4.5.2021

Vuoden harjoittelunohjaaja Mari Mäki-Paavola: Opella pitää olla elämää koulurakennuksen ulkopuolellakin

Mäki-Paavola toimii Jyväskylän normaalikoulussa äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen harjoittelunohjaajana.


Mari Mäki-Paavolan mukaan kuluneessa lukuvuodessa on ollut hyvin vahva yhdessä tekemisen maku. (Kuva: Tenho Suomu)

Aineenopettajaksi opiskelevan Jenny Viisteensaaren mukaan Mari Mäki-Paavola antaa joka päivä ”110 prosenttia” itsestään niin oppilaille, kollegoille kuin harjoittelijoillekin. Hänestä myös välittyy se, että hän aidosti pitää harjoittelijoiden puolta. Mäki-Paavolalle on tärkeää tietää mitä harjoittelijoille kuuluu ja miten he voivat.

Opettajaksi opiskelevien liitto SOOL valitsee Vuoden harjoittelunohjaajan jäsenistöltä saatujen esitysten perusteella. Valinnalla SOOL haluaa kiinnittää huomiota asiantuntevan harjoittelunohjauksen merkitykseen opiskelijoiden opettajuuteen kasvussa ja opettajaiden­titeetin löytymisessä.

Ohjattu opetusharjoittelu on tärkeä osa opettajankoulutusta, ja henkilökohtainen ohjaus on oleellinen osa koko opetusharjoittelua. Hyvä harjoittelunohjaaja välittää opiskelijalle selkeää ja todenmukaista käsitystä opettajuudesta sekä antaa opiskelijan kokeilla ja epäonnistua. Laadukkaan harjoittelunohjauksen perustana on ohjaajan ammattitaito ja kyky huomioida harjoittelijan yksilölliset tarpeet.

Lue Mari Mäki-Paavolan haastattelu Opeopiskelija-lehdestä


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet