Inkluusio - uhka vai mahdollisuus? -webinaari

6.11.2019 14:30 - 6.11.2019 17:00

Syksyn ensimmäisessä webinaarissa pureudutaan paljon tunteita herättävään inkluusioon. Mutta mistä inkluusiossa oikeastaan on edes kyse? Tässä webinaarissa tartutaan tähän kysymykseen sekä syvennytään myös käytännön esimerkkeihin eri koulutusasteilla.

Webinaari on tarkoitettu SOOLin jäsenille. Live streamin linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse webinaaripäivänä ennen lähetyksen alkua. Ilmoittautumiset 5.11. mennessä, samalla voit halutessasi ilmoittautua osallistujaksi paikalliseen yhteiskatsomoon.

Ilmoittaudu tästä

Ohjelma

14.30

Mahdolliset kahvitukset kampuksien yhteiskatsomoissa

15.00

Alkusanat ja webinaarin avaus
Jenna Niemi, SOOL

15.05

Inkluusio teoriassa
Päivi Pihlaja, dosentti, Turun yliopisto

Päivi työskentelee Turun yliopistossa erityispedagogiikan oppiaineessa. Hän on ollut mukana erityisopettajakoulutuksessa jo pitkään. Tällä hetkellä Päivi on yliopistotutkijana ja hänen tutkimuksensa on kohdentunut laajasti erityispedagogiikkaan, mm. sosioemotionaaliset haasteet, inkluusiivinen politiikka ja inklusiivinen pedagogiikka (mm. yhteisopettaminen).  Hänellä on johdettavanaan mm. Taaperotutkimushanke, jossa selvitetään mm. sitä ennustaako taaperoikäisen lapsen sosioemotionaaliset vaikeudet tai viiveet lapsen myöhempää sosioemotionaalista kehitystä 8-vuotiaana. Päivi on työskennellyt hyvin erilaisten lasten ja perheiden kanssa erityisopettajana. Pedagogisen koulutuksen jälkeen Päivi on vahvistanut osaamistaan ja käynyt ryhmäanalyyttisen psykoterapeutin koulutuksen.

15.50

Kysymyksiä, taukojumppaa

16.00

Inkluusio käytännössä: Yhteistyö voimavarana koulun ammattilaisten kesken sekä oppimisen ja koulunkäynnin kolmiportainen tuki
Johanna Leino, ohjaava opettaja, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Johanna on koulutukseltaan erityisluokanopettaja ja tohtorikoulutettava. Hänen työnsä lähtökohtia ovat vahvuuksien löytäminen, moniammatillinen yhteistyö ja ratkaisukeskeisyys. Johannalla on monipuolista oppimisen ja koulunkäynnin tuen kokemusta perusopetuksen alkuopetuksesta lukion erityisopetukseen saakka sekä Suomessa että ulkomailla.

16.45

Lähetyksen loppusanat, palautekysely

17.00

Webinaari päättyy, mahdollista paikallista ohjelmaa

Yhteiskatsomot kampuksilla

HELSINKI
Helsingin yliopisto, Conddoori, Minerva K2 (Siltavuorenpenger 5 A)
klo 14.30–17.00

JOENSUU
Itä-Suomen yliopisto, Futura F100 (Yliopistokatu 7)
klo 14.30–17.00

JYVÄSKYLÄ
Jyväskylän yliopisto, OPK 141 (Keskussairaalantie 2)
klo 14.30–17.00

OULU
Oulun yliopisto, Tellus Brisk (Linnanmaa)
klo 14.30–17.00

RAUMA
Opettajankoulutuslaitos (opiskelijatila Puutarha)
klo 14.30–17.00

ROVANIEMI
Lapin yliopisto, S14 (Yliopistonkatu 8)
klo 14.45–17.00


SOOLin teemaseminaareissa ja webinaareissa perehdytään ajankohtaisiin ja opettajankoulutuksessa vähäiselle huomiolle jääviin aihepiireihin. "Koska opettajankoulutuksessa ei kerrota kaikkea."

Jaa sivu somessa

Tweet