4.5.2021

Vuoden opeopiskelija Katri Jurvakainen: Ekososiaalinen sivistys ei saa typistyä valojen sammutteluksi

Vuoden opeopiskelijaksi valittu Katri Jurvakainen on opintojensa aikana pureutunut ekokriisin juurisyihin.


Katri Jurvakainen on mukana kasvatuksen teemoja filosofisesti ja poliittisesti tarkastelevassa POISED-tutkimusryhmässä Tampereen yliopistossa. 

SOOLin hallitus tekee valinnan liiton jäsenyhdistyksiltä saatujen esitysten perusteella. Valitsemalla Vuoden opeopiskelijan SOOL haluaa olla mukana luomassa opettajan opinnoista ja ammatista kiinnostavaa ja positiivista kuvaa.

Tampereen yliopistossa luokanopettajaksi opiskelevien ainejärjestön Oka ry:n esityksen mukaan Katri Jurvakainen on opinnoissaan syventynyt perusteellisesti kasvatusfilosofian ytimeen eli kysymykseen siitä, mitä kasvatus todella on ja mikä sen päämäärä on. Hän on esimerkillään näyttänyt opiskelijayhteisölle, että perehtymällä johonkin kasvatuksen todelliseen dilemmaan, on mahdollisuus löytää syvemmän tason ymmärrystä ja sitä kautta jopa ratkaisuehdotuksia pirullisimpiinkin ongelmiin.

Ainejärjestössä haluttiin myös nostaa esille sitä, että vaikuttavan opeopiskelijan ei tarvitse toimia ainejärjestöaktiivina, vaan vaikuttava voi olla muillakin tavoilla ja foorumeilla.

Lue Katri Jurvakaisen haastattelu Opeopiskelija-lehdestä


Lisää aiheesta

4.5.2021

Ekokriisin ratkaisemisen on ennen kaikkea kasvatuksellinen kysymys

Vuoden opeopiskelijaksi valittu Katri Jurvakainen on opintojensa aikana pureutunut ekokriisin juurisyihin.

11.4.2021

SOOLin etäliittokokous: Markus Helin puheenjohtajaksi

Henkilövalintojen lisäksi SOOLin sääntömääräinen liittokokous päätti liiton toimintasuunnitelmista ja jäsenmaksusta sekä hyväksyi liitolle uuden yhdenvertaisuusohjelman. Liittokokous järjestettiin kaksipäiväisenä 10.–11. huhtikuuta ja jo toista kertaa etäyhteyksin.

6.4.2021

Sinustako SOOLin aluetoimija?

Haemme uusia aluetoimijoita Helsinkiin, Jyväskylään, Ouluun, Rovaniemelle, Tampereelle ja Turkuun. Oletko toimeen tarttuva tekijä ja tunnetko opeopiskelijoiden tarpeet paikkakunnallasi? Haluaisitko olla lisäämässä SOOLin näkyvyyttä opiskelukaupungissasi, järjestämässä hyödyllisiä koulutuksia sekä luomassa toimintaa, joka hyödyttää opeopiskelijoita ja lisää opeopiskelijoiden yhteisöllisyyttä. Nyt on mahdollisuutesi päästä vaikuttamaan, mitä kaikkea just sun kampuksella tapahtuu!

12.3.2021

Liittokokouskutsu 2021

Hyvät jäsenyhdistykset, tervetuloa etäliittokokoukseen! Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry:n sääntömääräinen liittokokous järjestetään etäyhteydellä 10. - 11.4.2021.

8.3.2021

Kutsu SOOL-etäkoulutukseen 27.3.

Lämpimästi tervetuloa SOOLin jäsenyhdistysten toimijoiden järjestökoulutukseen! Fyysisen SOOL/OAJ järjestökurssin aika on taas, kun vallitseva tilanne antaa periksi, mutta sillä välin voimme kouluttautua ja verkostoitua Zoomin välityksellä.

Jaa sivu somessa

Tweet