Musaa ja kuvista - webinaari taidekasvatuksesta

9.3.2020 15:00 - 9.3.2020 17:00

Pitääkö olla taiteellinen, että voi opettaa musaa ja kuvista? Webinaari on tarkoitettu SOOLin jäsenille. Live streamin linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse webinaaripäivänä ennen lähetyksen alkua.

Webinaarin asiantuntijat ovat yleissivistävän koulutuksen puolelta, mutta vinkit ja tiedot ovat hyödyllisiä myös muiden alojen opeopiskelijoille, esimerkiksi varhaiskasvatukseen sovellettuna.

Ilmoittautumiset 8.3. mennessä tästä!

Ohjelma

15.00

Alkusanat
Jenna Niemi, SOOL

15.10

Musaa säveltämisen kautta
Henna Suomi, musiikkikasvatuksen tutkija

16.00

Mitä on yleissivistävä kuvataideopetus?
Matteus Pentti, kuvataiteen lehtori

16.55

Loppusanat ja palaute

Henna Suomi

Väitöskirjassaan Pätevä musiikin opettamiseen? (2019) Henna Suomi selvitti luokanopettajaksi opiskelevien musiikillisia valmiuksia viidessä koulutusyksikössä. Tulokset osoittavat tulevien luokanopettajien musiikillisissa valmiuksissa merkittäviä puutteita.

Suomi on työskennellyt Rauman ja Jyväskylän normaalikouluissa vuosiluokkien 1–6 luokanlehtorina sekä luokanopettajaksi opiskelevien ohjaajana useita vuosia. Nykyään hän toimii musiikkikasvatuksen tutkijana Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksella. Lisäksi hän tekee tutkimusta Helsingin yliopiston luokanopettajakoulutusyksikössä.


Matteus Pentti

Peruskoulun kuvataideopetuksen tavoite on valmistaa jokaista lasta ja nuorta elämään osana häntä ympäröiviä kuvakulttuureita.

Mitä eri kuvakulttuurit ovat? Mitä on yleissivistävä kuvataideopetus? Mitä peruskoulun kuvataidetunneilla opetellaan? Mitä on kuvan tulkinta ja visuaalinen ajattelu? Miten jokainen kasvattaja, opettaja ja aikuinen voi olla tukena lapsen kuvispolulla?

Näihin kysymyksiin vastaa vantaalaisessa yhtenäiskoulussa opettava kuvataiteen lehtori Matteus Pentti.


SOOLin teemaseminaareissa ja webinaareissa perehdytään ajankohtaisiin ja opettajankoulutuksessa vähäiselle huomiolle jääviin aihepiireihin. "Koska opettajankoulutuksessa ei kerrota kaikkea."

Jaa sivu somessa

Tweet