30.5.2023

Osallistuitko lakkoon? Hae lakkoavustusta

OAJ avustaa lakkoon osallistuneita OAJ:n ja SOOLin jäseniä 180 eurolla päivää kohden.

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtoneuvottelut keskeytyivät tuloksettomina huhtikuussa ja yksityisten päiväkotien henkilökunta on ollut lakossa 23.–24.5. ja Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa myös 31.5.–2.6. Katso tarkemmat tiedot ja työtaistelun piirissä olleet työpaikat täältä

Lakon aikana opettajat eivät mene työpaikalleen eivätkä hoida työtehtäviään. Työnantaja pidättää palkan lakon ajalta, mutta ammattijärjestöt maksavat jäsenilleen lakkoavustusta. OAJ avustaa lakossa olevia OAJ:n ja SOOLin jäseniä 180 eurolla päivää kohden. Lakkoavustusta maksetaan niiltä viikonpäiviltä, joilta lakossa oleva menettää palkan tai todistetusti kieltäytyy tarjotusta työvuorosta lakon vuoksi.


OAJ:n varsinaiset jäsenet voivat hakea avustusta suoraan Omat tiedot -sivuilla mutta SOOLin jäsenten tulee ensin lähettää yhteydenottolomake OAJ:n toimistolle. Lisätietoja ja ohjeet lakkoavustuksen hakemiseen: OAJ: Usein kysyttyjä kysymyksiä lakosta


Lakkoavustus on veronalaista tukea, ja sitä pitää hakea erikseen OAJ:stä lakon päätyttyä. Saadaksesi lakkoavustuksen sinun pitää olla liittynyt SOOLin jäseneksi ennen 8.5. tai 16.5., jolloin lakkovaroitukset on annettu.

Lakko on laillinen toimenpide ja vastuun siitä kantaa ammattijärjestö. Työnantaja ei saa kohdistaa lakkoon osallistuviin minkäänlaista painostusta, eikä saa esimerkiksi tiedustella, onko työntekijä liiton jäsen tai onko tämä osallistumassa lakkoon.


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet