Hyvinvoiva opeopiskelija -webinaari

8.11.2018 13:00 - 8.11.2018 16:00

Oulun normaalikoulun yläaste ja lukio, auditorio
Kaitoväylä 7, Oulu

Tällä kertaa tapetille nostetaan opettajaopiskelijoiden oma hyvinvointi – aihe, josta ei puhuta tarpeeksi opettajankoulutuksessa! Webinaari on seurattavissa etänä.

  • Mitä jos opinnot eivät oikein etene?
  • Millä tavoin omaa mielenterveyttä voi edistää omassa arjessa?
  • Millaista on hyvä ajanhallinta opetustyössä?

Näitä ja monia muita kysymyksiä pohditaan tämän syksyn SOOLin semmassa. Tavoitteena on tarjota työkaluja arjessa jaksamiseen niin opintojen kuin opetustyön rinnalle.

Webinaari lähetetään tällä kertaa etäyhteydellä Oulun norssin yläkoulun ja lukion auditoriosta, jonne kutsumme mukaan kaikki paikalliset soolilaiset. Webinaarimuotoinen SOOLin seminaari saa siis viime keväästä jatkoa, mutta tällä kertaa hieman erilaisella konseptilla: tilaisuutta on mahdollista seurata live streamina yhteiskatsomoissa Joensuussa, Jyväskylässä, Raumalla ja Tampereella. Lisäksi muilla paikkakunnilla on rajoitetulla osallistujamäärällä mahdollisuus seurata live streamia omalla etäyhteydellä.

Ilmoittautumiset 5.11. mennessä

Ilmoittaudu tästä! 

Sekä seminaaritilaisuuteen Oulussa että live streamin seuraajaksi tulee ilmoittautua ennakkoon. Huomioithan, että live streamin osallistujamäärä on rajoitettu! Oma linkki live streamiin jaetaan webinaaripäivän aamuna 140:lle ensimmäiseksi ilmoittautuneelle. Mikäli itsellesi ilmaantuu este, peruutathan osallistumisesi viimeistään edeltävänä päivänä (ke 7.11.), jotta varasijalta voi joku päästä tilallesi. Webinaari on SOOLin jäsenille maksuton.

Yhteiskatsomot
JOENSUU: Itä-Suomen yliopisto, Natura, auditorio N100
JYVÄSKYLÄ: Jyväskylän yliopisto, Musica, Tila M 103 & Boombox + Fermaatti
RAUMA: Opettajankoulutuslaitos, opiskelijatila Puutarha
TAMPERE: Tampeeen yliopisto, Virta, Edu's Cafe


Ohjelma

12.30 Paikallinen tilaisuus Oulussa alkaa. SOOL tarjoaa pientä purtavaa.
13.00 Tervetuloa
Aleksi Vehmassalo, SOOL
13.15 Opinnoissa ilmenevät haasteet
Lilli Huttula, Oulun yliopiston opintopsykologiharjoittelija
Opinnoissaan ihminen kohtaa monenlaisia eri haasteita. Niistä yleisimpiä ovat jumiutuminen, jännittäminen, ahdistus sekä haasteet opinnäytteiden kanssa. Millaisissa asioissa opintopsykologi voi auttaa ja mitä apukeinoja hän voi tilanteisiin tarjota? 
14.00 SOOLin opinnäyteteesien julkistaminen
Jenna Niemi, SOOL
14.15 Tauko
14.30 Mielenterveyden ensiapu
Erja Saarela, Oulun kriisikeskus, toiminnanjohtaja
Opintojen ohella elämässä voi tapahtua isojakin asioita. Kriisejä voi olla monenlaisia ja usein niihin on vaikeaa löytää itse ratkaisuja. Miten pitää omasta mielenterveydestä huolta arjessa ja miten navigoida, kun kriisi ravistelee omaa hyvinvointia?
15.15 Ajanhallinta ja hyvinvointi opetustyössä
Arto Hietapelto, OAJ:n NOPE-kouluttaja
Osiossa käsitellään opettajan työnkuvan kokonaisuutta ja ratkotaan ajanhallintaan liittyviä haasteita. Miten ja mistä jutuista työaikaa voidaan rajata? Millaisilla valinnoilla voidaan tukea omaa hyvinvointia opetustyössä?
15.45 Mindfulness-harjoitus ja loppusanat
Pinja Immonen, SOOL
16.00 Semma päättyy


SOOLin teemaseminaareissa ja webinaareissa perehdytään ajankohtaisiin ja opettajankoulutuksessa vähäiselle huomiolle jääviin aihepiireihin. "Koska opettajankoulutuksessa ei kerrota kaikkea."

Jaa sivu somessa

Tweet