22.2.2019

Opeopiskelijat valtaavat Rauman

Yli 2 600 opeopiskelijaa valtaa Rauman katukuvan helmikuun viimeisenä viikonloppuna. SOOLin legendaariset Talvipäivät järjestetään nyt 73. kerran.

Talvipäivien ohjelma koostuu pääasiassa ulkoilusta ja hauskanpidosta, mutta osallistujille on tarjolla myös esimerkiksi seminaari zombeista ja ”kuoleman representaatiosta populaarikulttuurissa”. Lauantain talviriehassa pelataan silitysrautacurling- ja norsufutisturnaukset, joiden lisäksi voi osallistua muun muassa munanheittokilpailuun sekä fuksinkantoon.

Vanhan Rauman kauppatorilla perjantaina pidettävät avajaiset on kaikille avoin tapahtuma, jossa esiintyy muun muassa Hesa-Äijä. Perjantain iltabileissä lavalle nousee Atomirotta ja lauantaina jäähallilla Anssi Kela sekä Ruusut.

Opeopiskelijoiden talvipäiväperinne on jatkunut katkeamattomana ensimmäisistä, vuonna 1947 pidetyistä Kajaanin Talvipäivistä lähtien ja nykyisin Talvipäivät on Suomen suurin yhden alan opiskelijatapahtuma. SOOLin Talvipäivien järjestelyistä vastaavat aina paikalliset opeopiskelijat, tänä vuonna järjestäjänä on tapahtumaa varten perustettu Ol niingon gotonas ry.

Lue lisää


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet