17.12.2019

Kutsu OAJ/SOOL järjestökurssille 8.-9.2.

Kurssin aiheena on järjestötoiminnan perusteet. Kutsumme yhdistyksenne hallituksesta edunvalvontavastaavat, SOOL-vastaavat sekä taloudenhoitajat heille räätälöidylle kurssille. Luvassa on kattava kahden päivän peruskoulutus jokaiseen näistä kolmesta tehtävästä.

Akavatalo
Kellosilta 7, Helsinki

kartta

Lämpimästi tervetuloa OAJ/SOOL järjestökurssille 8.–9.2.2020 Helsinkiin, Akavataloon! Kurssi järjestetään yhdessä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n ja TJS Opintokeskuksen kanssa.

Jokainen SOOLin jäsenyhdistys saa lähettää tälle kurssille kolme osallistujaa ja edustajien on jakauduttava ryhmiin 1–3 (edunvalvontavastaavat, SOOL-vastaavat ja taloudenhoitajat). Yhdistys ei voi luovuttaa omia paikkoja toiselle yhdistykselle. SOOLin hallituksen jäsenet ja aluetoimijat osallistuvat kurssille omana kiintiönä, joten he eivät vie yhdistyksenne edustajapaikkoja. Mikäli yhdistyksenne hallitus ei ole vielä järjestäytynyt tai jakanut vastuualueita, voi hallituksestanne ilmoittautua aiheista kiinnostuneet.

Järjestökurssi on maksuton SOOLin ja OAJ:n jäsenille. Osallistuminen sisältää ohjelman, matkat, majoituksen ja ruokailut. Maksuton osallistuminen edellyttää läsnäoloa koko koulutuksen ajan.

Järjestökurssin ohjelmassa on kevyt ulkoilu, joten varatkaa mukaan siihen sopiva vaatetus ja kengät. Lauantaina on mahdollisuus saunomiseen hotellin saunaosastolla. Lisäksi lauantai-iltana nautitaan illallinen ravintola Graniittilinnassa ja illalliselle voi varata siistimpää asua.

Ilmoittautumiset kurssille tulee tehdä henkilökohtaisesti 12.1.2020 mennessä. Myöhässä saapuneita ilmoittautumisia ei voida huomioida. Ohjeistakaa yhdistyksenne edustajia lukemaan ilmoittautumis- ja matkustusohjeet huolellisesti läpi.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen tapahtuu SOOL/OAJ-jäsennumeron perusteella. Löydät sen jäsenkortistasi!

Majoitus, matkustus- ja peruutusohjeet


Vahvistuskirje lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä tulee olla yhteydessä OAJ:n kurssisihteeri Tessa Lindfeltiin: theressa.lindfelt@oaj.fi


Vaihtuiko hallitus? Ilmoita uudet yhteyshenkilöt tästä!


Kurssin ohjelma

LAUANTAI 8.2.2020

9.00

Ilmoittautuminen ja tulokahvit

10.15

Tervetuloa, ajankohtaista SOOLissa, käytännön asiat ja tutustumista
Sanni Salmenoja, puheenjohtaja SOOL & Kalle Liuski, opiskelija-asiamies OAJ

11.30

Yhdistyslaki

12.30

Lounas

13.30

Koulutukset kolmessa ryhmässä:

 1. Edunvalvonta: Halloped-vaikuttamisen perusteet
 2. SOOL-vastaavat: Mikä SOOL-vastaava?
 3. Talous: Talouden suunnittelu ja vastuunjako & yhdistyksen verotus

14.15

Tauko

14.30

Työpajat kolmessa ryhmässä:

 1. Edunvalvonta: Tavoitteista asiaa
 2. SOOL-vastaavat: SOOL jäsenedut ja yhteistyö
 3. Talous: Yhdistyksen varainhankinta & toiminnantarkastus

15.15

Kahvitauko

15.45

Koulutusosuus yhteisesti kaikille
Tuomas Kauppinen

16.30

Majoittuminen, Holiday Inn Expo

17.00

Ulkoilu pienryhmissä

18.00

Omaa aikaa virkistäytymiselle

19.00

Bussikuljetus illalliselle lähtee hotellilta

19.30

Illallinen, ravintola Graniittilinna

22.30

Paluukuljetus hotellille

SUNNUNTAI 9.2.2020

8.00–

Aamiainen ja huoneiden luovutus

9.30

Koulutus jatkuu: aamuherätys

9.45

Yhdenvertaisuus järjestössä

10.30

Työpajat kolmessa ryhmässä:

 1. Edunvalvonta: Suositukset opetusharjoittelulle
 2. SOOL-vastaavat: SOOL aluetoimijat ja parhaat ideat jakoon!
 3. Talous: Kirjanpidon perusteet & palkkioiden maksu

12.00

Lounas

13.00

Työpajat kolmessa ryhmässä:

 1. Edunvalvonta: Oman järjestön vaikuttava edunvalvonta
 2. SOOL-vastaavat: Kevään tapahtumien suunnittelua SOOLin aluetoimijoiden kanssa
 3. Talous: Käytännön harjoittelua kirjanpidosta

14.30

Järjestökurssin yhteenveto, matkalaskujen ohjeistus ja loppusanat

15.00

Kahvit ja kotiin

 


Ohjeet

KOULUTUSPAIKKA

Akavatalo, Rautatieläisenkatu 6, Helsinki (Käyntiosoite Kellosilta 7)

MAJOITUS

Holiday Inn Helsinki Expo, Messuaukio 1, Helsinki

Majoitukset tehdään keskitetysti osallistujan antamien tietojen mukaisesti. Majoitus on kahden hengen huoneessa. Majoittuminen yhden hengen huoneessa on mahdollista maksamalla itse lisämaksu 47,50 euroa suoraan hotellille koulutuksen yhteydessä. Edellisen illan majoituksesta on sovittava etukäteen kurssisihteerin kanssa. Edellisen illan majoitus on mahdollista vain, jos saapuminen koulutuspaikalle ajoissa ei ole mahdollista, yhteydet ovat hankalat tai aikataulut kohtuuttomia (lähtö kotoa ennen klo 5.00).

MATKALIPUT

Lippujen tilaamiseen tarvittava tunnus on 7096. Voit tilata matkaliput suoraan OAJ:n laskuun. Mikäli joudut perumaan osallistumisesi, muista perua myös tilaamasi matkaliput.

GBT, lentoliput

GBT:n linkki vie sinut OAJ:n matkaportaalin online-palvelun kirjautumissivulle: Linkki matkavarauksen ohjeeseen, sähköposti liitot@amexgbt.fi, puhelin 010 818 9402.

 • Huom. OAJ:n laskuun hankittujen lippujen osalta ei saa kerryttää omia henkilökohtaisia lentobonuksia. Linjaus perustuu verottajan ohjeisiin.

VR, junaliput

 • Liput tilataan puhelimitse ja sähköisen lipun saat sähköpostiisi tai puhelimeesi. Lipun voi myös noutaa VR:n lipunmyyntipisteestä.
 • Valtakunnallinen VR:n yritysmyynnin palvelunumero 0600 199 55 maanantaista perjantaihin klo 8–17.
 • Yritysmyynnin palveluaikojen ulkopuolella apua junalippuvarauksiin saa asiakaspalvelusta numerosta 0600 41900 joka päivä klo 5–22.
 • Ilmoita lippua tilatessasi OAJ:n asiakastunniste 1097818 + OAJ:n nelinumeroinen kurssitunnus 7096.

Voit ostaa matkaliput myös itse ja laskuttaa kulut matkalaskulla. Kaikki itse maksettujen matkakulujen kuitit tulee liittää matkalaskuun.

MATKUSTAMINEN

OAJ suosii julkisen liikenteen käyttöä ja korvaa matkakustannukset edullisimman matkustustavan mukaan. Oman auton käyttöön tulee turvautua poikkeustapauksissa. Kilometrikorvaukset korvataan silloin, kun oma auto on tarkoituksenmukaisin matkustustapa tai autolla matkustaa useampi samaan tilaisuuteen tulija. Suositaan kimppakyytejä. Pysäköintikulut korvataan edullisimman pysäköintivaihtoehdon mukaan.

MATKALASKU

Matkalasku tehdään koulutuksen jälkeen sähköisessä M2-matkalaskujärjestelmässä, täyttöohje lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä.

Päivärahan perusteena on vain matkantekoon käytetty aika yhteensä (matka kurssipaikalle + kurssipaikalta kotiin). Yli 6 tunnin matkustus oikeuttaa osapäivärahaan ja yli 10 tunnin matkustus kokopäivärahaan.

OSALLISTUMISEN PERUUTTAMINEN

Peruuta osallistumisesi heti esteen ilmaannuttua, viimeistään 7 vrk ennen tilaisuutta. Sen jälkeen veloitamme 50 euroa peruutuskustannuksia, ellei poissaolosta ole lääkärintodistusta tai muuta pätevää selvitystä. Peruuttamattomasta poisjäännistä kurssilta veloitetaan todelliset kustannukset (noin 250 euroa majoituksella tai noin 100 euroa ilman majoitusta).

ILLALLINEN

Illallinen on lauantaina 8.2. ravintola Graniittilinnassa. Illallinen varataan kaikille ilmoittautuneille. Ilmoittautumistietojen yhteydessä tulee mainita, jos ei osallistu illalliselle. 

YHTEYSHENKILÖT


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet