10.6.2020

Loppuvuoden maksuviitteet lähetetty työttömyyskassan jäsenille

Viitelistat loppuvuoden työttömyyskassamaksuja varten on postitettu kaikille SOOLin kautta työttömyyskassaan kuuluville. Kassan jäseneksi liittymällä voi jo opiskeluaikaisilla työsuhteilla kartuttaa tulevaa työttömyysturvaansa.

Viitelistat loppuvuoden työttömyyskassamaksuja varten on tällä viikolla postitettu kaikille SOOLin kautta Opettajien Työttömyyskassaan kuuluville. Kassan jäsenmaksu vuonna 2020 on neljä euroa kuukaudessa. Kassamaksu maksetaan SOOLin jäsenmaksun lisäksi kuukausittain.

Viitelista tulee sähköisenä e-kirjeenä niille, jotka käyttävät OmaPosti-palvelua ja muille se jaetaan perille perinteisenä paperikirjeenä. E-kirje mahdollistaa pienemmät hiilidioksidipäästöt kuin vastaava paperikirje.

Mikäli tekee opiskeluaikana sijaisuuksia, kannattaa työttömyyskassaan liittyä varsinkin opintojen loppuvaiheessa, koska opettajan uran alussa työsuhteet ovat usein lyhyitä ja välissä on työttömyysjaksoja. Liittymällä työttömyyskassan jäseneksi voi jo opiskeluaikaisilla työsuhteilla kartuttaa tulevaa työttömyysturvaansa.

Työttömyyskassaan liittymisen perusteena tulee olla voimassaoleva opetusalan työsuhde mutta liittymisen jälkeen työskentely myös muilla aloilla lasketaan mukaan niin sanottuun työssäoloehtoon. Kun 26 viikon työssäoloehto on kassajäsenyyden aikana täyttynyt, jäsen on valmistuttuaan oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan.

Poikkeusolojen vuoksi tehdyn väliaikaisen lakimuutoksen myötä työttömyyskassojen työssäoloehtoa on lyhennetty 13 viikkoon eli noin kolmeen kuukauteen. Tämä siis riittää, jos viimeinen työviikko on alkanut 1.3.2020 jälkeen ja oikeus työttömyysturvaan alkaa viimeistään 5.7.2020.

Jos olet valmistunut, liitythän heti ensimmäisen lyhyenkin opetusalan työsuhteen perusteella Opetusalan ammattijärjestön varsinaiseksi jäseneksi. Liittyminen tapahtuu työ- tai virkasuhteen perusteella OAJ:n sivuilla. Mahdollinen kassajäsenyys jatkuu sitten OAJ:n kautta. SOOLin jäsenenä voi valmistumisen jälkeen jatkaa vain siihen asti, kun saa töitä opetusalalta tai siirtyy töihin jollekin muulle alalle.


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet