Kalevi Reentie

Ehdolla SOOLin hallitukseen kaudelle 2022 -2023.

Opiskelee: musiikkipedagogiksi (pääaineena lyömäsoittimet)
Opiskelupaikka: Tampereen ammattikorkeakoulu
Opinnot alkoivat: 2018
Jäsenyhdistys: Musta ry


LINJAUKSET

1) SOOL = opeopiskelijat

Opettajan ammatti on arvostettu ammatti Suomessa ja maailmalla. Suomessa opettajankoulutus on korkeatasoista ja perinpohjaista, ja jokaisella opettajaksi opiskelevalla on edessään hieno vastuutehtävä oman alansa opetustehtävissä. SOOLin tärkeimpiä tehtäviä on ajaa jokaisen jäsenjärjestön, ja siten jokaisen opeopiskelijan, etua koulutuspoliittisesti opintojen kaikissa vaiheissa. On myös tärkeää huolehtia opeopiskelijoiden hyvinvoinnista ja yhdenvertaisuudesta opintojen ajan ja niiden jälkeen, missä muun muassa erilaiset jäsenedut pääsevät oikeuksiinsa. Lisäksi SOOL johdattaa opiskelijoita työelämään antamalla yleistä ja ajankohtaista tietoa opettajan työstä koko opiskelumatkan ajan. Jokainen opeopiskelija on arvokas yksilö, ja heidät kaikki on kuultava!

2) SOOL = jäsenjärjestöt

Opettajaksi opiskelevan on hyvä verkostoitua jo aikaisessa vaiheessa tulevaisuuden kollegoiden kanssa. Vertaisoppimisen merkitys on opeopiskelijalle yllättävän suuri! Usein tämä verkostoituminen tapahtuu vain oman ainejärjestön sisäisessä kuplassa oman alan opeopiskelijoiden kesken. SOOL on katalyytti jäsenjärjestöjensä välisessä verkostoitumisessa. Toisin sanoen SOOL mahdollistaa suhteiden rakentamisen ainejärjestöjen välille niin järjestö- kuin yksilötasoilla. Opeopiskelijoiden saattaminen yhteen pitkien välimatkojen päästä, pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle ja Joensuusta länsirannikolle, voi kuulostaa mahdottomalta tehtävältä. Paikallinen ja valtakunnallinen toiminta saavuttaa kaikki järjestöt yhdenvertaisesti ja osoittaa, että SOOL onnistuu tässä kunnianhimoa vaativassa haasteessa.

3) SOOL = inspiroiva

SOOLin uusi hallituskausi -23 toteuttaa strategian kohtaa "inspiroiva." Jokainen opettajaopiskelija ansaitsee inspiraation lähteen opintoihinsa, olipa kyseessä unelmien työpaikka tai vaikkapa yksittäinen sijaisuus. Kaiken opettajan ammattitaitoa kerryttävän tai siitä ammentavan toiminnan tulisi olla inspiroivaa ja tuntua mahtavalta. Itse opettajuuden tulisi tuntua mahtavalta! Onkin tärkeää, että SOOLin hallitus keskittyy tulevalla toimikaudella muun muassa opettajuuden inspiroiviin alueisiin, opeopiskelijoiden yleisen motivaation nostattamiseen (erityisesti koronan jalanjäljissä!) sekä uusien opeopiskelijoiden motivaation ylläpitämiseen.


MIKSI MINÄ?

***Vaikka opiskeluaikani on hupenemassa, haluan esittää Suomen opeopiskelijoille pyyteettömän "joutsenlauluni" SOOLin hallituksen kuorossa edistämässä opeopiskelijoiden etua.***

Vuonna 2018 sain kuulla päässeeni opiskelemaan musiikkipedagogiksi Tampereelle. Olin valtavan iloinen jatko-opinnoista, mutta samalla oloni uuden tien edessä oli orpo: en tiennyt, millaiseen elämäni mullistavaan kokemukseen olisin joutumassa syksyn koittaessa. Orientoivilla viikoilla ollut SOOLin esittely jäi mieleeni vähintään yhtä hyvin kuin oman ainejärjestöni esittely. Nelisen vuotta myöhemmin helmikuun 2022 järjestökoulutuksessa istuessani päätin alitajuisesti hakea SOOLin hallitukseen, ja tässä sitä nyt sitten ollaan!

Opiskelen Tampereen ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi. Olen toiminut hallitustoiminnassa aiemmin useita vuosia. Toisen asteen opinnoissa Lahden konservatoriolla toimin opiskelijakunnan hallituksen varsinaisena jäsenenä kaksi vuotta. MusTa ry:n hallituksessa olen kolmatta vuotta, tällä hetkellä tiedottajan / SOOL-vastaavan pesteissä. Koen SOOLin toiminnan erittäin tärkeäksi opettajaksi opiskelevien kannalta, ja haluan tuoda omaa työpanostani ja kokemustani tarjolle yhä suuremman asian puolesta. "Nälkä kasvaa syödessä."

Hallitus- ja järjestötoiminnan lisäksi olen toiminut tuutorina toisella asteella kaksi vuotta sekä TAMKissa kaksi vuotta (epävirallisesti pidempään). Koen ihmissuhteiden luomisen olevan palkitsevaa ja tutustun mielelläni uusiin yksilöihin. Opeopiskelijoiden kanssa jutteleminen ja toimiminen on parasta! Pitkäjänteinen hallitustoiminta vaatii sosiaalista älykkyyttä kollegoita kohtaan, missä uskon olevani vahvoilla. Toisaalta ruohonjuuritasolla opiskelijoiden äänten kuuleminen on merkityksellistä, ja helpoiten toisten opeopiskelijoiden äänen kuulee heiltä itseltään.

Koen tärkeäksi, että jokainen jäsen kokee kuuluvansa SOOLin suureen perheeseen. Haluan tuoda mukaan hallitustoimintaan omaa panostani ja kokemustani, ja erityisesti toimia kulttuuripedagogien "äänitorvena" seuraavan kauden ajan. Samalla haluan osaltani edustaa AMK-opeopiskelijoita ja kuroa AMK- ja yliopisto-opeopiskelijoiden välimatkaa pienemmäksi. Tästä minulla on kokemusta Tampereelta, sillä kolme neljästä SOOLin Tampereen jäsenjärjestöstä on Tampereen yliopistolta, jättäen MusTa ry:n melko irralliseksi ainejärjestöksi paikallisesti.

Lisäksi tuon pöytään oman rehellisen ja ystävällisen persoonani, joka jaksaa kuunnella pitkätkin kokoukset loppuun asti, sanoa mielipiteensä ääneen sekä kuuntelee, ymmärtää ja arvostaa toisia. Toivon pääseväni kuuluttamaan opeopiskelijoiden asioita Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liiton hallitukseen tällä kaudella. Haluan varmistaa, että toimintani/toimintamme johdosta tulevaisuuden opeopiskelijat tuntevat itsensä kotoisiksi heti alusta alkaen, kuten itse koin orientoivilla


Facebook


Instagram


Keikoille on hyvä muistaa pukeutua. Mielellään siististi!


« Ehdokkaat 2022

Jaa sivu somessa

Tweet