16.2.2017

Ennätysmäärä opeopiskelijoita tulossa Talvipäiville

Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOLin perinteisille Talvipäiville on ilmoittautunut yli 2 300 opettajaksi opiskelevaa eri puolilta Suomea. Talvipäivät pidetään viikonloppuna 17.–19. helmikuuta Savonlinnassa, jossa valmistaudutaan opettajankoulutuksen siirtoon Joensuuhun.

Kuva: Tarmo Thorström

Opettajaksi opiskelevat ovat perinteisesti kokoontuneet helmikuussa Talvipäiville nauttimaan hengen ja kehon kulttuurista. Talvipäiväperinne on jatkunut katkeamattomana ensimmäisistä, vuonna 1947 pidetyistä Kajaanin Talvipäivistä lähtien.

Nykyisin Talvipäivät on Suomen suurin yhden alan opiskelijatapahtuma, joka tarjoaa monipuolista ohjelmaa ulkourheilusta live-musiikkiin. Perinteisiin kuuluvassa talviriehassa lajeina on muun muassa hankifutis ja silitysrautacurling. Perjantain ja lauantain iltabileissä talvipäiväkansaa huudattavat muun muassa Ellinoora, Softengine sekä Musta Barbaari & Prinssi Jusuf.

Samaan aikaan kun Savonlinnassa vietetään SOOLin Talvipäiviä viimeistä kertaa, tehdään niin Savonlinnassa kuin Joensuussa valmisteluja Savonlinnan opettajankoulutusyksikön siirtoa varten. Itä-Suomen yliopiston päätöksen mukaisesti Savonlinnan kampus lakkautetaan ja kasvatustieteiden tutkimus ja opettajankoulutus keskitetään Joensuuhun.

Opettajaksi Opiskelevien Liiton puheenjohtaja Noora Korhonen muistuttaa, että suurten muutosten keskellä Itä-Suomen yliopiston on tinkimättömästi huolehdittava opiskelijoiden oikeusturvan säilymisestä sekä tarvittavista valmisteluista Joensuussa ennen opiskelijoiden vastaanottamista.

– Muutostilanteessa on erityisen tärkeää huomioida opiskelijoiden asema. Yliopiston on turvattava opintojen keskeytymätön jatkuminen ja opiskelijoiden osallistuminen muutosprosessiin, Korhonen toteaa.

Korhosen mukaan opintojen ja laadukkaan opetusharjoittelun laajuus on säilytettävä nykyisellään, opinto-ohjausta on tarjottava riittävästi ja erityisiä järjestelyjä vaativien oppiaineiden opetustilojen tulee olla turvallisia ja asianmukaisia.

– Myös toimivasta tiedottamisesta on huolehdittava koko prosessin ajan, hän muistuttaa.

SOOLin Talvipäivien järjestelyistä vastaavat aina paikalliset opeopiskelijat. Tänä vuonna järjestämisvastuussa on Savonlinnan Talvipäiväyhdistys ry.


Lisätietoja:

Noora Korhonen, puheenjohtaja, Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry
040 506 5721, noora.korhonen@sool.fi

Emilia Räsänen, puheenjohtaja, Savonlinnan Talvipäiväyhdistys ry
040 847 2977, emira@uef.fi

Sanna Sallinen, varapuheenjohtaja, Savonlinnan Talvipäiväyhdistys ry
045 692 9171, sansa@student.uef.fi

Anni Ruotsalainen, tiedotusvastaava, Savonlinnan Talvipäiväyhdistys ry
044 541 6738, anniruo@student.uef.fi

» Viralliset TP-sivut


Lisää aiheesta

1.9.2023

SOOL ja OAJ vetosivat työministeriin aikuiskoulutustuen puolesta

Aikuiskoulutustuella on ollut suuri vaikutus tutkintojen suorittamiseen, oman koulutustason nostoon, ammatinvaihtoon ja työssä jaksamiseen. Sitä ei pidä lakkauttaa eikä leikata, toteavat OAJ ja SOOL yhteisessä vetoomuksessa.

28.8.2023

Paha, pahempi, opinnäytetyö – vai onko sittenkään?

Tässä jutussa käymme läpi muutamia opinnäytetyön tekemiseen liittyviä kipukohtia, ja vinkkejä siihen, miten niistä voi päästä yli. Vinkkejä saa käyttää, olla käyttämättä tai poimia itselleen sopivat vinkit. Juttuun on haastateltu opettajaopiskelijoita, joille opinnäytetyön kirjoittaminen on ajankohtaista tai jo takana päin.

28.8.2023

Avoin kirje tuoreille opeopiskelijoille

Arvosanoja ja aikatauluja tärkeämpää meidän alallamme on kokeminen, oppiminen ja kohtaaminen.

28.8.2023

Mikä kesäloma? Opiskelijat ja palautuminen

Oi kesä, heinä, elo – siinä syitä olla opettaja! Tämä lukuisiin (mutta ei kaikkiin) opealoihin sisältyvä kieltämätön timantti tuntuu opiskelijana vielä kaukaiselta unelmalta. Kukin opiskelija voikin kysyä itseltään, milloin on ollut viimeksi oikeasti lomalla kesäloman aikana – opiskelijan kesäthän pääsääntöisesti täyttyvät kesätöistä, kesäopinnoista tai molemmista.

22.8.2023

Hoi korkeakoulut, pandemia päättyi jo!

Etäopetus ja perustelematon itsenäinen työskentely ovat jääneet osaksi korkeakoulujen arkea. Taloudellisena ratkaisuna etäopetuksen painottaminen voi toimia säästökeinona, mutta opetuksen laadusta tinkimiseen korkeakouluilla ei ole varaa.

Jaa sivu somessa

Tweet