31.5.2022

Jäsenen kesämuistio – muista etusi!

SOOLin lukuisat jäsenedut kannattaa hyödyntää kesällä ja lomaillessa. Ensi lukuvuoden jäsenmaksulasku lähetetään sähköpostitse, joten muistathan kesän aikana myös päivittää yhteystietosi Omat tiedot -sivuilla.

Jäseneduissa riittää

SOOLin lukuisista jäseneduista kannattaa ottaa kaikki hyöty irti myös kesällä. Muun muassa tapaturmavakuutus on voimassa aina vapaa-ajalla ja matkustaja- ja matkatavaravakuutukset myös kotimaan matkoilla, kun ne suuntautuvat yli 50 kilometrin päähän omasta asuinpaikasta.

Vahingon sattuessa vakuutusyhtiö Turvan SOS-hätäpalvelu palvelee jokaisena viikonpäivänä ympäri vuorokauden puhelinnumerossa +358 1019 5111.

Erilaiset majoitus- ja risteilyedut sekä St1:n ja Shellin polttoaine-etu kannattaa myös käyttää hyödyksi kesäreissuilla. Ja vaihtuvia jäsenetuja löydät aina rekisteröitymällä Member+-palveluun.


Ensi lukuvuodelle

SOOLin jäsenmaksu maksetaan lukuvuosittain ja se pysyy ensi lukuvuonnakin ennallaan 24 eurossa. Jäsenmaksutiedot lähetetään sähköpostitse kaikille vanhoille jäsenille elo-syyskuun vaihteessa.

Muistathan päivittää yhteystietosi Omat tiedot -sivuilla, jotta jäsenkirjeet ja jäsenmaksutiedot tulevat oikeaan osoitteeseen!


Kassajäsenen kesätyöt kartuttavat työttömyysturvaa

Mikäli olet liittynyt SOOLin kautta Opettajien Työttömyyskassaan, kartuttavat minkä tahansa alan kesätyöt tulevaa työttömyysturvaasi. Vain liittymisen yhteydessä vaaditaan opetus- ja kasvatusalan työsuhde.

Lue lisää: Työttömyysturvaa jo opiskeluajalta?


Huolia kesätöissä? Kysy neuvoa Kesäduunari-infosta

Riittääkö suullinen työsopimus? Saako kesätyöstäkin lomakorvausta? Mikä on nollatuntisopimus? Onko palkka maksettu oikein?

Palkansaajajärjestöjen yhteinen Kesäduunari-info auttaa taas kesätyöntekijöitä työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä toukokuusta elokuun loppuun. Kesäduunari-palvelu on maksuton ja voit ottaa yhteyttä myös nimettömänä.


Vai joko valmistuit?

Ammattijärjestö OAJ:n varsinaiseksi jäseneksi pääsee liittymään heti, kun valmistuttuaan saa lyhyenkin opetusalan työsuhteen. Liittyminen tapahtuu sähköisesti Omat tiedot -sivuilla.

SOOLin jäsenenä voi valmistuttuaan jatkaa vain siinä tapauksessa, että työelämään siirtyminen viivästyy tilapäisesti esimerkiksi työttömyyden tai lapsen syntymän vuoksi. Liittyessäsi OAJ:n jäseneksi päättyy jäsenyys SOOLissa automaattisesti.

OAJ:n jäsenenä saat ansiosidonnaisen työttömyysturvan ja olet oikeutettu kaikkiin ammattijärjestön neuvonta- ja edunvalvontapalveluihin.


 


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet