Sokos Hotel Alexandra
Hannikaisenkatu 35, Jyväskylä
» kartta

Lämpimästi tervetuloa SOOL järjestökurssille 9.–10.2.2019 Jyväskylään! Kurssi järjestetään yhdessä OAJ:n ja TJS Opintokeskuksen kanssa.

Kevään kurssin teemana on järjestötoiminnan perusteet. Kutsumme yhdistyksenne hallituksesta edunvalvontavastaavat, SOOL-vastaavat sekä taloudenhoitajat heille räätälöidylle kurssille. Luvassa on kattava kahden päivän peruskoulutus jokaiseen näistä kolmesta tehtävästä. Mikäli yhdistyksenne ei ole järjestäytynyt tai jakanut vastuualueita, voi hallituksestanne ilmoittautua aiheista kiinnostuneet.

Jokainen SOOLin jäsenyhdistys saa lähettää kurssille kolme osallistujaa ja edustajien on jakauduttava ryhmiin 1–3. Yhdistys ei voi luovuttaa omia paikkoja toiselle yhdistykselle. SOOLin hallituksen jäsenet ja aluetoimijat osallistuvat kurssille omana kiintiönä, joten he eivät vie yhdistyksenne edustajapaikkoja.

Järjestökurssi on maksuton SOOLin ja OAJ:n jäsenille. Osallistuminen sisältää ohjelman, matkat, majoituksen ja ruokailut. Maksuton osallistuminen edellyttää läsnäoloa koko koulutuksen ajan.

Järjestökurssin ohjelmassa on kevyt ulkoilu, joten varatkaa mukaan siihen sopiva vaatetus ja kengät. Lauantaina on mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen hotellin saunaosastolla. Lisäksi lauantai-iltana nautitaan illallinen Franseska-ravintolassa ja illalliselle voi varata siistimpää asua.

Ilmoittautumiset kurssille tulee tehdä henkilökohtaisesti jo 22.1.2019 mennessä. Myöhässä saapuneita ilmoittautumisia ei voida huomioida. Ohjeistakaa yhdistyksenne edustajia lukemaan ilmoittautumis- ja matkustusohjeet huolellisesti läpi.

» Ilmoittautuminen
» Ohjeet


Vahvistuskirje lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä tulee olla yhteydessä OAJ:n kurssisihteeri Minna Pakkaseen: minna.pakkanen@oaj.fi


Ohjelma

LAUANTAI 9.2.

9.30

Ilmoittautuminen ja tulokahvit

10.30

Tervetuloa, SOOL tutuksi ja tutustumista toisiin
Aleksi Vehmassalo, puheenjohtaja SOOL & Susanna Jokimies, opiskelija-asiamies OAJ

11.45

Yhdistystoimijoiden valta ja vastuu: yhdistyslaki käytännössä

12.30 Lounas
13.30

Koulutukset kolmessa ryhmässä:

 1. Edunvalvonta: Halloped-vaikuttamisen perusteet
 2. SOOL-vastaavat: Mikä SOOL-vastaava?
 3. Talous: Taloushallinnon perusteet ja vastuunjako ainejärjestössä
14.15 Tauko
14.30

Koulutukset kolmessa ryhmässä:

 1. Edunvalvonta: Edunvalvonta ja tavoitteet opettajankoulutukselle
 2. SOOL-vastaavat: SOOL jäsenedut ja yhteistyö
 3. Talous: Yhdistyksen varainhankinta ja toiminnantarkastus
15.15 Kahvit
15.45 Yhdenvertaisuus järjestöissä
16.45 Majoittuminen
17.15 SOOL 60v. -rastirata Jyväskylän keskustassa
18.00 Omaa aikaa virkistäytymiselle
19.30 Illallinen Franseska-ravintolassa

SUNNUNTAI 10.2.

8.00 Aamiainen ja huoneiden luovutus
9.30 Koulutus jatkuu: aamuherätys koulutuspaikalla
9.45 Järjestötoiminta merkitykselliseksi itselle
10.30

Koulutukset kolmessa ryhmässä:

 1. Edunvalvonta: Oman järjestön vaikuttava edunvalvonta
 2. SOOL-vastaavat: SOOL aluetoimijat ja SOOL vastaavat: parhaat ideat jakoon!
 3. Talous: Yhdistyksen kirjanpito ja palkkioiden maksu
12.00 Lounas
13.00

Koulutukset kahdessa ryhmässä:

1.–2. Edunvalvonta ja SOOL-vastaavat: Kevään tapahtumien suunnittelua
3. Talous: Käytännön harjoittelua kirjanpidosta

14.30

Matkalaskujen ohjeistus, palaute, loppusanat
Susanna Jokimies, opiskelija-asiamies OAJ

15.00

Kahvit ja kotiin


KOULUTUSPAIKKA JA MAJOITUS

Sokos Hotel Alexandra, Jyväskylä
Hannikaisenkatu 35, 40100 Jyväskylä

Majoitukset tehdään keskitetysti osallistujan antamien tietojen mukaisesti. Majoitus on kahden hengen huoneessa. Majoittuminen yhden hengen huoneessa on mahdollista maksamalla itse lisämaksu 44,50 euroa suoraan hotellille koulutuksen yhteydessä. Edellisen illan majoituksesta on sovittava etukäteen kurssisihteerin kanssa. Edellisen illan majoitus on mahdollista vain, jos saapuminen koulutuspaikalle ajoissa ei ole mahdollista tai aikataulut kohtuuttomia (lähtö kotoa ennen klo 5.00).

MATKALIPUT

Lippujen tilaamiseen tarvittava tunnus on 8012. Voit tilata matkaliput suoraan OAJ:n laskuun. Mikäli joudut perumaan osallistumisesi, muista perua myös tilaamasi matkaliput.

GBT, juna- ja lentoliput

 • liitot@amexgbt.fi, puhelin 010 818 9402
 • Huom. OAJ:n laskuun hankittujen lippujen osalta ei saa kerryttää omia henkilökohtaisia lentobonuksia. Linjaus perustuu verottajan ohjeisiin.

VR, junaliput

 • Liput tilataan puhelimitse ja sähköisen lipun saat sähköpostiisi tai puhelimeesi. Lipun voi myös noutaa VR:n lipunmyyntipisteestä.
 • Valtakunnallinen VR:n yritysmyynnin palvelunumero 0600 19955 maanantaista perjantaihin klo 8-17.
 • Yritysmyynnin palveluaikojen ulkopuolella apua junalippuvarauksiin saa asiakaspalvelusta numerosta 0600 41900 joka päivä klo 5-22.
 • Ilmoita lippua tilatessasi OAJ:n asiakastunniste 1097818 + OAJ:n nelinumeroinen kurssitunnus.

Voit ostaa matkaliput myös itse ja laskuttaa kulut matkalaskulla. Kaikki itse maksettujen matkakulujen kuitit tulee liittää matkalaskuun.

MATKUSTAMINEN

OAJ suosii julkisen liikenteen käyttöä ja korvaa matkakustannukset edullisimman matkustustavan mukaan. Oman auton käyttöön tulee turvautua poikkeustapauksissa. Kilometrikorvaukset korvataan silloin, kun oma auto on tarkoituksenmukaisin matkustustapa tai autolla matkustaa useampi samaan tilaisuuteen tulija. Suositaan kimppakyytejä. Pysäköintikulut korvataan edullisimman pysäköintivaihtoehdon mukaan.

MATKALASKU

Matkalasku tehdään koulutuksen jälkeen sähköisessä M2-matkalaskujärjestelmässä, täyttöohje lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä.

Päivärahan perusteena on vain matkantekoon käytetty aika yhteensä (matka kurssipaikalle + kurssipaikalta kotiin). Yli 6 tunnin matkustus oikeuttaa osapäivärahaan ja yli 10 tunnin matkustus kokopäivärahaan.

OSALLISTUMISEN PERUUTTAMINEN

Peruuta osallistumisesi heti esteen ilmaannuttua, viimeistään 7 vrk ennen tilaisuutta. Sen jälkeen veloitamme 50 euroa peruutuskustannuksia, ellei poissaolosta ole lääkärintodistusta tai muuta pätevää selvitystä. Peruuttamattomasta poisjäännistä kurssilta veloitetaan todelliset kustannukset (noin 250 euroa majoituksella tai noin 100 euroa ilman majoitusta).

ILLALLINEN

Illallinen on lauantaina 9.2. Sokos Hotel Alexandriassa. Illallinen varataan kaikille ilmoittautuneille. Ilmoittautumistietojen yhteydessä tulee mainita, jos ei osallistu illalliselle. 

YHTEYSHENKILÖT

 • Kurssin vastuuhenkilö on opiskelija-asiamies Susanna Jokimies, susanna.jokimies@sool.fi, 020 748 9656
 • Ilmoittautumiset ja käytännön järjestelyt hoitaa kurssisihteeri Minna Pakkanen, minna.pakkanen@oaj.fi, 020 748 9718
 • SOOL-jäsenyysasioissa ota yhteys SOOLin toimistoon

 


Lisää aiheesta

9.5.2019

Uskottavampaa edunvalvontaa

Vuoden opeopiskelijaksi 2019 valittu Wilson Nuckols opiskelee luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa ja hänen valintaansa oli esittänyt kasvatustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Peduca ry. Tänä vuonna valinnassa painotettiin ansioituneisuutta opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä.

9.5.2019

SOOLin 70-luku: Miten luokan- ja aineenopettaja­opiskelijat löysivät toisensa ja OAJ:n

Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä SOOL on toiminut nykyisessä muodossaan vuodesta 1995, jolloin Suomen Lastentarhanopettajaksi Opiskelevien Liitto (SLOL) ja SOOL yhdistyivät. Aineenopettajaksi opiskelevien Suomen Auskultantit ry (SA) ja alun perin vain kansakoulun- ja luokanopettajaopiskelijoita edustanut SOOL yhdistivät voimansa jo vuonna 1981. Tässä historiapläjäyksessä kurkistetaan SOOLin 70-lukuun, jolloin yhteiskuntatietoisuuden heräämisen ja toiminnan uudelleenarvioinnin seurauksena luokan- ja aineenopettajaopiskelijat löysivät toisensa ja OAJ:n.

26.4.2019

Esittelyssä uusi jäsenetu jäsenyhdistyksille: Kotisivut ja jäsenrekisteri

SOOLin jäsenyhdistykset saavat nyt käyttöönsä SOOLin kautta Yhdistysavain-palvelun, joka sisältää helppokäyttöiset kotisivut sekä jäsenrekisterin. Kumpikin työkalu on mahdollista ottaa käyttöön maksuttomasti ja toisistaan riippumatta, yhdessä tai erikseen. Palvelua esittelevä webinaari pidetään maanantaina 6.5.

13.4.2019

Sanni Salmenojasta SOOLin puheenjohtaja

SOOLin liittokokous päätti viikonloppuna liiton toimintasuunnitelmista ja jäsenmaksusta sekä hyväksyi uudistetun tavoiteohjelman opettajankoulutuksen kehittämiseksi. Uuden puheenjohtajiston ja hallituksen toimikausi alkaa vappuna.

12.4.2019

Vuoden opeopiskelija Wilson Nuckols on kaikkien opiskelijoiden sankari

Vuoden opeopiskelijaksi 2019 valittu Nuckols opiskelee luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa ja häntä oli esittänyt ainejärjestö Peduca ry. Tänä vuonna valinnassa painotettiin ansioituneisuutta opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä.

Jaa sivu somessa

Tweet