30.5.2023

Muista jäsenetusi kesän kuvioissa

SOOLin lukemattomista jäseneduista kannattaa ottaa kaikki hyöty irti myös kesällä. Omia jäsentietojasi ylläpidät kätevästi Omat tiedot -sivuilla.

Vakuutusturva myös kotimaan reissuilla

Muun muassa tapaturmavakuutus on voimassa aina vapaa-ajalla ja matkustaja- ja matkatavaravakuutukset myös kotimaan matkoilla, kun ne suuntautuvat yli 50 kilometrin päähän omasta asuinpaikasta.

Vahingon sattuessa vakuutusyhtiö Turvan SOS-hätäpalvelu palvelee jokaisena viikonpäivänä ympäri vuorokauden puhelinnumerossa +358 1019 5111.

» Tarkista jäsenetusi

Matkailuun ja majoitukseen liittyviä jäsenetuja löydät myös rekisteröitymällä Member+-palveluun.


Jäsentietojen päivittäminen

Muistathan päivittää yhteystietosi Omat tiedot -sivuilla, jotta saat jäsenkirjeet ja jäsenlehdet aina oikeisiin osoitteisiin! Kirjautua voit joko omilla tunnuksilla, pankkitunnistuksella tai mobiilivarmenteella.

SOOLin jäsenmaksu maksetaan lukuvuosittain ja se pysyy ensi lukuvuonnakin ennallaan 24 eurossa. Jäsenmaksutiedot lähetetään sähköpostitse kaikille vanhoille jäsenille elokuussa.

» Omat tiedot -sivuille


Kesätyöt kartuttavat työttömyys­turvaa

Mikäli olet liittynyt SOOLin kautta Opetus ja tiede -työttömyyskassaan, kartuttavat minkä tahansa alan kesätyötkin tulevaa työttömyysturvaasi.

Kassaan voi liittyä omaan opiskelualaan liittyvän palkallisen työsuhteen perusteella.

» Lue lisää työttömyysturvasta


Huolia kesätöissä? Kysy neuvoa Kesäduunari-infosta

Riittääkö suullinen työsopimus? Saako kesätyöstäkin lomakorvausta? Mikä on nollatuntisopimus? Onko palkka maksettu oikein?

Palkansaajajärjestöjen yhteinen Kesäduunari-info auttaa taas kesätyöntekijöitä työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä toukokuusta elokuun loppuun. Kesäduunari-palvelu on maksuton ja voit ottaa yhteyttä myös nimettömänä.

» Kesäduunari-info


Valmistuitko?

Kun valmistuttuasi saat lyhyenkin opetusalan työsuhteen, pääset liittymään Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n varsinaiseksi jäseneksi. Liittyminen tapahtuu sähköisesti Omat tiedot -sivuilla.

Liityttyäsi OAJ:n jäseneksi päättyy jäsenyys SOOLissa automaattisesti. OAJ:n jäsenenä saat ansiosidonnaisen työttömyysturvan ja olet oikeutettu kaikkiin ammattijärjestön neuvonta- ja edunvalvontapalveluihin.

SOOLin jäsenenä voit valmistuttuasi jatkaa siinä tapauksessa, että työelämään siirtyminen viivästyy esimerkiksi jatko-opintojen, työttömyyden tai lapsen syntymän vuoksi.

» Omat tiedot -sivuille


SOOLin toimisto lomailee heinäkuussa, mutta OAJ:n jäsenpalveluihin voit olla yhteydessä jäsenyyteen liittyvissä asioissa läpi kesän yhteydenottolomakkeella tai nopeimmin puhelimitse: 


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet