Pienin rohkein askelin - teemaseminaari opettajuuden muutoksesta

26.1.2018

Messukeskus
Messuaukio 1, Helsinki

Mitä näkyy opettajuuden horisontissa? Educa-messuilla järjestettävässä SOOLin seminaarissa pureudutaan opettajuuden ensiaskeliin erityisesti mentoroinnin hyödyntämisen ja ammatillisen kehittymisen näkökulmasta. Nostamme esiin nuoria opetus- ja kasvatusalan uudistajia ja haluamme näin laajentaa käsityksiä siitä, mitä opettaminen ja oppiminen on tänään ja huomenna.

Pienin rohkein askelin – opettajuuden uudet tuulet

Seminaari järjestetään Educa-messujen Tietolavalla sekä Open Loungessa, joissa ennakkoon ilmoittautuneille SOOLin jäsenille on varatut istumapaikat.

Lisäksi jokainen jäsenyhdistys voi lähettää seminaariin kolme osallistujaa, joille korvataan myös matkakulut: opiskelijahintaiset juna- tai bussiliput (pitkämatkalaisille VR:n makuupaikka edullisimman vaihtoehdon mukaan). Päätöksen näiden kolmen osallistujan nimeämisestä tekee jäsenyhdistys ja siitä toivotaan mainittavan jo ilmoittautumisen yhteydessä. Jäsenyhdistys voi nimetä matkakulukorvausten saajaksi kenet tahansa SOOLin jäsenen. SOOL ei osallistu mahdollisiin majoitus- ja ateriakustannuksiin. Läheisessä opiskelijaravintolassa on mahdollisuus omakustanteiseen opiskelijahintaiseen lounaaseen.

Tiedustele omasta ainejärjestöstäsi / opiskelijayhdistyksestäsi mahdollisuudesta ilmaisiin matkoihin! 

Sitovat ilmoittautumiset 23.1. mennessä

 


HUOM! Seminaariin ilmoittautumisen lisäksi Educa-messuille tulee rekisteröityä kävijäksi joko ennakkoon sähköisesti tai saavuttaessa Messukeskuksen sisäänkäynnillä.


Seminaarin ohjelma

TIETOLAVA:
10.45 Tukena sulle ja mulle – vertaisryhmämentoroinnin hyödyt ja periaatteet
Hannu Heikkinen (VerMe), Kalle Liuski (SOOL), Päivi Kupila (TaY), Anuliisa Lahtinen (Nurmijärven kunta), Maria Taivassalo (Jyväskylän kaupunki), Ulla Kiviniemi (Jyväskylän OKL) & opiskelijaedustajat
Mentorointi on hyvä väline ammatillisen kehittymisen tukemisessa, olit sitten opiskelija tai jo työelämässä oleva. Mutta miten mentorointi voidaan organisoida ja miksi siihen kannattaa lähteä mukaan? Tässä talk show'ssa keskustellaan mentoroinnista monipuolisesti niin opiskelijoiden, työssä olevien kuin koulutusta järjestävien että tutkijoiden näkökulmista.
11.30 TAUKO
12.45 Open uudet kujeet -case: Tubettaminen
Sita Salminen, tubettaja
Mitä jokaisen opettajan tulisi tietää tubettamisesta ja tube-kulttuurista? Miten digitaalisissa ympäristöissä kohdataan toisia ja luodaan vuorovaikutussuhteita?
13.15 Open uudet kujeet -case: Tempaus
Tempaus2016-tiimi
Mikä Tempaus? Mitä Tempauksessa opittiin – niin oppilaiden, tempaajien kuin oppilaitosten kannalta? Entä miksi ja miten teekkarit innostuivat aiheesta ”Peruskoulu on meidän arvokkain aarteemme”?
13.45 Open uudet kujeet -case: LINKO Education Hackathon
LINKO-tiimi
LINKO esittää aktivoivalla tavalla, mitä hackathonin aikana voi oppia ja millaisissa konteksteissa hackathonia on sovellettu. Lisäksi tutustutaan canvas-työskentelyyn ja pohditaan tulevaisuudessa tarvittavia työelämätaitoja, jotka ovat hackathon-toiminnan, mutta myös 21st century skillsien ytimessä.
14.15 TAUKO
OPEN LOUNGE:
15.30 SOOL presents: Open eka päivä
Muistatko vielä ensimmäisen työpäiväsi? Ensimmäiset päivät jännittävät oppilaiden lisäksi myös opettajia. Uudet ja vanhat opettajat voivat kuitenkin oppia toisiltaan. Tule kuuntelemaan ja pohtimaan, miten sinä voit helpottaa yhteistä alkutaipaletta ja miettimään mentoroinnin tulevaisuutta.
16.00 Seminaari päättyy (Educa-messut jatkuvat lauantaihin).
  Muutokset mahdollisia.

Jaa sivu somessa

Tweet