15.4.2018

Vuoden opeopiskelija Mona Oksanen on kampuksen auringonpaiste

SOOL on valinnut Mona Oksasen Vuoden opettajaksi opiskelevaksi 2018. Mona opiskelee luokanopettajaksi Savonlinnassa ja hänen valintaansa esittivät kaikki kampuksen ainejärjestöt.

Mona Oksanen kuvassa keskellä. Ainejärjestö Pedarylle luovutettua kiertopalkintolautasta olivat vastaanottamassa myös Hanna-Riikka Heikka, Jenni Savolainen, Joanna Tervo ja Petra Hurme.

Vuoden opeopiskelija Mona Oksanen, 22, tunnetaan Savonlinnan yliopistokampuksella aktiivisena toimijana omassa ainejärjestössään Pedary ry:ssä jo usean vuoden ajalta. Kanssaopiskelijoiden mukaan hän on osoittanut äärimmäistä sitoutumista, mutta ennen kaikkea uskoa onnistumiseen. Hänellä on jalat jykevästi maassa ja leveä hymy valloittaa koko kampuksen päivästä toiseen.

Valinta julkistettiin SOOLin liittokokouksessa 15. huhtikuuta ja samalla ainejärjestö Pedarylle luovutettiin Vuoden opeopiskelijan kiertopalkintolautanen. Ainejärjestön mukaan Mona on opiskelijoiden keskuudessa pidetty, mutta myös yliopiston opettajien luottohenkilö. Hän on kampuksen auringonpaiste ja se henkilö, jonka Savonlinnan kampuksen opiskelijat mainitsevat puhuessaan aidosta ja oikeasta opeopiskelijasta.

SOOL on valinnut vuoden opettajaksi opiskelevan jo vuodesta 2001. Valinnalla SOOL haluaa olla mukana luomassa opettajan opinnoista ja ammatista kiinnostavaa ja positiivista kuvaa. Valinnassa painotetaan ehdokkaan sitoutuneisuutta opintoihinsa ja oman ammatti-identiteettinsä kehittämiseen.

Opettajankoulutus Savonlinnassa päättyy tänä vuonna, kun Itä-Suomen yliopisto keskittää yliopistollisen opettajankoulutuksen Joensuuhun. Savonlinnan kampuksella lastentarhanopettajaksi, luokanopettajaksi sekä kotitalouden ja käsityön aineenopettajaksi opiskelevat siirtyvät Joensuuhun syyslukukauden 2018 alusta.

Mona Oksasen haastattelu julkaistaan toukokuussa ilmestyvässä Sooliboolissa.

 

Jaa sivu somessa

Tweet