13.4.2019

Mieletön kuuntelija valittiin Vuoden harjoittelunohjaajaksi 2019

SOOL on valinnut Vuoden harjoittelunohjaajaksi Viikin normaalikoulussa Helsingissä luokanopettajien opetusharjoittelua ohjaavan Kai Bruunin. Perusteluissa korostui Bruunin taito antaa palautetta ja kuunnella opiskelijoita.


Kai Bruunin valinta Vuoden harjoittelunohjaajaksi julkistettiin SOOLin liittokokouksen yhteydessä.

Opiskelijoiden mukaan Kai Bruun on silminnähden motivoitunut kehittämään opetustaan ja haastamaan päivittäin sekä harjoittelijat että itsensä reflektoimaan ja oppimaan uutta. Hän huomioi ohjauksessaan monipuolisesti opettajan työn eri puolet ja kannustaa opiskelijoita pohtimaan, miten pitää huolta omasta työhyvinvoinnista ja jaksamisesta työssä, jossa moni uupuu jo ensimetreillä.

Bruunin palautteenantoa on erityisesti kehuttu. Hän antaa opiskelijoiden mukaan erinomaisen hyvää, kannustavaa palautetta ja kritiikkiä juuri sellaisissa annoksissa, että sen ehti pureskella seuraavaan opetustuntiin mennessä.

– Kain palautteesta poistuin aina positiivisin mielin, uutta intoa puhkuen, vaikka ennen palautetta olisin ollut jo valmis heittämään hanskat tiskiin, kun olin niin pettynyt pitämääni oppituntiin, kertoo luokanopettajaksi opiskeleva Elina Hirvola.

Oman harjoittelukokemuksensa perusteella luokanopettajaopiskelija Janina Wikman pitää Bruunia myös ”mielettömänä kuuntelijana”.

– Jokaisessa keskustelussa tuli sellainen olo että oli tullut kuulluksi, eikä hän koskaan esimerkiksi hoputtanut, vaan löysi aina aikaa kuunnella.

Wikmanin mukaan Bruun ei myöskään jätä opiskelijoita koskaan yksin, vaan auttaa aina kun apua tarvitaan.

– Tämä näkyi myös pienissä asioissa, kuten nopeassa viesteihin vastaamisessa, sekä erilaisten käytännön asioiden hoitamisessa.

Ohjattu opetusharjoittelu on tärkeä osa opettajankoulutusta, ja henkilökohtainen ohjaus on oleellinen osa koko opetusharjoittelua. Vuoden harjoittelunohjaajan valinnassa SOOL soveltaa Suositukset opetusharjoittelulle -julkaisussa määriteltyjä hyvän harjoittelunohjauksen kriteereitä. SOOL valitsi Vuoden harjoittelunohjaajan ensimmäisen kerran keväällä 2013.


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet