Webinaari varhaiskasvatuksen kaupallistumisesta -PERUTTU!

1.4.2020 15:00 - 1.4.2020 17:00

Webinaarissa tarkastellaan varhaiskasvatuksen tulevaisuuden suuntaviivoja. Webinaarin keskeisinä ilmiöinä ovat varhaiskasvatuksen yksityistyminen ja varhaispedagogiikan kaupallistuminen.

Webinaarin asiantuntijoina toimivat Satu Valkonen ja Jaana Pesonen ja se on tällä kertaa avoin kaikille. Live streamin linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse webinaaripäivänä ennen lähetyksen alkua.

  • Ilmoittautuminen on keskeytetty

Webinaari on peruttu mutta pyritään saamaan takaisin ohjelmistoon myöhemmin. 

Varhaiskasvatuksella rahan tekeminen ei ole nykyisen lain (Varhaiskasvatuslaki 540/2018) mukaan laitonta. Varhaiskasvatuksen markkinoiden kasvu onkin selvästi havaittavissa palvelujärjestelmän yksityistymisessä. Tunnusomaista tälle viimeaikaiselle kehittymiselle on yritysmuotoisten yksityisten päiväkotien omistajuuden keskittyminen muutamille suurille toimijoille.

Yksityistymisen lisäksi webinaarissa käsitellään myös merkittävästi kasvavaa kaupallisten ohjelmien, pelien, sovellusten ja muiden tuotteiden tarjontaa.

Webinaarissa pohditaan niin varhaiskasvatuksen opettajakoulutuksen näkökulmasta, mutta ennen kaikkea varhaiskasvatuksen pedagogisten sisältöjen kannalta, kuinka yrityspohjaiset palveluntarjoajat ja kasvavat markkinat vaikuttavat varhaiskasvatuksen sisältöihin, tavoitteisiin sekä myös varhaiskasvatuksen opettajiin.

Ohjelma

15.00

Alkusanat ja webinaarin avaus
Jenna Niemi, SOOL

15.05

Kasvatuksen ja koulutuksen yksityistyminen ja kaupallistuminen – Vaikutukset opettajuuteen
Satu Valkonen & Jaana Pesonen, Helsingin yliopisto

16.45

Loppusanat ja palaute

Webinaarin asiantuntijoina ovat Satu Valkonen ja Jaana Pesonen.

Satu Valkonen on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, lastentarhanopettaja sekä yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän työskentelee Helsingin yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa varhaiskasvatuksen yliopistonlehtorina. Hänen tutkimusintresseihinsä kuuluu varhaiskasvatuksen markkinoituminen sekä kestävän elämäntavan kysymykset liittyen mediakasvatukseen ja monilukutaitoon sekä sosiaaliseen vuorovaikutukseen älypuhelinaikakaudella.

Jaana Pesonen on koulutukseltaan luokanopettaja sekä kasvatustieteen tohtori. Hän työskentelee Helsingin yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa varhaiskasvatuksen yliopistonlehtorina. Tutkimuksessaan hän on tarkastellut muun muassa antirasismia, toiseutta sekä kriittistä lukutaitoa. Uutena tutkimusalueena on varhaiskasvatuksen markkinoituminen.


SOOLin teemaseminaareissa ja webinaareissa perehdytään ajankohtaisiin ja opettajankoulutuksessa vähäiselle huomiolle jääviin aihepiireihin. "Koska opettajankoulutuksessa ei kerrota kaikkea."

 

Jaa sivu somessa

Tweet