10.4.2022

SOOLin liittokokous: Hanna Rahkonen puheenjohtajaksi

Henkilövalintojen lisäksi SOOLin sääntömääräinen liittokokous päätti liiton toimintasuunnitelmasta, talousarviosta ja ensi lukuvuoden jäsenmaksusta. Liittokokous järjestettiin kaksipäiväisenä 9.–10. huhtikuuta Helsingissä.


Hanna Rahkonen on aiemmin toiminut SOOLin hallituksen jäsenenä, aluetoimijana, Opeopiskelija-lehden päätoimittajana ja nyt päättyvällä kaudella liiton  varapuheenjohtajana.

Vuoden 2023 toimintasuunnitelmassa painopisteinä ovat muun muassa yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutuminen sekä yhteisen opettajuuden ja opetus- ja kasvatusalan ammattiryhmien välisen solidaarisuuden vahvistaminen. Liittokokous päätti myös liiton talousarviosta sekä jäsenmaksusta, joka säilyy ennallaan 24 eurossa.

Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokous hyväksyi sääntömuutokset, joissa muun muassa kirjattiin mahdollisuus järjestää liittokokous etäyhteydellä. Vuosina 2019 ja 2020 SOOLin liittokokoukset pidettiin etänä koronapandemian vuoksi säädetyn poikkeuslain mahdollistamana.

Liittokokouksen julkilausumassa vaadittiin lisää resursseja opettajaopiskelijoiden oppimisvajeen paikkaamiseen nyt ja tulevaisuuden työelämässä.

Kokouksen valitseman uuden puheenjohtajiston ja hallituksen vuoden mittainen toimikausi alkaa 1. toukokuuta. Puheenjohtajaksi valittiin Tampereen yliopistossa luokanopettajaksi opiskeleva Hanna Rahkonen ja varapuheenjohtajaksi Jyväskylän yliopistossa aineenopettajaksi opiskeleva Virpi Manninen.

Hallitukseen valittiin kahdeksan jäsentä kaikkiaan kahdestatoista ehdokkaasta, ja valituiksi tuli varhaiskasvatuksen opettajaksi, erityisopettajaksi, luokanopettajaksi, aineenopettajaksi ja musiikkipedagogiksi opiskelevia eri opettajankoulutusyksiköistä.

Vuosittain järjestettävä sääntömääräinen liittokokous käyttää SOOLin ylintä päätösvaltaa. Kokouksessa oli edustettuna laajasti eri opettajankoulutusalat ja suurin osa SOOLin jäsenyhdistyksistä. Jäsenyhdistysten äänimäärä määräytyy sen mukaan kuinka monta SOOLin jäsenmaksun maksanutta jäsentä yhdistyksellä on.

Hallituksen kokoonpano kaudella 1.5.2022–30.4.2023

Hanna Rahkonen
puheenjohtaja

LO

Tampereen yliopisto

Virpi Manninen
varapuheenjohtaja

AO

Jyväskylän yliopisto

Hanna Juusola

LO

Oulun yliopisto

Enni Keski-Saari

AO

Turun yliopisto

Emppu Laakkonen

EO

Helsingin yliopisto

Julia Lautala

LO

Itä-Suomen yliopisto

Petra Pulli

LO

Helsingin yliopisto

Kalevi Reentie

MusPed

Tampereen ammattikorkeakoulu

Taika Vaulo

VO

Helsingin yliopisto

Thea Venho

VO

Tampereen yliopisto

AO=aineenopettajaksi, EO=erityisopettajaksi, LO=luokanopettajaksi, MusPed=musiikkipedagogiksi, VO=varhaiskasvatuksen opettajaksi


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet