4.2.2022

Kutsu OAJ/SOOL järjestökurssille 12.-13.3.

Peruuntuneiden tammikuun SOOLin puheenjohtajakoulutuksen ja helmikuun OAJ/SOOL järjestökurssin korvaa tällä kertaa yhteiskoulutus. Tampereella pääsemme kouluttautumaan puheenjohtajan tehtävään sekä järjestötoiminnan perusteisiin muissa pesteissä.

Scandic Rosendahl
Pyynikintie 13, Tampere
» kartta

Lämpimästi tervetuloa yhdistettyyn puheenjohtajakoulutukseen ja järjestökurssille 12.–13.3.2022 Tampereelle! Kurssi järjestetään yhdessä OAJ:n ja TJS Opintokeskuksen kanssa.

Kutsumme yhdistyksenne hallituksesta koulutukseen puheenjohtajat, sopo/edunvalvontavastaavat, SOOL-vastaavat sekä taloudenhoitajat räätälöidylle kurssille. Mikäli yhdistyksenne ei ole järjestäytynyt tai jakanut vastuualueita, voi hallituksestanne ilmoittautua aiheista kiinnostuneet. Puheenjohtajien kohdalla toivomme osallistujan olevan yhdistyksen puheenjohtajia tai varapuheenjohtajia.

Jokainen jäsenyhdistys saa lähettää kurssille neljä osallistujaa ja heidän on ilmoittautumisen yhteydessä jakauduttava ryhmiin 1–4. Yhdistys ei voi luovuttaa omia paikkoja toiselle jäsenyhdistykselle. SOOLin hallituksen jäsenet ja aluetoimijat osallistuvat kurssille omana kiintiönä, joten he eivät vie yhdistyksenne edustajapaikkoja.

Yhteiskurssi on maksuton SOOLin ja OAJ:n jäsenille. Osallistuminen sisältää ohjelman, matkat, majoituksen ja ruokailut. Maksuton osallistuminen edellyttää läsnäoloa koko koulutuksen ajan.

Koulutuksen ohjelmassa on kevyttä ulkoilua, joten varatkaa mukaan siihen sopiva vaatetus ja kengät. Lauantaina on mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen hotellin kylpyläosastolla. Lisäksi lauantai-iltana nautitaan illallinen ravintola Rosendahlissa ja illalliselle kannattaa varata siistimpää asua.


Ilmoittautumiset kurssille tulee tehdä jo 14.2.2022 mennessä. Myöhässä saapuneita ilmoittautumisia ei voida hyväksyä. Ohjeistakaa yhdistyksenne edustajia lukemaan tämä kutsu ja koko ohjeistus huolellisesti läpi. 

» Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen tapahtuu SOOL/OAJ-jäsennumeron perusteella. Löydät sen jäsenkortistasi tai Omat tiedot -sivuilta!

» Majoitus, matkustus- ja peruutusohjeet


Vahvistuskirje lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä tulee olla yhteydessä OAJ:n kurssisihteeri Tessa Niemistöön: theressa.niemisto@oaj.fi


Kurssin ohjelma

LAUANTAI 12.3.2022

9.00

Ilmoittautuminen ja tulokahvit

10.00

Tervetuloa, ajankohtaista SOOLissa, käytännön asiat ja tutustumista
Markus Helin & Hanna Rahkonen, SOOL puheenjohtajisto
Kalle Liuski, opiskelijatoiminnan asiantuntija OAJ

11.30

Yhdistyslaki

12.30

Lounas

13.30

Koulutukset neljässä ryhmässä:

 1. Puheenjohtajat: Kokoussimulaattori
 2. Sopo/edunvalvonta: Halloped-vaikuttamisen perusteet
 3. SOOL-vastaavat: Mikä SOOL-vastaava? Yhteistyön menneisyys ja nykytila part. 1
 4. Talous: Taloushallinnon perusteet ja vastuunjako

14.45

Kahvitauko

15.15

Koulutukset neljässä ryhmässä:

 1. Puheenjohtajat: Hallituksen Puheenjohtaja ja kriisien kammio
 2. Sopo/edunvalvonta: Järjestön jäsenten hyvinvointi
 3. SOOL-vastaavat: Mikä SOOL-vastaava? Yhteistyön menneisyys ja nykytila part. 2
 4. Talous: Yhdistyksen kirjanpito ja tilinpäätös              

16.45

Ryhmäytymistä

18.00

Omaa aikaa virkistäytymiselle.
Hotellilla mahdollisuus saunomiseen ja uintiin allasosastolla sekä kuntosali

20.00

Illallinen hotellilla ravintola Rosendahlissa

SUNNUNTAI 13.3.2022

8.00

Aamiainen ja huoneiden luovutus

9.00

Koulutus jatkuu: aamuherätys

9.15

Yhdenvertaisuus järjestössä

10.20

Koulutukset neljässä ryhmässä

 1. Puheenjohtajat: Motia etsimässä
 2. Sopo/edunvalvonta: SOOLin tavoitteet opettajankoulutukselle ja suositukset ohjatulle opetusharjoittelulle
 3. SOOL-vastaavat: Yhteistyön utopia
 4. Talous: Jäsenrekisterin ylläpito: lainsäädäntötausta ja toteuttamismahdollisuudet                  

11.35

Lounas

12.30

Koulutukset neljässä ryhmässä

 1. Puheenjohtajat: Nuija ja tosinuija – PJ:n ja VPJ:n yhteistyö
 2. Sopo/edunvalvonta: Oman järjestön vaikuttava edunvalvonta
 3. SOOL-vastaavat: Tulevaisuuden suunnat
 4. Talous: Varainhankinta

13.45

SOOLin liittokokous lähestyy!

14.20

Kurssin yhteenveto eri koulutusryhmien kesken

14.30

Matkalaskujen ohjeistus ja loppusanat

15.00

Kahvit ja kotiin!


Ohjeet

KOULUTUSPAIKKA JA MAJOITUS

Scandic Rosendahl, Pyynikintie 13, 33230 Tampere

Majoitukset tehdään keskitetysti osallistujan antamien tietojen mukaisesti. Majoitus on kahden hengen huoneessa. Majoittuminen yhden hengen huoneessa on mahdollista maksamalla itse lisämaksu 50,50€/yö euroa suoraan hotellille koulutuksen yhteydessä. Edellisen illan majoituksesta on sovittava etukäteen koulutusassistentin (Tessa) kanssa. Edellisen illan majoitus on mahdollista vain, jos saapuminen koulutuspaikalle ajoissa ei ole mahdollista, yhteydet ovat hankalat tai aikataulut kohtuuttomia (lähtö kotoa ennen klo 5.00).

MATKALIPUT

Lippujen tilaamiseen tarvittava tunnus on 7014. Voit tilata matkaliput suoraan OAJ:n laskuun. Mikäli joudut perumaan osallistumisesi, muista perua myös tilaamasi matkaliput.

Lentoliput

 • GBT Online -varauslinkki https://selfreg.amexgbt.com. Ohje löytyy vahvistusviestistä.
 • Jos olet jo rekisteröitynyt, muistathan kirjautua varausportaaliin OAJ:n asiakasnumerolle luomillasi tunnuksilla! Jokaiselle asiakasnumerolle on omat tunnuksensa, joten samaa sähköpostiosoitetta ei voi käyttää sekä OAJ:n että työnantajan asiakasnumerolle.
 • GBT sähköposti liitot@amexgbt.com (8.2.2022 alkaen fi.travel@amexgbt.com )
 • Huom. OAJ:n laskuun hankittujen lippujen osalta ei saa kerryttää omia henkilökohtaisia lentobonuksia. Linjaus perustuu verottajan ohjeisiin.

Junaliput

 • Liput tilataan puhelimitse ja sähköisen lipun saat sähköpostiisi tai puhelimeesi. Lipun voi myös noutaa VR:n lipunmyyntipisteestä.
 • Valtakunnallinen VR:n yritysmyynnin palvelunumero 0600 19955 maanantaista perjantaihin klo 8-17.
 • Yritysmyynnin palveluaikojen ulkopuolella apua junalippuvarauksiin saa asiakaspalvelusta numerosta 0600 41900 joka päivä klo 5-22.
 • Ilmoita lippua tilatessasi OAJ:n asiakastunniste 1097818 + OAJ:n nelinumeroinen kurssitunnus 7014.
 • Mikäli haluat matkustaa extra-luokassa, vastaat itse siitä aiheutuvista extra-kustannuksista.

Bussiliput ja muut liput

 • maksetaan aina itse ja lisätään M2-matkalaskulle

Voit ostaa matkaliput myös itse ja laskuttaa kulut matkalaskulla. Kaikki itse maksettujen matkakulujen kuitit tulee liittää matkalaskuun.

MATKUSTAMINEN

OAJ suosii julkisen liikenteen käyttöä ja korvaa matkakustannukset edullisimman matkustustavan mukaan. Maata pitkin matkustaminen on aina ensisijainen tapa matkustaa. Lentäminen on perusteltua vain silloin, kun muu julkinen kulkuväline ei mahdollista inhimillistä matkustusaikataulua. Oman auton käyttöön tulee turvautua poikkeustapauksissa. Kilometrikorvaukset korvataan silloin, kun oma auto on tarkoituksenmukaisin matkustustapa tai autolla matkustaa useampi samaan tilaisuuteen tulija. Suositaan kimppakyytejä. Pysäköintikulut korvataan edullisimman pysäköintivaihtoehdon mukaan.

MATKALASKU

Matkalasku tehdään koulutuksen jälkeen sähköisessä M2-matkalaskujärjestelmässä, täyttöohje lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä.

Päivärahan perusteena on vain matkantekoon käytetty aika yhteensä (matka kurssipaikalle + kurssipaikalta kotiin). Yli 6 tunnin matkustus oikeuttaa osapäivärahaan ja yli 10 tunnin matkustus kokopäivärahaan.

PÄIVÄRAHA

Päivärahaoikeus määräytyy Valtion matkustussäännön kulloinkin voimassa olevien määräysten mukaisesti.

OSALLISTUMISEN PERUUTTAMINEN

Peruuta osallistumisesi heti esteen ilmaannuttua, viimeistään 7 vrk ennen tilaisuutta. Sen jälkeen veloitamme 50 euroa peruutuskustannuksia, ellei poissaolosta ole lääkärintodistusta tai muuta pätevää selvitystä. Peruuttamattomasta poisjäännistä kurssilta veloitetaan todelliset kustannukset (noin 250 euroa majoituksella tai noin 100 euroa ilman majoitusta).

ILLALLINEN
Illallinen on lauantaina 12.3. ravintola Rosendahlissa. Illallinen varataan kaikille ilmoittautuneille. Ilmoittautumistietojen yhteydessä tulee mainita, jos ei osallistu illalliselle. Peruuttamattomasta illallisesta perimme 60 €.

YHTEYSHENKILÖT


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet