Petro Pitkänen

Ehdolla SOOLin varapuheenjohtajaksi kaudelle 2021 - 2022.

Opiskelee: aineenopettajaksi
Opiskelupaikka: Jyväskylän yliopisto
Opinnot alkoivat: 2015
Jäsenyhdistys: Pedaali ry


LINJAUKSET

Jokaista jäsentä ja jäsenjärjestöä palveleva SOOL

SOOL on jokainen opeopiskelija ja jokainen opeainejärjestö. Sen täytyy kuulua ja näkyä myös SOOLin toiminnassa. SOOLin täytyy tukea entistä vahvemmin jäsenjärjestöjämme heidän edunvalvonnallisissa ongelmissaan Sun Soolilaisten kautta ja koulutuksellisesti kehittämällä sektoritoimintaa. Tulevalla kaudella SOOLin tulee saavuttaa entistä paremmin ammattikorkeakouluissa opiskelevat sekä aineenopettajat ja liittää heidät paremmin osaksi opeopiskelijoiden yhteisöä. Meidän täytyy SOOLina erityisesti kehittää toimintamme läpinäkyvyyttä, jotta jokainen opeopiskelija voi ylpeänä sanoa olevansa soolilainen.

Sisäisesti kehittyvä ja hyvinvoiva SOOL

SOOL kehittyy jatkuvasti. Viimeinen vuosi on ollut meille kaikille rankka, kun emme ole päässeet viettämään aikaa yhdessä opeopiskelijoina. Osin tämän takia kuluneella hallituskaudella keskittyneet myös ajatustyöhön siitä, miten liittoamme tulisi jatkossa kehittää. Olemme pilotoineet sektorityöskentelyä, kehittäneet kopokummijärjestelmän Sun Soolilaisiksi, edistäneet SOOLin vaikuttamismahdollisuuksia OAJ:ssa, kehittäneet yhteistoimintaa hallituksen ja toimiston välillä ja tämä kaikki on sitä varten, että tulevaisuudessa SOOL voisi olla entistä vahvempi edunvalvoja niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin. Nämä ovat toimia, joita tulee jatkaa ja kehittää tulevina vuosina. Minulla on kova palo olla mukana istuttamassa näitä siemeniä ja olla kastelemassa näitä taimia. En itseäni varten, vaan tulevaisuuden opeopiskelijoita varten

Pandemian jälkeiseen aikaan tähtäävä SOOL

Vuodet 2020-2021 tullaan historiassa muistamaan pitkälti yhden asian takia: koronapandemian. Korona on laittanut merkittävästi kapuloita rattaisiin opettajankoulutuksessa ja nostanut esiin suuria epäkohtia. Erityisesti huolissani olen harjoitteluiden tilasta ja SOOLin tuleekin olla tässä opiskelijoiden tukena. Harjoitteluja ei voida suorittaa pelkästään etänä, harjoittelijoiden täytyy päästä kokemaan opetustilanteita normaalioloissa. SOOLin tulee olla varmistamassa se, että myös tulevaisuudessa opeopiskelijat pääsevät harjoittelemaan tulevaa ammattiaan tarkoituksenmukaisella tavalla. Tällä pandemialla on pitkäaikaisia vaikutuksia koko yhteiskuntaan ja erityisesti korkeakouluopiskelijoihin. SOOLin täytyy olla vaikuttamassa siihen, että nämä vaikutukset jäävät mahdollisimman lyhytaikaisiksi.


MIKSI MINÄ?

Olen kuudennen vuoden musiikkikasvatuksen opiskelija Jyväskylästä ja SOOLin hallituksessa olen istunut nyt vajaan vuoden päivät. Muutoin yhdistystoiminnasta kokemusta on neljästä muusta yhdistyksestä, mainittakoon ainakin ainejärjestöni Pedaali ja Jyväskylän talvipäiväyhdistys, sekä nykyään myös ylioppilaskunnan kopovaliokunnan toiminnasta sihteerinä. Opintoni alkavat olemaan jo loppupuolella ja pystyn omistamaan entistä enemmän aikaa sille, mikä on todella itselleni merkityksellistä: järjestötoiminnalle ja edunvalvonnalle.

Vuoteni SOOLin hallituksessa on kasvattanut minua paitsi ihmisenä, myös antanut valtavasti tietoa siitä miten SOOL sisäisesti toimii, sekä miten valtakunnallista edunvalvontaa tehdään. Olen päässyt rauhassa oppimaan miten SOOL toimii järjestönä, miten se toimii yhdessä OAJ:n kanssa, mitkä ovat sen tärkeimpiä vaikutusväyliä ja kuinka näitä väyliä käytetään. Olen myös saanut aikaa ajatella SOOLin ja opeopiskelijuuden tulevaisuutta. Minusta tuntuu siltä, että olemme pandemian vaikutuksesta SOOLina tienristeyksessä. Minulla on suuri tahtotila olla mukana ohjaamassa SOOLia oikeaan suuntaan: kohti lähestyttävämpää ja vaikuttavampaa liittoa.

Koen, että parhaiten minua kuvailevat minun ystäväni. Tässä muutamia sitaatteja heiltä, kun he kertovat minusta:

”Petrolla on kyky tuoda ihmisiä yhteen. Hänellä on erinomainen työmoraali, sekä taito asettua muiden asemaan”

”Petro on loistava tyyppi, joka ottaa ihmeellisesti muita huomioon. Lisäksi Petro antaa ihan mielettömän panoksen hommiin, joita on tekemässä ja antaa koko osaamisensa niiden käyttöön, mutta on samalla ihanan maanläheisesti ja tavoitettavasti hommassa läsnä”

”Petro on sinnikäs, rehellinen ja oikeudenmukainen järjestötoimissa. Petro ajattelee positiivisesti ja saa paljon aikaan.”

”Sä oot tosi ihmisläheinen ja sua on helppo lähestyä, mut sulla on kuitenkin jämäkkä ote työntekoon että asiat tulee kuitenkin hoidettua.”

”Sä oot ihan järjettömän osaava tyyppi, sä oot hyvä oikeesti tossa mitä sä teet. Kaikki jotka on tehny sun kanssa duunia tietää sen, että sä oot ihan järjettömän osaava ja hyvä tyyppi.”

Olen viime vuosina huomannut, että järjestötoiminta on todella omaa alaani. Järjestötoiminta ja edunvalvonta on todella niitä asioita, jotka tekee minut onnelliseksi ja joihin haluan antaa täyden panokseni. Koen myös olevani siinä hyvä: hahmotan suuria kokonaisuuksia, ymmärrän kuinka lobataan tärkeitä asioita, osaan johtaa ihmisiä ja organisoida projekteja, osaan vaatia etuja sekä konkreettisia keinoja ja ennenkaikkea minulle on merkityksellistä tehdä asioita muiden hyväksi. Siitä saan energiaa ja sitä haluan todella tehdä elämälläni. SOOLin varapuheenjohtajana pääsisin keskittymään tähän tehtävään entistä paremmin. Haluan antaa kattavan tietotaitoni täysin SOOLin käyttöön ja haluan antaa panokseni siihen, että jokaisella opeopiskelijalla on liitto, joka todella välittää jokaisesta jäsenestään ja jäsenjärjestöstään.


Rakennetaan yhdessä kestävää tulevaisuutta opettajaopiskelijoille.

 

Jaa sivu somessa

Tweet