27.5.2021

Jäsenen kesämuistio – hyödynnä etusi!

SOOLin jäsenedut kannattaa muistaa hyödyntää myös kesällä ja lomaillessa.

Jäseneduissa riittää

SOOLin lukuisista jäseneduista kannattaa ottaa kaikki hyöty irti myös kesällä. Muun muassa tapaturmavakuutus on voimassa aina vapaa-ajalla ja matkustaja- ja matkatavaravakuutukset myös kotimaan matkoilla, kun ne suuntautuvat yli 50 kilometrin päähän omasta asuinpaikasta.

Vahingon sattuessa vakuutusyhtiö Turvan SOS-hätäpalvelu palvelee jokaisena viikonpäivänä ympäri vuorokauden puhelinnumerossa +358 1019 5111.

St1:n ja Shellin polttoaine-etu kannattaa myös käyttää hyödyksi ja vaihtuvia jäsenetuja löydät aina rekisteröitymällä Member+-palveluun.


Kassajäsenen kesätyöt kartuttavat työttömyysturvaa

Mikäli olet liittynyt SOOLin kautta Opettajien Työttömyyskassaan, kartuttavat minkä tahansa alan kesätyöt tulevaa työttömyysturvaasi. Vain liittymisen yhteydessä vaaditaan opetus- ja kasvatusalan työsuhde.


Huolia kesätöissä? Kysy neuvoa Kesäduunari-infosta

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info palvelee toukokuusta elokuuhun. Työsuhdeasiat kannattaa hoitaa kuntoon heti, kun uusi työpaikka on tiedossa, ja infoon voikin tarvittaessa ottaa yhteyttä jo ennen kesätyön alkamista.

Infosta voi kysyä neuvoja esimerkiksi palkkaan, työvuoroihin ja koeaikaan liittyvistä aiheista. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, eikä avun pyytämistä tarvitse arastella.


Ensi lukuvuodelle

SOOLin jäsenmaksu maksetaan lukuvuosittain ja myös ensi lukuvuonna se pysyy ennallaan 24 eurossa. Jäsenmaksutiedot lähetetään kaikille vanhoille jäsenille elokuussa.

Kesän aikana SOOLin ja OAJ:n jäsenpalvelut uudistuvat, ja jatkossa käytössäsi on oma sähköinen asiointi, jossa muun muassa omien jäsentietojen ylläpito ja jäsenmaksujen hallinta käy kätevästi. Uusien järjestelmien käyttöönoton yhteydessä OAJ:n jäsen- ja puhelinpalveluissa on tilapäisiä katkoksia.


Vai joko valmistuit?

Ammattijärjestö OAJ:n varsinaiseksi jäseneksi pääsee liittymään heti, kun valmistuttuaan saa lyhyenkin opetusalan työsuhteen. Liittyminen käy vaivattomasti netissä.

SOOLin jäsenenä voi valmistuttuaan jatkaa siinä tapauksessa, että työelämään siirtyminen viivästyy tilapäisesti esimerkiksi työttömyyden tai lapsen syntymän vuoksi.

OAJ:n jäsenenä saat ansiosidonnaisen työttömyysturvan ja olet oikeutettu kaikkiin ammattijärjestön neuvonta- ja edunvalvontapalveluihin.


 


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet