9.1.2023

Kutsu OAJ/SOOL järjestökurssille 11.-12.2.

Lämpimästi tervetuloa SOOLin ja OAJ:n järjestökurssille Helsinkiin! Kevään kurssi on suunnattu erityisesti jäsenyhdistysten uusille toimijoille.

11.–12.2.2022
Akavatalo
Kellosilta 7, Helsinki

» kartta

Järjestökurssilla käsitellään kattavasti yhdistyksen viestintään, talouteen sekä edunvalvontaan ja yhdenvertaisuuteen liittyviä teemoja. Kutsumme kurssille osallistujia, jotka käsittelevät edellä mainittuja teemoja ainejärjestönne hallituksessa.

Mikäli hallituksenne ei ole vielä järjestäytynyt tai jakanut vastuualueita, voivat kurssille ilmoittautua aiheista kiinnostuneet. Kurssi järjestetään yhdessä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n ja TJS Opintokeskuksen kanssa.

Jokainen jäsenyhdistys saa lähettää kurssille jäsenmäärän mukaan 2–3 osallistujaa. Oman yhdistyksenne osallistujamäärän voi tarkistaa tästä. Omia paikkoja ei voi luovuttaa toiselle yhdistykselle. SOOLin hallituksen jäsenet ja aluetoimijat osallistuvat kurssille omana kiintiönään, joten he eivät vie yhdistyksenne edustajapaikkoja.

Järjestökurssi on maksuton SOOLin ja OAJ:n jäsenille. Osallistuminen sisältää ohjelman, matkat, majoituksen ja ruokailut. Maksuton osallistuminen edellyttää läsnäoloa koko koulutuksen ajan.

Kurssin ohjelmassa on kevyttä ulkoilua, joten mukaan kannattaa pakata sopiva vaatetus. Lauantaina on mahdollisuus saunomiseen hotellilla ja lisäksi lauantai-iltana nautitaan illallinen ravintolassa, joten illalliselle kannattaa varata siistimpää vaatetta.


Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 22.1.2023 asti! Ohjeistakaa yhdistyksenne edustajia lukemaan tämä kutsu ja koko ohjeistus huolellisesti läpi.


Ilmoittautuminen tapahtuu henkilökohtaisesti SOOL/OAJ-jäsennumeron perusteella. Löydät sen sähköisestä jäsenkortistasi tai Omat tiedot -sivuilta.


Vahvistus ilmoittautumisesta lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen päätyttyä. Ilmoittautumiseen, matkoihin ja majoitukseen liittyvissä kysymyksissä tulee olla yhteydessä OAJ:n koulutusassistentti Lilli Heiniöön: lilli.heinio@oaj.fi


Kurssin ohjelma

Aikataulu ja sisällöt saattavat muuttua.

LAUANTAI 11.2.2023

9.00

Ilmoittautuminen ja tulokahvit

10.00

Tervetuloa järjestökurssille
Ajankohtaista SOOLissa, käytännön asiat ja tutustumista.

11.00

Järjestöjen välinen yhteistyö

12.00

Lounas

13.00

Koulutukset kolmessa ryhmässä:

 1. Koulutuspolitiikan, edunvalvonnan ja sosiaalipolitiikan aakkoset
 2. Viestinnän suunnittelu, toteutus ja kanavat
 3. Taloushallinnon perusteet ja vastuunjako – voittoa tavoittelemattoman toiminnan tarkoitus

14.30

Kahvitauko

15.00

Koulutukset kolmessa ryhmässä

 1. Turvahenkilöt ja yhdenvertaisuus ainejärjestöissä
 2. Yhdenvertainen, esteetön ja tavoittava viestintä
 3. Yhdistyksen kirjanpito, budjetointi ja tilinpäätös

16.30

Ryhmäytymistä ja ulkoilua

18.00

Omaa aikaa virkistäytymiselle

20.00

Illallinen: ravintola Gillet

SUNNUNTAI 12.2.2023

8.00–

Aamiainen ja huoneiden luovutus

9.00

Koulutus jatkuu: aamuherätys

9.30

Miten toteuttaa ohjaavia asiakirjoja toiminnassa 

10.30

Koulutukset kolmessa ryhmässä:

 1. Vaikuttamisen kirjavat keinot
 2. Viestinnällinen yhteistyö SOOLin kanssa
 3. Varainkeruu, sponsorointi, yritysyhteistyöt ja jäsenmaksun suuruus    

12.00

Lounas

13.00

Eduskuntavaalit 2023

13.30

SOOLin liittokokous lähestyy

14.00

Kurssin yhteenveto ja matkalaskujen ohjeistus ja loppusanat 

14.30-15.00

Kahvit ja kotiin!


Ohjeet

Koulutuspaikka

Akavatalo, Kellosilta 7, 00520 Helsinki

Majoitus

Original Sokos Hotel Tripla, Fredikanterassi 1 B, 00520 Helsinki. Hotelli sijaitsee kauppakeskus Triplan ja Pasilan aseman yhteydessä.

Majoitukset tehdään keskitetysti osallistujan antamien tietojen mukaisesti. Majoitus on kahden hengen huoneessa. Majoittuminen yhden hengen huoneessa on mahdollista maksamalla itse lisämaksu 52,50€/yö euroa suoraan hotellille koulutuksen yhteydessä. Edellisen illan majoituksesta on sovittava etukäteen koulutusassistentin (Lilli) kanssa. Edellisen illan majoitus on mahdollista vain, jos saapuminen koulutuspaikalle ajoissa ei ole mahdollista, yhteydet ovat hankalat tai aikataulut kohtuuttomia (lähtö kotoa ennen klo 6.00).

MATKALIPUT

Lippujen tilaamiseen tarvittava tunnus on 7211. Voit tilata matkaliput suoraan OAJ:n laskuun. Mikäli joudut perumaan osallistumisesi, muista perua myös tilaamasi matkaliput. 

Lentoliput

 • GBT Online -varauslinkki: https://selfreg.amexgbt.com. Ohje löytyy vahvistusviestistä.
 • Jos olet jo rekisteröitynyt, muistathan kirjautua varausportaaliin OAJ:n asiakasnumerolle luomillasi tunnuksilla! Jokaiselle asiakasnumerolle on omat tunnuksensa, joten samaa sähköpostiosoitetta ei voi käyttää sekä OAJ:n että työnantajan asiakasnumerolle.
 • GBT sähköposti fi.travel@amexgbt.com 
 • Huom. OAJ:n laskuun hankittujen lippujen osalta ei saa kerryttää omia henkilökohtaisia lentobonuksia. Linjaus perustuu verottajan ohjeisiin.

Junaliput 

 • Liput tilataan puhelimitse ja sähköisen lipun saat sähköpostiisi tai puhelimeesi. Lipun voi myös noutaa VR:n lipunmyyntipisteestä.
 • Valtakunnallinen VR:n yritysmyynnin palvelunumero 0600 19955 maanantaista perjantaihin klo 7-20.
 • Yritysmyynnin palveluaikojen ulkopuolella apua junalippuvarauksiin saa asiakaspalvelusta numerosta 0600 41900 joka päivä klo 5-22.
 • Lippujen muutokset ja peruutukset asiakastuen kautta numerosta 0100 3232 ma-pe klo 5–22 ja la-su klo 7–22.
 • Ilmoita lippua tilatessasi OAJ:n asiakastunniste 1097818 + OAJ:n nelinumeroinen kurssitunnus 7211.
 • Huom! Siirrymme 1.1.2023 alkaen käyttämään yrityslippuja. Yrityslippu sisältää istumapaikan Ekstra-luokassa tai vaihtoehtoisesti ravintolavaunun yläkerrassa sekä peruutusturvan. Tilaaminen tapahtuu entiseen tapaan soittamalla VR:n yritysmyyntiin. Mikäli maksaa junalipun itse ja laskuttaa sen koulutuksen jälkeen matkalaskulla, voi ostaa ekstraluokan lipun peruutusturvalla. 

Bussiliput ja muut liput

 • maksetaan aina itse ja lisätään M2-matkalaskulle

Voit ostaa matkaliput myös itse ja laskuttaa kulut matkalaskulla. Kaikki itse maksettujen matkakulujen kuitit tulee liittää matkalaskuun. 

MATKUSTAMINEN

OAJ suosii julkisen liikenteen käyttöä ja korvaa matkakustannukset edullisimman matkustustavan mukaan. Maata pitkin matkustaminen on aina ensisijainen tapa matkustaa. Lentäminen on perusteltua vain silloin, kun muu julkinen kulkuväline ei mahdollista inhimillistä matkustusaikataulua. Oman auton käyttöön tulee turvautua poikkeustapauksissa. Kilometrikorvaukset korvataan silloin, kun oma auto on tarkoituksenmukaisin matkustustapa tai autolla matkustaa useampi samaan tilaisuuteen tulija. Suositaan kimppakyytejä. Pysäköintikulut korvataan edullisimman pysäköintivaihtoehdon mukaan. 

MATKALASKU 

Matkalasku tehdään koulutuksen jälkeen sähköisessä M2-matkalaskujärjestelmässä, täyttöohje lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä. 

PÄIVÄRAHA 

Päivärahaoikeus määräytyy Valtion matkustussäännön kulloinkin voimassa olevien määräysten mukaisesti.

OSALLISTUMISEN PERUUTTAMINEN

Peruuta osallistumisesi heti esteen ilmaannuttua, viimeistään 7 vrk ennen tilaisuutta. Sen jälkeen veloitamme 50 euroa peruutuskustannuksia, ellei poissaolosta ole lääkärintodistusta tai muuta pätevää selvitystä. Peruuttamattomasta poisjäännistä kurssilta veloitetaan todelliset kustannukset (noin 250 euroa majoituksella tai noin 100 euroa ilman majoitusta).

YHTEYSHENKILÖT

 • Kurssin vastuuhenkilö on opiskelijatoiminnan asiantuntija Riku Oras, riku.oras@oaj.fi, 020 748 9752
 • Käytännön järjestelyt hoitaa koulutusassistentti Lilli Heiniö, lilli.heinio@oaj.fi, 020 748 9622
 • SOOL-jäsenyysasioissa ota yhteys SOOL:n toimistoon: www.sool.fi/yhteystiedot

Lisää aiheesta

15.12.2022

SOOL korvaa matkakuluja Educa-messuille 27.-28.1.2023

Tervetuloa Pohjoismaiden johtavaan opetus- ja kasvatusalan tapahtumaan oppimaan uutta sekä tutustumaan opetusalan uusiin tuuliin ja teknisiin ratkaisuihin! SOOL tukee jäsenyhdistysten saapumista messuille Helsinkiin matkakustannusten osalta kahdella vaihtoehtoisella tavalla.

12.12.2022

Haku on käynnissä: Missä Talvipäivät 2024?

SOOLin Talvipäivien 2024 järjestämisoikeuksien haku on nyt käynnissä. Oikeudet myönnetään vuosittain jollekin SOOLin jäsenyhdistykselle tai erikseen Talvipäivien järjestämistä varten muodostetulle TP-yhdistykselle. Hakuaika päättyy 19.2.2023.

7.12.2022

Kutsu puheenjohtajakoulutukseen 27.-29.1.2023

Lämpimästi tervetuloa SOOLin jäsenyhdistysten puheenjohtajakoulutukseen ja Educa-messuille Helsinkiin. Luvassa on koulutusta, inspiroivia puheenvuoroja, keskusteluja, vertaistukea sekä tietysti mukavaa yhdessäoloa. Koulutusosuuksien lisäksi osallistujat pääsevät vierailemaan Educa-messuilla ja kuuntelemaan Lauri Tähkää Educan iltajuhlassa!

6.9.2022

Kutsu SOOLin ja OAJ:n järjestökurssille 15.-16.10.

Lämpimästi tervetuloa järjestökurssille verkostoitumaan, kouluttautumaan ja oppimaan lisää järjestötoiminnasta. SOOLin ja OAJ:n järjestökurssilla käsitellään muun muassa turvallisen tilan ja yhteisöllisyyden rakentamiseen sekä uusien toimijoiden rekrytoimiseen liittyviä teemoja.

24.8.2022

Muusikoiksi ja opeiksi

Mansen muusikoista on moneksi. Tampereella musiikkipedagogien ja muiden musiikkialan opiskelijoiden yhteisöllisyyttä ylläpitää ainejärjestö MusTa ry.

Jaa sivu somessa

Tweet