29.1.2019

Ehdottakaa Vuoden opeopiskelijaa 2019!

Löytyykö teidän järjestöstänne Vuoden opeopiskelija 2019, joka on edistänyt toiminnallaan opiskelijoiden hyvinvointia? SOOLin hallitus valitsee Vuoden opeopiskelijan jäsenyhdistyksiltä saatujen esitysten perusteella.

Vuoden opeopiskelija palkitaan SOOLin liittokokouksessa huhtikuussa henkilökohtaisesti ja häntä esittäneelle jäsenyhdistykselle luovutetaan kiertopalkinto.

SOOL hakee opiskelijoiden hyvinvointia edistänyttä opeopiskelijaa

SOOL nimeää jälleen Vuoden opeopiskelijan. Aiempina vuosina on haettu opettajuutta huokuvaa tulevaisuuden tekijää, mutta tänä vuonna SOOL haluaa palkita opeopiskelijan, joka on ansioitunut edistämällä opeopiskelijoiden hyvinvointia. Vuoden opeopiskelijan haastattelu julkaistaan Sooliboolin numerossa 2/19.

Vuoden opeopiskelijan tulee olla SOOLin jäsen, mutta häneltä ei edellytetä aktiivisuutta järjestötoiminnassa tai osallistumista SOOLin tapahtumiin.

Jäsenyhdistyksen esityksestä tulee ilmetä kattavat perustelut, miten ehdotettu henkilö on edistänyt opeopiskelijoiden hyvinvointia ja miksi kyseinen henkilö ansaitsee Vuoden opeopiskelija 2019 -tittelin.

Potentiaalisia ehdokkaita löytyy jokaisesta jäsenyhdistyksestä, joten rohkeasti hakemaan. Myöntämisperusteena käytetään jäsenyhdistyksen lähettämää vapaamuotoista hakemusta.

Valintaprosessi

Vapaamuotoiset esitykset Vuoden opeopiskelijaksi tulee lähettää 4.3.2019 mennessä osoitteeseen sool@sool.fi. Valinta julkistetaan SOOLin liittokokouksessa Helsingissä 12.–13.4.2019. Asianosaisille ilmoitetaan valinnasta maaliskuun lopulla.

» Vuoden opeopiskelijat kautta aikojen


Haussa myös Vuoden harjoittelunohjaaja

SOOL hakee samaan aikaan myös Vuoden harjoittelunohjaajaa 2019. Esityksiä voivat lähettää kaikki SOOLin jäsenet.
» Lue lisää tästä


 


Lisää aiheesta

3.9.2019

Syksyn aloituspakkaus

SOOLin toimistolta on tällä viikolla postitettu syksyn "aloituspakkaus" jäsenyhdistyksille. Kirjepostina lähetetyssä paketissa on mm. SOOLin uusia julisteita, jäsenesitteitä sekä Tavoitteet opettajankoulutukselle -julkaisuja.

30.8.2019

Kutsu OAJ/SOOL järjestökurssille 12.-13.10.

Kutsumme yhdistyksenne hallituksesta edustajia kouluttautumaan järjestöjen syksyn merkeissä: Kuinka innostetaan uusia aktiiveja mukaan ja turvataan toiminnan jatkuvuus? Järjestökurssi on maksuton SOOLin ja OAJ:n jäsenille.

9.5.2019

SOOLin 70-luku: Miten luokan- ja aineenopettaja­opiskelijat löysivät toisensa ja OAJ:n

Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä SOOL on toiminut nykyisessä muodossaan vuodesta 1995, jolloin Suomen Lastentarhanopettajaksi Opiskelevien Liitto (SLOL) ja SOOL yhdistyivät. Aineenopettajaksi opiskelevien Suomen Auskultantit ry (SA) ja alun perin vain kansakoulun- ja luokanopettajaopiskelijoita edustanut SOOL yhdistivät voimansa jo vuonna 1981. Tässä historiapläjäyksessä kurkistetaan SOOLin 70-lukuun, jolloin yhteiskuntatietoisuuden heräämisen ja toiminnan uudelleenarvioinnin seurauksena luokan- ja aineenopettajaopiskelijat löysivät toisensa ja OAJ:n.

9.5.2019

Uskottavampaa edunvalvontaa

Vuoden opeopiskelijaksi 2019 valittu Wilson Nuckols opiskelee luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa ja hänen valintaansa oli esittänyt kasvatustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Peduca ry. Tänä vuonna valinnassa painotettiin ansioituneisuutta opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä.

26.4.2019

Esittelyssä uusi jäsenetu jäsenyhdistyksille: Kotisivut ja jäsenrekisteri

SOOLin jäsenyhdistykset saavat nyt käyttöönsä SOOLin kautta Yhdistysavain-palvelun, joka sisältää helppokäyttöiset kotisivut sekä jäsenrekisterin. Kumpikin työkalu on mahdollista ottaa käyttöön maksuttomasti ja toisistaan riippumatta, yhdessä tai erikseen. Palvelua esittelevä webinaari pidetään maanantaina 6.5.

Jaa sivu somessa

Tweet