6.9.2022

Kutsu SOOLin ja OAJ:n järjestökurssille 15.-16.10.

Lämpimästi tervetuloa järjestökurssille verkostoitumaan, kouluttautumaan ja oppimaan lisää järjestötoiminnasta. SOOLin ja OAJ:n järjestökurssilla käsitellään muun muassa turvallisen tilan ja yhteisöllisyyden rakentamiseen sekä uusien toimijoiden rekrytoimiseen liittyviä teemoja.

15.10.2022 - 16.10.2022
Akavatalo
Kellosilta 7, Helsinki

» kartta

Kutsumme yhdistyksenne hallituksesta edustajia Helsinkiin kouluttautumaan, työskentelemään ja etsimään vastauksia muun muassa siihen, miten luodaan turvallisempaa tilaa ja vahvistetaan yhteisöllisyyttä ainejärjestöissä.

Lisäksi kurssin työpajoissa käsitellään uusien toimijoiden rekrytoimista, perehdyttämistä sekä hiljaisen tiedon siirtämistä. Vaikka järjestötoiminta on palkitsevaa ja inspiroivaa, kurssilla työskennellään myös opiskelijoiden jaksamiseen ja motivoimiseen liittyvien asioiden parissa.

Jokainen jäsenyhdistys saa lähettää kurssille jäsenmäärän mukaan 2–3 osallistujaa. Oman yhdistyksenne osallistujamäärän voi tarkistaa tästä. Omia paikkoja ei voi luovuttaa toiselle yhdistykselle. SOOLin hallituksen jäsenet ja aluetoimijat osallistuvat kurssille omana kiintiönään, joten he eivät vie yhdistyksenne edustajapaikkoja.

Järjestökurssi on maksuton SOOLin ja OAJ:n jäsenille. Osallistuminen sisältää ohjelman, matkat, majoituksen ja ruokailut. Maksuton osallistuminen edellyttää läsnäoloa koko koulutuksen ajan.

Järjestökurssin ohjelmassa on kevyt ulkoilu, joten varatkaa mukaan siihen sopiva vaatetus ja kengät. Lisäksi lauantai-iltana nautitaan illallinen ravintola Graniittilinnassa, jolle kannattaa varata siistimpää asua.


Ilmoittautumiset kurssille tulee tehdä henkilökohtaisesti jo torstaihin 22.9.2022 mennessä! Myöhässä saapuneita ilmoittautumisia ei voida hyväksyä. Ohjeistakaa yhdistyksenne edustajia lukemaan tämä kutsu ja koko ohjeistus huolellisesti läpi.

Kurssi järjestetään yhdessä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n ja TJS Opintokeskuksen kanssa.


Ilmoittautuminen tapahtuu SOOL/OAJ-jäsennumeron perusteella. Löydät sen jäsenkortistasi tai Omat tiedot -sivuilta!


Vahvistuskirje lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen päätyttyä. Ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä tulee olla yhteydessä OAJ:n koulutusassistentti Lilli Heiniöön: Lilli.Heinio@oaj.fi.


Kurssin ohjelma

Aikataulut ja sisällöt saattavat muuttua.

LAUANTAI 15.10.2022

9.00

Ilmoittautuminen ja tulokahvit

10.00

Tervetuloa järjestökurssille
Kurssin käytänteet, tutustuminen kurssilaisiin ja SOOLin ajankohtaiset asiat.

11.15

Turvallisemman tilan ja yhteisöllisyyden rakentaminen järjestöissä

12.30

Lounas

13.30

Työpajatyöskentely viidessä pienryhmässä:

 1. Perehdytys, jatkuvuus ja hiljaisen tiedon siirtäminen järjestöissä
 2. Uusien toimijoiden rekrytointi ja innostaminen järjestötoimintaan
 3. Pitkäaikaisen edunvalvonnan haasteet – kuinka edistää asioita, joiden hedelmistä et itse pääse nauttimaan
 4. Hyvinvointi ja ajankäyttö
 5. Jäsenhankinta ja viestintä

14.30

Tauko

14.45

Työpajatyöskentely viidessä pienryhmässä
(ks. edellinen)

15.45

Iltapäiväkahvit

16.30

Aktiviteetti ulkona

18.00

Omaa aikaa virkistäytymiselle:
Mahdollisuus saunaan ja kuntosaliin hotellilla

20.00

Illallinen ravintola Graniittilinnassa

SUNNUNTAI 16.10.2022

8.00–

Aamiainen ja huoneiden luovutus

9.15

Koulutus jatkuu: aamuherätys

10.00

Työpajatyöskentely viidessä pienryhmässä
(ks. edellinen)

11.00

SOOLin edunvalvonnan ja opettajankoulutuksen ajankohtaiset           

11.30

Lounas

12.30

SOOLin Talvipäivät 2023
Talvipäiväyhdistyksen osuus.

13.00

Järjestökurssin yhteenveto

13.30-14.00

Matkalaskujen ohjeistus, palaute, loppusanat
Kahvit ja kotiin


Ohjeet

KOULUTUSPAIKKA JA MAJOITUS

Koulutuspaikka

Akavatalo, Kellosilta 7, 00520 Helsinki

Majoitus

Original Sokos Hotel Tripla, Fredikanterassi 1 B, 00520 Helsinki. Hotelli sijaitsee kauppakeskus Triplan yhteydessä, Pasilan rautatieaseman välittömässä läheisyydessä.

Majoitukset tehdään keskitetysti osallistujan antamien tietojen mukaisesti. Majoitus on kahden hengen huoneessa. Majoittuminen yhden hengen huoneessa on mahdollista maksamalla itse lisämaksu 52,50 euroa suoraan hotellille koulutuksen yhteydessä. Edellisen illan majoituksesta on sovittava etukäteen koulutusassistentin kanssa. Edellisen illan majoitus on mahdollista vain, jos saapuminen koulutuspaikalle ajoissa ei ole mahdollista, yhteydet ovat hankalat tai aikataulut kohtuuttomia (lähtö kotoa ennen klo 5.00).

MATKALIPUT

Lippujen tilaamiseen tarvittava tunnus on 7111. Voit tilata matkaliput suoraan OAJ:n laskuun. Mikäli joudut perumaan osallistumisesi, muista perua myös tilaamasi matkaliput.

Lentoliput

 • GBT Online -varauslinkki: https://selfreg.amexgbt.com. Ohje löytyy vahvistusviestistä.
 • Jos olet jo rekisteröitynyt, muistathan kirjautua varausportaaliin OAJ:n asiakasnumerolle luomillasi tunnuksilla! Jokaiselle asiakasnumerolle on omat tunnuksensa, joten samaa sähköpostiosoitetta ei voi käyttää sekä OAJ:n että työnantajan asiakasnumerolle.
 • GBT sähköposti fi.travel@amexgbt.com 
 • Huom. OAJ:n laskuun hankittujen lippujen osalta ei saa kerryttää omia henkilökohtaisia lentobonuksia. Linjaus perustuu verottajan ohjeisiin.

Junaliput

 • Liput tilataan puhelimitse ja sähköisen lipun saat sähköpostiisi tai puhelimeesi. Lipun voi myös noutaa VR:n lipunmyyntipisteestä.
 • Valtakunnallinen VR:n yritysmyynnin palvelunumero 0600 19955 maanantaista perjantaihin klo 8–17.
 • Yritysmyynnin palveluaikojen ulkopuolella apua junalippuvarauksiin saa asiakaspalvelusta numerosta 0600 41900 joka päivä klo 5-22.
 • Ilmoita lippua tilatessasi OAJ:n asiakastunniste 1097818 + OAJ:n nelinumeroinen kurssitunnus 7111.

MATKUSTAMISEN PERIAATTEET

Suunnittele matkasi etukäteen huomioiden järjestön linjaukset. OAJ:n toimisto on saanut WWF:n Green Office -merkin ja määritellyt omat ilmastoteot. OAJ suosii julkisen liikenteen käyttöä ja korvaa matkakustannukset edullisimman matkustustavan mukaan. Maata pitkin matkustaminen on aina ensisijainen tapa matkustaa.

Lentäminen on perusteltua vain silloin, kun muu julkinen kulkuväline ei mahdollista inhimillistä matkustusaikataulua. Lentäminen Helsinkiin ei ole suositeltavaa seuraavilta lentokentiltä: Turku, Tampere, Jyväskylä, Pori, Vaasa, Savonlinna ja Kuopio.

Mikäli valitset samana päivänä lentämisen sijaan maata pitkin matkustamisen, mutta junan/bussin aikataulut eivät mahdollista matkustamista koulutuspäivänä, siten että ennätät paikalle klo 10 mennessä, voit matkustaa jo edellisenä päivänä ja majoittua. Muista olla majoitustarpeesta erikseen yhteydessä koulutusassistenttiin. Mikäli matkustat yöjunalla, voit matkustaa suihkullisessa hytissä.

MATKALASKU

Matkalasku tehdään koulutuksen jälkeen sähköisessä M2-matkalaskujärjestelmässä, täyttöohje lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä.

PÄIVÄRAHA

Päivärahaoikeus määräytyy Valtion matkustussäännön kulloinkin voimassa olevien määräysten mukaisesti.

OSALLISTUMISEN PERUUTTAMINEN

Peruuta osallistumisesi heti esteen ilmaannuttua, viimeistään 7 vrk ennen tilaisuutta. Sen jälkeen veloitamme 50 euroa peruutuskustannuksia, ellei poissaolosta ole lääkärintodistusta tai muuta pätevää selvitystä. Peruuttamattomasta poisjäännistä kurssilta veloitetaan todelliset kustannukset (noin 250 euroa majoituksella tai noin 100 euroa ilman majoitusta).

YHTEYSHENKILÖT

 • Kurssin vastuuhenkilö on OAJ:n opiskelijatoiminnan asiantuntija Riku Oras, riku.oras@oaj.fi, 020 748 9752
 • Käytännön järjestelyistä vastaa koulutusassistentti Lilli Heiniö, lilli.heinio@oaj.fi, 020 748 9622
 • SOOL-jäsenyysasioissa ota yhteys SOOLin toimistoon.

 


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet