14.8.2019

SOOL päivittää suositukset opetusharjoittelulle. Hae jäseneksi työryhmään!

Haemme jäseniä työryhmään haastattelemaan opiskelijoita kampuksilla opetusharjoitteluun liittyen. Toiminta-aika on syyskuun alusta joulukuun puoliväliin. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa harjoittelusuositusten sisältöön!

SOOLin julkaisema Suositukset opetusharjoittelulle on ainoa valtakunnallinen suositusohjelma opetusharjoittelulle, ja sen kirjoittamisessa on pyritty huomioimaan kaikki opettajaksi opiskelevat. Suositukset on tarkoitettu kaikkien opetusharjoittelijoiden ja harjoittelun ohjaajien käyttöön ja toteutettu yhteistyössä Suomen harjoittelukoulujen opettajat ry:n (SUHO) ja Suomen harjoittelukoulujen rehtorit ry:n (HARRE) kanssa.

Mitä työryhmän jäsen tekee?

Projektin työryhmäläiset keräävät kampuskohtaisesti dataa paikallisesta opetusharjoitteluiden tilanteesta ja mahdollisista ongelmista. Mikä teidän norssilla toimii ja mihin haluttaisiin muutosta? Työryhmäläiset esimerkiksi haastattelevat opeopiskelijoita ennen ensimmäistä harjoittelua; minkälaisia toiveita ja pelkoja heillä on harjoittelun suhteen. Kerätty tieto koostetaan omaksi osiokseen uuteen Suositukset opetusharjoittelulle -julkaisuun.

Työryhmän jäsenten toiminta-aika on syyskuun alusta joulukuun puoliväliin. Tiedonkeruun lisäksi työryhmäläiset osallistuvat etäyhteyden välityksellä palavereihin projektin aikana. Tavoitteena on saada suositusten raakaversio valmiiksi ennen vuodenvaihdetta ja viimeistellä se helmikuuhun mennessä. Varsinaisen julkaisun kirjoitustyön hoitavat projektin vastuuhenkilöt.

Minustako työryhmään?

Työryhmään haetaan yhtä jäsentä jokaiselta opettajankoulutuskampukselta ja toivomme saavamme mukaan edustajat kaikilta opettajakoulutuspaikkakunnilta. Hakeaksesi työryhmään sinun ei tarvitse olla ainejärjestöaktiivi tai entuudestaan mukana SOOLin toiminnassa.

Sinulta odotamme…

  • innokkuutta ja aktiivisuutta
  • sitoutuneisuutta työskentelemään ajanjakson loppuun saakka
  • perehtymistä nykyisiin suosituksiin

Tarjoamme sinulle…

  • hyödyllistä kokemusta järjestötoiminnasta ja edunvalvonnasta
  • työtodistuksen
  • nimesi suositusohjelmaan
  • pienen työkorvauksen

Miten haen?

Hakuaika päättyy 25.8.2019. Lähetä avoin hakemus osoitteeseen markus.helin@sool.fi. Perustele lyhyen ytimekkäästi, miksi haluaisit lähteä projektiin mukaan ja miksi juuri sinut tulisi valita. Hakijat haastatellaan etäyhteydellä hakuajan loputtua. Perehdytys ja ensimmäinen suunnittelupalaveri pidetään syyskuun alkupuolella.

Mistä saan lisätietoa?

Projektin vastuuhenkilöt ovat SOOLin hallituksen jäsenet Markus Helin ja Vili Peltomäki. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi koskien projektia. Alta löydät yhteystietomme.


Lisää aiheesta

19.11.2019

Opettajaksi ei opita kirjekurssilla

SOOL on huolissaan opettajankoulutuksen kontaktiopetuksen määrän vähenemisestä ja sen vaikutuksesta erityisesti taito- ja taidenaineiden opetusosaamiseen. SOOLin Tavoitteet opettajankoulutukselle -ohjelma linjaa, että kontaktiopetuksen määrän tulee olla vähintään 14 tuntia opintopistettä kohti.

22.10.2019

Sinustako SOOLin aluetoimija 2020?

Haemme uusia aluetoimijoita Joensuuhun, Jyväskylään, Ouluun ja Raumalle. Oletko toimeentarttuva tekijä ja tunnetko opeopiskelijoiden tarpeet paikkakunnallasi? Haluaisitko olla lisäämässä SOOLin näkyvyyttä opiskelukaupungissasi ja järjestämässä hyödyllisiä koulutuksia tai vaikka CV-pajaa eri alojen opeopiskelijoille? Nyt on mahdollisuutesi päästä vaikuttamaan, mitä kaikkea just sun kampuksellasi tapahtuu!

16.10.2019

Nyt fokus opetusharjoitteluihin!

SOOL vaatii opettajankoulutusyksiköitä takaamaan opiskelijoille riittävän määrän opetusharjoitteluja ja laadukasta henkilökohtaista ohjausta jokaiselle harjoittelijalle. SOOLin seurannan mukaan opetusharjoittelujen osuus on keskimääräisesti pienentynyt opettajaksi opiskelevien tutkinnoissa vuosien 2011–2017 välillä.

1.10.2019

Tulevaisuuden opettajuus

Blogi | SAANA YLIKRUUVI

25.9.2019

Ilmastohaaste kaikille opettajankoulutusyksiköille

SOOL haastaa kaikki opettajankoulutusyksiköt osallistumaan ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin ja sisällyttämään ilmastokasvatusta opettajankoulutukseen. Haasteen vastaanottaneiden koulutusyksiköiden tiedot julkaistaan tällä sivulla.

Jaa sivu somessa

Tweet