30.8.2019

Kutsu OAJ/SOOL järjestökurssille 12.-13.10.

Kutsumme yhdistyksenne hallituksesta edustajia kouluttautumaan järjestöjen syksyn merkeissä: Kuinka innostetaan uusia aktiiveja mukaan ja turvataan toiminnan jatkuvuus? Järjestökurssi on maksuton SOOLin ja OAJ:n jäsenille.

Akavatalo
Kellosilta 7, Helsinki
kartta

Järjestötoiminnassa syksy ja vuodenvaihde ovat kiireistä aikaa, sillä monissa järjestöissä uusi hallitus aloittaa vuoden vaihtuessa. Kutsumme yhdistyksenne hallituksesta edustajia kouluttautumaan järjestöjen syksyn merkeissä: Kuinka innostetaan uusia aktiiveja mukaan toimintaan ja hallitukseen? Kuinka jaksaa pitkä syksy loppuun asti motivoituneena ja kuinka motivoida toisia? Kuinka perehdytetään seuraajat ja turvataan toiminnan jatkuvuus?

Jokainen jäsenyhdistys saa lähettää kurssille jäsenmäärästä riippuen 2–3 osallistujaa. Oman yhdistyksenne osallistujamäärän voi tarkistaa tästä. Omia paikkoja ei voi luovuttaa toiselle yhdistykselle. SOOLin hallituksen jäsenet ja aluetoimijat osallistuvat kurssille omana kiintiönä, joten he eivät vie yhdistyksenne edustajapaikkoja.

Järjestökurssi on maksuton SOOLin ja OAJ:n jäsenille. Osallistuminen sisältää ohjelman, matkat, majoituksen ja ruokailut. Maksuton osallistuminen edellyttää läsnäoloa koko koulutuksen ajan.

Järjestökurssin ohjelmassa on kevyt ulkoilu, joten varatkaa mukaan siihen sopiva vaatetus ja kengät. Lauantaina on mahdollisuus saunomiseen hotellin saunaosastolla. Lisäksi lauantai-iltana nautitaan illallinen ravintola Lasipalatsissa ja illalliselle voi varata siistimpää asua.

Ilmoittautumiset kurssille sekä työpajoihin tulee tehdä henkilökohtaisesti jo 15.9.2019 mennessä. Myöhässä saapuneita ilmoittautumisia ei voida hyväksyä. Ohjeistakaa yhdistyksenne edustajia lukemaan majoitus-, matkustus- ja peruutusohjeet huolellisesti läpi.

Kurssi järjestetään yhdessä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n ja TJS Opintokeskuksen kanssa.


Vahvistuskirje lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä tulee olla yhteydessä OAJ:n kurssisihteeri Tessa Lindfeltiin: theressa.lindfelt@oaj.fi


Jäsenyhdistysten osallistujamäärät (pdf)

Ilmoittautuminen

Majoitus-, matkustus- ja peruutusohjeet


Ohjelma

LAUANTAI 12.10.

9.00

Ilmoittautuminen ja tulokahvit Akavatalolla

10.00

Tervetuloa, ajankohtaista SOOLissa, käytännön asiat ja tutustumista
Sanni Salmenoja, puheenjohtaja SOOL
Kalle Liuski, opiskelija-asiamies OAJ

11.30

Mitä kaikkea järjestötoiminta voi antaa?
Jesper Lempiäinen

12.00
 

Miten puhua auki työnhaussa omaa järjestöosaamista?
Henna Pursiainen

12.30 Lounas

13.30

Uusien toimijoiden aktivointi mukaan toimintaan
Samuli De Pascale, Marika Tuominen

14.30 Kahvitauko
15.00

Työpajat kolmessa ryhmässä:

 1. Toiminnan jatkuvuus: perehdytys ja testamentit
 2. Kuinka viestiä hallitustoiminnasta innostavasti?
 3. Yhdistysten välinen yhteistyö ja viestintä
16.00 Majoittuminen hotellilla
16.30 "Pasila Race", lähtö hotellin aulasta
17.30 Omaa aikaa virkistäytymiselle (myös kuntosali ja sauna käytettävissä)
19.00 Bussikuljetus lähtee hotellilta ravintolaan
19.30 Illallinen, Ravintola Lasipalatsi

SUNNUNTAI 13.10.

8.00 Aamiainen ja huoneiden luovutus
9.30 Koulutus jatkuu: aamuherätys ja pienryhmäideointi Akavatalolla

10.30

Jaksaminen järjestötyössä
Pia Kuosmanen

11.30 Lounas
12.30

Työpajat kolmessa ryhmässä:

 1. Toiminnan jatkuvuus: perehdytys ja testamentit
 2. Kuinka viestiä hallitustoiminnasta innostavasti?
 3. Yhdistysten välinen yhteistyö ja viestintä
13.30 Tauko
14.00

Järjestökurssin yhteenveto

14.45

SOOLin Talvipäivät 2020, TP-yhdistyksen tervehdys

15.00

Matkalaskujen ohjeistus, loppusanat ja yhteiskuva

15.30

Kahvit ja kotiin

 


Ohjeet

KOULUTUSPAIKKA

Akavatalo, Rautatieläisenkatu 6, Helsinki (Käyntiosoite: Kellosilta 7)

MAJOITUS

Holiday Inn Helsinki Expo
Messuaukio 1, Helsinki

Majoitukset tehdään keskitetysti osallistujan antamien tietojen mukaisesti. Majoitus on kahden hengen huoneessa. Majoittuminen yhden hengen huoneessa on mahdollista maksamalla itse lisämaksu 41 euroa suoraan hotellille koulutuksen yhteydessä. Edellisen illan majoituksesta on sovittava etukäteen kurssisihteerin kanssa. Edellisen illan majoitus on mahdollista vain, jos saapuminen koulutuspaikalle ajoissa ei ole mahdollista, yhteydet ovat hankalat tai aikataulut kohtuuttomia (lähtö kotoa ennen klo 5.00).

MATKALIPUT

Lippujen tilaamiseen tarvittava tunnus on 8013. Voit tilata matkaliput suoraan OAJ:n laskuun. Mikäli joudut perumaan osallistumisesi, muista perua myös tilaamasi matkaliput.

GBT, lentoliput

GBT:n linkki (vie sinut OAJ:n matkaportaalin online-palvelun kirjautumissivulle. Linkki matkavarauksen ohjeeseen), sähköposti liitot@amexgbt.fi puhelin 010 818 9402.

 • Huom. OAJ:n laskuun hankittujen lippujen osalta ei saa kerryttää omia henkilökohtaisia lentobonuksia. Linjaus perustuu verottajan ohjeisiin.

VR, junaliput

 • Liput tilataan puhelimitse ja sähköisen lipun saat sähköpostiisi tai puhelimeesi. Lipun voi myös noutaa VR:n lipunmyyntipisteestä.
 • Valtakunnallinen VR:n yritysmyynnin palvelunumero 0600 19955 maanantaista perjantaihin klo 8-17.
 • Yritysmyynnin palveluaikojen ulkopuolella apua junalippuvarauksiin saa asiakaspalvelusta numerosta 0600 41900 joka päivä klo 5-22.
 • Ilmoita lippua tilatessasi OAJ:n asiakastunniste 1097818 + OAJ:n nelinumeroinen kurssitunnus 8013.

Voit ostaa matkaliput myös itse ja laskuttaa kulut matkalaskulla. Kaikki itse maksettujen matkakulujen kuitit tulee liittää matkalaskuun.

MATKUSTAMINEN

OAJ suosii julkisen liikenteen käyttöä ja korvaa matkakustannukset edullisimman matkustustavan mukaan. Oman auton käyttöön tulee turvautua poikkeustapauksissa. Kilometrikorvaukset korvataan silloin, kun oma auto on tarkoituksenmukaisin matkustustapa tai autolla matkustaa useampi samaan tilaisuuteen tulija. Suositaan kimppakyytejä. Pysäköintikulut korvataan edullisimman pysäköintivaihtoehdon mukaan.

MATKALASKU

Matkalasku tehdään koulutuksen jälkeen sähköisessä M2-matkalaskujärjestelmässä, täyttöohje lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä.

Päivärahan perusteena on vain matkantekoon käytetty aika yhteensä (matka kurssipaikalle + kurssipaikalta kotiin). Yli 6 tunnin matkustus oikeuttaa osapäivärahaan ja yli 10 tunnin matkustus kokopäivärahaan.

OSALLISTUMISEN PERUUTTAMINEN

Peruuta osallistumisesi heti esteen ilmaannuttua, viimeistään 7 vrk ennen tilaisuutta. Sen jälkeen veloitamme 50 euroa peruutuskustannuksia, ellei poissaolosta ole lääkärintodistusta tai muuta pätevää selvitystä. Peruuttamattomasta poisjäännistä kurssilta veloitetaan todelliset kustannukset (noin 250 euroa majoituksella tai noin 100 euroa ilman majoitusta).

ILLALLINEN

Illallinen on lauantaina 12.10. Ravintola Lasipalatsissa. Illallinen varataan kaikille ilmoittautuneille. Ilmoittautumistietojen yhteydessä tulee mainita, jos ei osallistu illalliselle. 

YHTEYSHENKILÖT

 • Kurssin vastuuhenkilö on opiskelija-asiamies Kalle Liuski, kalle.liuski@oaj.fi, 020 748 9656
 • Käytännön järjestelyt hoitaa kurssisihteeri Tessa Lindfelt, theressa.lindfelt@oaj.fi, 020 748 9674
 • SOOL-jäsenyysasioissa ota yhteys SOOLin toimistoon!

Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet