10.5.2023

Lakkovaroitus yksityisiin päiväkoteihin

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on antanut yksityisten päiväkotien opettajia koskevan lakkovaroituksen. Mahdollinen lakko alkaa 23.5. ja koskee myös sijaisia ja SOOLin jäseniä.

Mikäli työehtoneuvotteluissa ei päästä sopuun, tiistaina 23.5. alkaa kahden päivän pituinen lakko. Katso työtaistelun piirissä olevat työpaikat täältä. Lisäksi voimassa on ylityö- ja vuoronvaihtokielto 16.5. klo 13 saakka.

Lakon aikana opettajat eivät mene työpaikalleen eivätkä hoida työtehtäviään. Työnantaja pidättää palkan lakon ajalta, mutta OAJ maksaa jäsenilleen lakkoavustusta. OAJ avustaa lakossa olevia OAJ:n ja SOOLin jäseniä 180 eurolla päivää kohden. Lakkoavustusta maksetaan niiltä viikonpäiviltä, joilta lakossa oleva menettää palkan.

Lakkoavustus on veronalaista tukea, ja sitä pitää hakea erikseen OAJ:stä lakon päätyttyä. Saadaksesi lakkoavustuksen sinun pitää olla liittynyt SOOLin jäseneksi ennen 8.5., jolloin lakkovaroitus on annettu.

Lakko on laillinen toimenpide ja vastuun siitä kantaa ammattijärjestö. Työnantaja ei saa kohdistaa lakkoon osallistuviin minkäänlaista painostusta, eikä saa esimerkiksi tiedustella, onko työntekijä liiton jäsen tai onko tämä osallistumassa lakkoon.


OAJ: Usein kysyttyjä kysymyksiä lakosta


 


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet