5.10.2018

Ennakkotietoa eduskuntavaaleista

Kevään eduskuntavaalit alkavat olla jo nurkan takana. Kukaan ei tule meidän puolesta ajamaan opettajaksi opiskelevien etua, joten on aika nostaa yhteinen asiamme kuuluviin.

Te päätitte huhtikuun liittokokouksessa Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liiton vaikuttamistavoitteet. Näiden tavoitteiden pohjalta liiton hallitus on nyt työstänyt eduskuntavaalikampanjaa tavoitteiden jalkauttamiseksi. Kampanja starttaa 11.10.2018 ja toivomme, että opeopiskelijoiden asiat ovat seuraavan puolen vuoden aikana näkyvämpiä kuin koskaan. Tähän tarvitsemme opeopiskelijat mukaan mahdollisimman laajasti.

» SOOLin eduskuntavaalitavoitteet 2019

Olemme koostaneet tähän hieman ennakkotietoa kampanjasta, jotta myös te voitte osallistua tavoitteidemme esiintuomiseen.

Kampanjan sisältö

Suomea mainostetaan aina ulkomaita myöten, miten meiltä löytyy maailman parhaat opettajat ja koulutusjärjestelmä – ja täällä arvostetaan opettajia. Silti nimenomaan koulutuksesta on leikattu ja opettajien palkat ovat heikot. On hienoa, että opettajuus nähdään asiana, jota halutaan arvostaa Suomessa. Nyt se arvostus pitäisi muuttua myös resursseiksi. Liittokokouksen hyväksymät tavoitteet ovat kampanjassamme niitä kärkiä, joihin nämä resurssit tulisi kohdentaa.
Käytämme kampanjassa hashtagia #arvostusresursseiksi.

Somekampanja

Olemme kysyneet eri alan toimijoilta ja vaikuttajilta sitaatteja positiivisista muistoista koskien omia opettajiaan. Julkaisemme näitä sitaatteja kampanjan aikana SOOLin sosiaalisessa mediassa. Toivomme myös teidän jakavan päivityksiämme, sekä osallistuvan myös somessanne jakamalla omia muistojanne käyttäen #arvostusresursseiksi-hashtagia.

Videot ja kirjoitukset

Julkaisemme kampanjan aikana neljä videota ja kannanottoa, joista ensimmäiset 11.10. Toivomme, että jaatte kaikkea tuottamaamme kampanjamateriaalia mahdollisimman paljon myös omissa viestintäkanavissanne. Lähetämme myös mielipidekirjoituksia uutislehtiin.

Sitoumus SOOLin tavoitteisiin ehdokkaille

SOOLin verkkosivuilla julkaistaan talven aikana lomake, jossa ehdokkaat voivat sitoutua SOOLin tavoitteisiin. Voitte mainostaa sitoumuksen täyttämistä tuntemillenne ehdokkaille, sekä pystytte itse seuraamaan, ketkä ovat opeopiskelijoiden puolella.

Tapaamiset

SOOLin hallitus tapaa ehdokkaita ja puolueita eduskuntavaalien tiimoilta tulevan puolen vuoden aikana. Viemme eteenpäin eduskuntavaalitavoitteitamme. Ehdokkaita on kuitenkin lukuisia, eikä SOOLin 10-henkinen hallitus ehdi tapaamaan kaikkia. Haastammekin myös teidät tapaamaan ehdokkaita ja viemään opeopiskelijoiden ääntä kuuluviin, jotta emme joudu kohtaamaan enää enempää koulutusleikkauksia.

Muutama yksinkertainen keino tavata ehdokkaita:

  1. Vierailkaa puolueiden vaaliteltoilla lähempänä vaaleja tapaamassa ehdokkaita.
  2. Ottakaa yhteyttä yksittäiseen ehdokkaaseen ja sopikaa tapaaminen esim. kahvin tai lounaan merkeissä
  3. Kutsukaa ehdokkaita tutustumaan kampuksellenne / järjestäkää kahvituksen paikallisille ehdokkaille.

Voitte ottaa tapaamisiin mukaanne esimerkiksi SOOLin eduskuntavaalitavoitteet, jotka voitte tulostaa SOOLin sivuilta.

Paikallinen tapahtuma

SOOLin hallituksessa toimii jokaisen ainejärjestön oma kopokummi. Syksyn aikana hallituslaiset ovat käyneet tapaamassa kummijärjestöjään, joiden aikana on myös tuotu esille paikallisen ainejärjestöjen yhteisen eduskuntavaalitempauksen järjestäminen yhteistyössä SOOLin paikallisten toimijoiden kanssa. Olkaa yhteydessä kummiinne lisäkysymyksissä. Kumminne tiedot löydätte täältä.

Voitte kysyä lisätietoa kampanjasta tai neuvoja kampanjaan osallistumisesta laittamalla sähköpostia suoraan SOOLin puheenjohtajalle Aleksi Vehmassalolle osoitteeseen aleksi.vehmassalo@sool.fi tai soittamalla numeroon +358 405 790 402.


Tiedotteet ja kannanotot:

10.11.2018 SOOLin eduskuntavaalitavoitteet: arvostus resursseiksi

12.2.2019 Uudelle opettajalle tarjottava palkallinen suunnitteluaika työsuhteen alkuun

7.3.2019 Jokainen opettaja ansaitsee työn vaativuutta vastaavan palkan ja mahdollisuuden vertaistukeen

21.3.2019 Opiskelijoiden henkisen hyvinvoinnin tukemiseen on varattava enemmän resursseja

Kampanjavideot:

Julkaistu 11.10.2018

Julkaistu 11.2.2019

Julkaistu 7.3.2019

Julkaistu 21.3.2019


Lisää aiheesta

9.5.2019

Uskottavampaa edunvalvontaa

Vuoden opeopiskelijaksi 2019 valittu Wilson Nuckols opiskelee luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa ja hänen valintaansa oli esittänyt kasvatustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Peduca ry. Tänä vuonna valinnassa painotettiin ansioituneisuutta opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä.

9.5.2019

SOOLin 70-luku: Miten luokan- ja aineenopettaja­opiskelijat löysivät toisensa ja OAJ:n

Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä SOOL on toiminut nykyisessä muodossaan vuodesta 1995, jolloin Suomen Lastentarhanopettajaksi Opiskelevien Liitto (SLOL) ja SOOL yhdistyivät. Aineenopettajaksi opiskelevien Suomen Auskultantit ry (SA) ja alun perin vain kansakoulun- ja luokanopettajaopiskelijoita edustanut SOOL yhdistivät voimansa jo vuonna 1981. Tässä historiapläjäyksessä kurkistetaan SOOLin 70-lukuun, jolloin yhteiskuntatietoisuuden heräämisen ja toiminnan uudelleenarvioinnin seurauksena luokan- ja aineenopettajaopiskelijat löysivät toisensa ja OAJ:n.

26.4.2019

Esittelyssä uusi jäsenetu jäsenyhdistyksille: Kotisivut ja jäsenrekisteri

SOOLin jäsenyhdistykset saavat nyt käyttöönsä SOOLin kautta Yhdistysavain-palvelun, joka sisältää helppokäyttöiset kotisivut sekä jäsenrekisterin. Kumpikin työkalu on mahdollista ottaa käyttöön maksuttomasti ja toisistaan riippumatta, yhdessä tai erikseen. Palvelua esittelevä webinaari pidetään maanantaina 6.5.

13.4.2019

Sanni Salmenojasta SOOLin puheenjohtaja

SOOLin liittokokous päätti viikonloppuna liiton toimintasuunnitelmista ja jäsenmaksusta sekä hyväksyi uudistetun tavoiteohjelman opettajankoulutuksen kehittämiseksi. Uuden puheenjohtajiston ja hallituksen toimikausi alkaa vappuna.

12.4.2019

Vuoden opeopiskelija Wilson Nuckols on kaikkien opiskelijoiden sankari

Vuoden opeopiskelijaksi 2019 valittu Nuckols opiskelee luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa ja häntä oli esittänyt ainejärjestö Peduca ry. Tänä vuonna valinnassa painotettiin ansioituneisuutta opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä.

Jaa sivu somessa

Tweet